21 Август, 2018 07:37 7 120 192

Тръмп: Без милост към Турция

  • сащ-
  • турция-
  • доналд тръмп-
  • турска лира-
  • андрю брънсън

Президентът на САЩ се зарече, че няма да прави отстъпки на Анкара заради задържания американски пастор

Тръмп: Без милост към Турция - 1
Снимки: БТА/АР

Президентът Доналд Тръмп се зарече, че няма да прави никакви отстъпки на Турция, за да издейства освобождаване на задържания от нея американски пастор и заяви, че не го интересува дали наложените от него наказателни мита ще окажат негативни ефекти върху европейската икономика, предаде Reuters.

Президентът на САЩ даде специално интервю в Овалния кабинет на Белия дом. Той смятал, че имал сделка с турския президент Реджеп Ердоган, когато убедил Израел да освободи задържан турски гражданин и мислел, че след това Ердоган ще освободи пастора Андрю Брънсън. "Мисля, че това, което прави Турция, е много тъжно. Мисля, че правят ужасна грешка. Няма да има отстъпки", каза Тръмп.

Той наложи мита над вноса на турска стомана и алуминий след отказа на Ердоган да освободи Брънсън, което породи безпокойства, че това ще се отрази негативно на европейската икономика.

"Изобщо не ме интересува. Точно това трябва да се направи", отвърна Тръмп на въпрос може ли да има потенциални щети за други икономики.

Тръмп: Без милост към Турция

"Харесвам Турция. Много харесвам турския народ. Досега имах много добри отношения с президента, както знаете. Разбирахме се чудесно. Имах много добри отношения. Но това не може да е еднопосочна улица. Няма повече да е еднопосочна улица за САЩ", каза президентът на САЩ в специалното интервю за Reuters.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СссереМ

    57 20 Отговор
    Лоша работа,май пролетта ще е през септември,още малко да огладнеят турците и....

    Коментиран от #3, #5

  • 2 Билдербургуджия

    26 36 Отговор
    Очертава се фронтът на ТСВ - Русия, Китай, Турция, Иран, Индия... срещу САЩ, НАТО, Израел... Някъде към 500млн. жертви ще паднат.

    Коментиран от #8, #12

  • 3 Расулюлах

    32 48 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    Турция не я мисли имат производство имат земи а за да ядеш се иска точно това не сашовските хартишки
  • 4 Расулюлах

    34 46 Отговор
    Сирия северна корея турция русия китай венецуела иран само де се обединят и със вселенското зло е свършено

    Коментиран от #6, #156

  • 5 Да бе

    33 55 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    Турците, за разлика от нас, чест имат, льольо. нЕма да им се получи на тръмповците.

    Коментиран от #7, #22, #35

  • 6 Индивидуалист

    51 21 Отговор

    До коментар #4 от "Расулюлах":

    На калпав турчин Вселената му пречи.
  • 7 СссереМ

    52 21 Отговор

    До коментар #5 от "Да бе":

    Сега да ядат чест или аллах ще ги храни,ама не са виновни турците а кликата която ги управлява,те се показват само като стадо овце щом се подадоха на популзма.
  • 8 До мечтателя

    31 20 Отговор

    До коментар #2 от "Билдербургуджия":

    И след това се появяват държавите Кюрдистан, Лазия, Тракийска република, Казълбашия, няколко индийски републики,а държавата Израел се разширява до Армения.

    Коментиран от #11

  • 9 чалма тв

    24 9 Отговор
    Е па, да освободят пастора , бил терорист..защото помагал на кюрди със словото си..

    Коментиран от #10

  • 10 балама

    6 3 Отговор

    До коментар #9 от "чалма тв":

    Словослагател, казваш.
  • 11 Билдербургуджия

    5 6 Отговор

    До коментар #8 от "До мечтателя":

    И кой е този мечтател!?
  • 12 Преброяване на бесните язовци

    32 13 Отговор

    До коментар #2 от "Билдербургуджия":

    Хахаха Китай и Индия да тръгнат срещу Запада? Абе олигофренизма задължително условие ли е да те вземат на работа в Посрано 20?

    Коментиран от #13

  • 13 Билдербургуджия

    12 11 Отговор

    До коментар #12 от "Преброяване на бесните язовци":

    Предполагам, че не е. Но, очевидно, за соросоидиотите, е.
  • 14 Хасан

    18 20 Отговор
    Двамата се бият ,третия спечели...Русия без да воюва,без да харчи пари разбива НАТО..Тръмп ще има пирова победа

    Коментиран от #157

  • 15 Хасан

    30 39 Отговор
    Браво на г-н Ердоган. Този пастор проповядва фалшива религия и трябва да влезе зад решетките. Единствената правилна религия е мюсюлманството. Ние турците се молим по 10 пъти на ден на нашият бог Аллах и за това той ни обича и закриля от злите западни държави. Благодарение на него, Турция е най-старата държава в Европа. Още от преди 10 хил. години по нашите земи са живели неандертюрки. Нашата цивилизация е най-старата благодарение на нашият бог Аллах. А г-н Ердоган е неговият съвременен пророк. Ние може да нямаме долари, но си имаме г-н Ердоган и бог Аллах. Г-н Ердоган ни каза да унищожим всички американски стоки и ние го послушахме. Аз имах около 64 230 долара, които спечелих като водач на биологична единица, но ги изгорих, защото така нареди г-н Ердоган. Също така си счупих iPhone-a, iPad-a ѝ MacBook-a. Освен това си блъснах мустанга в камарото SS на комшията и така направихме с 1 удар два заека. Добре че полиците ни бяха в Олимпик. Но няма проблем, ще си купим Лади и Йотафони. Ние турците сме богати, защото нашето село се намира близо до турската граница. А г-н Ердоган е много далновиден политик и икономист. Той разбира от икономика. Направи долара около 30 лири, но това не е спад, а приклякване за скок. Турската лира ще скочи в близко бъдеще чак до небесата. В орбитата ще се изстреля чак. И ще бъде като ракета носител на рублата. Това е паричната единица на нашите интимни приятели руснаците.

    Коментиран от #16, #17, #26

  • 16 Хасан

    29 7 Отговор

    До коментар #15 от "Хасан":

    Двете държави Русия и Турция имаме много общо и като се обединим ще превземем световните пазари. И сега Турция изнася много. Всяка седмица през Капитан Андреево минават милиони тирове пълни до горе с ибрици, баклава, локум, гьозлемета, джапанки и маратонки Адибас по 10 лв чифта.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Расунасрах

    22 8 Отговор
    Тая глупава турция де я слагаш след големите ,тя вече е Руска колония.

    Коментиран от #21

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Сезгин

    19 11 Отговор

    До коментар #5 от "Да бе":

    Тулчин и чест. По голяма