Last news in Fakti

17 Юли, 2018 07:42 5 293 30

Путин: Тръмп смята Крим за част от Украйна

  • владимир путин-
  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • хелзинки-
  • крим

Русия няма никакви компромати за американския президент, заяви стопанинът на Кремъл 

Путин: Тръмп смята Крим за част от Украйна - 1
Снимки: БТА/АР

Руският президент Владимир Путин каза в интервю за телевизия Фокс нюз, че американският му колега Доналд Тръмп смята Крим за част от Украйна, предаде АР.

"Информирани сме за позицията на президента Тръмп, че Крим е част от Украйна. Той ми го каза днес", заяви в Хелзинки Путин в интервю за журналиста Крис Уолъс от Fox News. Путин подчерта, че според Москва Крим не е анексиран и че населението е гласувало за присъединяване към Русия. "Ако това е анексия, тогава какво е демокрацията", попита руският президент.

Отношенията между Русия и САЩ не бива да стават заложници на американското разследване за намеса на Русия в предизборната кампания в САЩ през 2016 г. "За мен е достатъчно ясно, че става дума за вътрешнополитическа борба в Съединените щати", продължи Путин.

Той каза това в отговор на въпрос за разследването на специалния прокурор Робърт Мълър, който обвини 12 агенти на руското разузнаване преди вчерашната среща на върха Путин - Тръмп в Хелзинки. "Не бива отношенията между Русия и САЩ да бъдат заложници на вътрешнополитически борби", добави руският президент.

Путин: Тръмп смята Крим за част от Украйна

Той нарече неоснователни обвиненията за отравяне на още двама души с нервнопаралитичното вещество Новичок във Великобритания след отравянето на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му.

Путин е казал на Тръмп, че Русия е готова да продължи действието на Договора за намаляване на стратегическите оръжия СТАРТ след изтичането му пред 2021 г. "Уверих президента Тръмп, че Русия е готова да продължи този договор, но първо трябва да се споразумеем по конкретните неща, защото имаме въпроси към американските ни партньори. Ние смятаме, че те не изпълняват изцяло договора, но това трябва да решат експертите", каза Путин.

Той отхвърли обвиненията, че се е променил след първото му избиране за президент на Русия през 2000 г., когато е бил хвален като реформатор и демократ. "С нищо не съм се променил, аз съм такъв, какъвто съм, какъвто бях. Избран бях за президент на Руската федерация като възрастен мъж. На тази възраст отношението към живота не се променя, но трябва да се реагира на случващото се около нас", каза Путин.

Путин: Тръмп смята Крим за част от Украйна

Русия не разполага с никакви материали, които биха компрометирали президента на САЩ, заяви още Путин, цитиран от ТАСС.

"Нямаме никакъв компромат и не можем да имаме. Страхувам се да не обидя господин президента Тръмп и да се проявя нелюбезност, но преди да обяви, че ще бъде кандидат за президент, той не представляваше никакъв интерес за нас", каза руският президент.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СссереМ

    13 110 Отговор
    Крим винаги е бил украински,и пак ще стане такъв,санкции до откат и пълен разпад.

    Коментиран от #3, #4, #13

  • 2 да го кажем направо

    40 2 Отговор
    Всеки със своите виждания и позиции..-нормално.Само,че тук има един момент-никъде не се споменава вече ,че Русия трябвало да върне Крим на Украйна...Смятаме ,че е украински-ама няма проблем,че практически е руски.Еми лицемери са краварите-пълни лицемери
  • 3 Идиот

    59 6 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    Розови джендърски мечти-хааахаахаха
  • 4 Boxer

    41 7 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    "Украйна".На руски означава "В края" , "На края". Името й я ПОЗИЦИОНИРА, като област в покрайнините на Русия. Русия занемари Украйна и я загуби. Украйна занемари Крим и го загуби...
  • 5 АААА

    6 45 Отговор
    За да има референдум и той да е законен, то той трябва да се проведе на територията на цялата страна , а не само в някоя си част от нея и същия този референдум да е одобрен от Парламента !!! Не може част от населението по дулото на автоматите на зелени човечета да провежда референдум и той да е законен......Пълни глупости са това....Има си международни закони и държавна конституция..... И последно, по всички закони и правила Крим е окупирана от Русия Украинска територия, и така ще си остане докато не я върнат под Украинска власт......

    Коментиран от #7, #8, #15, #21

  • 6 Дали е така

    35 2 Отговор
    Тръмп смята Крим за част от Украйна а: Виетнам, Авганистан, Сирия, Куба, Ирак, България, Косово и останалата част от света включително Хирошима за част от САЩ???

    Коментиран от #10

  • 7 падналия ангел

    42 4 Отговор

    До коментар #5 от "АААА":

    Според всички международни закони и правила, нормативни акт, с който Хрушчов предава Крим на украинците е нищожен и недействителен. Значи остава провното статукво от преди това.
  • 8 123

    27 0 Отговор

    До коментар #5 от "АААА":

    Какво ще кажеш за Косово?
  • 9 Дали е така

    36 2 Отговор
    САЩ отдели Украйна с платени 5 милярда доларара за геноцид на местното население и бълвочите на една елитна, държавна, американска пронститутка Виктория Нюман, която "ФЪКАШЕ" целия Европейски съюз, ръководството му и в това число и модераторите на блога.
    Целта беше САЩ да седнат на трабите в Украйна за да може ЕС да плаща на САЩ за Руски газ и военната база в Крим да носи флаг на САЩ!

    Коментиран от #24

  • 10 арджентата

    23 2 Отговор

    До коментар #6 от "Дали е така":

    Тръмп се мисли за Господ и си въобразява, че Земята трябва да се движи по начертаната от него орбита!
  • 11 Дали е така

    29 4 Отговор
    Няма значение какво става: САЩ са винаги прави , защото са единствената страна на този свят използвали атомни бомби за безсмислено масово избиване на стотици хиляди мирни жени деца и старци. Изтрийте го и това!
  • 12 Перчем

    14 0 Отговор
    Тоя пак обърна перчема според вятъра. Казваше, че Крим винаги е бил руски, сега обратно.
  • 13 а ха

    22 1 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    Аааа ха ха ха ха , ей да не си спал сам на отворен прозорец бе ? Крим е руски и въпросът е приключен, можеш да пиеш една студена вода и да се гушнеш в твоя африкански мъж
  • 14 Гост

    3 1 Отговор
    Това не означава,че не могат да бъдат изтрити от картата с помощта на същото оръжие.
  • 15 Реално

    20 2 Отговор

    До коментар #5 от "АААА":

    само да те светна-защо референдума в Крим не беше в цяла Украйна--1.Крим беше ватономия.2. Същата тази Автономия гласува първо за излизане от състава на Украйна и след това за влизане в състава на РФ-всичко си е по меж.закони.3.Ако имаше референдум в цяла Украйна-то всичките източни области в този момент биха гласували да са в състава на РФ-затова и този твой аргумент даже и не се повдига от упроавниците в Киев-ама явно ти си много умен...Мога и още инфо да ти дам-ама нека първо да осъзнаеш написаното-да ти уври както се казва и тогава заповядай пак...

    Коментиран от #16

  • 16 СссереМ

    3 15 Отговор

    До коментар #15 от "Реално":

    Като е по международните закони,защо никой не го признава тоя референдум?

    Коментиран от #18

  • 17 Иванчо Драгел

    14 0 Отговор
    Защо не си гледате положението (хала), а се бутате там, където никога, ама никога дори един звук няма да ви се чуе. Помислете! Има ли някой, който знае в коя "чакалня" ще чакаме "чакалнята" за еврото и знае ли, че Италия след тази чакана "чакалня" за една нощ дочаква 100% повишение на цените? Какво ли ни чака? Каквото и да е то е благоприятно за тунеядците-управляващи със заплати от 4-5-6 хиляди лева. Защо мълчат като пръднали на публично място за "индексация"-осъвременяване на пенсии?
  • 18 ььььььь

    15 0 Отговор

    До коментар #16 от "СссереМ":

    Защото играят по свирката на политическите джендъри-затова.
  • 19 ами сега

    7 2 Отговор
    Крим е бил 150 години руски, но България 500 години...
  • 20 джи пи

    8 1 Отговор
    Защо лаете Не вижда те ли на какьв хал е Бьлгария колко сме зле че почнахте да оправяте Украина По добре е да си оправим нашата кьщичка
  • 21 гост

    7 1 Отговор

    До коментар #5 от "АААА":

    КРИМ ПРЕДИ ДА БЪДЕ УКРАИНСКИ Е БИЛ РУСКИ! ЧЕТЕТЕ ИСТОРИЯ.
  • 22 Смешници

    2 5 Отговор
    Няма проблем да си зомбиран ЧУЖДОФИЛ, без значение дали за краварите или калните казаци.
    Но не лъжете така глупаво, няма да пренапишете историята.
    Украйна я има на картата много преди Русия бе паляци :)))))

    Коментиран от #23

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Дали е така":

    Именноооо 100% ВЯРНО
  • 25 Гост

    0 0 Отговор
    За всички ,които имат съмнения към коя държава принадлежи крим:моля Ви ,когато идете на море -в България:)));посетете Нос Калиакра, на пъркинга за коли от дясната му страна има паметник ,просто прочете написаното там ,останалото можете да прочетет и в Гугъл-Благодаря Ви за отделеното време😀
  • 26 Гост

    0 0 Отговор
    П.П.Правописните грешки не са от неграмотност;паркинг
  • 27 Stefko 88

    0 2 Отговор
    Тръмп е бизнесмен може да се леньи като варена тиква с тая топка , обаче бизнеса си е бизнес и поредния пакет санкции се получава на първо четене. Това е положението
  • 28 Грую

    0 0 Отговор
    Че то кой твърди Крим да е руски. Украински е разбира се, само че Украйна е руска. Путин трябваше да се сети да си поиска Аляска, защото и тя е руска, но е продадена на САЩ, Само дето в Аляска няма да гласуват, че искат в Русия.
  • 29 Димитров

    0 0 Отговор
    Важното е че ЛилиПутинчетата плащат по 5 милиарда на година-суки
  • 30 Бгпор

    1 0 Отговор
    Украйна никога не е съществувала, като самостоятелна държава. От там тръгва руската държава. Украйна е създадена от СССР болшевишките примати, като съюзна република. Населението исторически е смесено с полско и от там идва тази истерия. В този смисъл реално почти цяла Украйна е руска. Само, че политиката е гнусно нещо и заради тъпотии умират хора. Лесно е да си стоиш в къки и да плющиш запалянковски коментари, но там мрат хора.
Новини по държави: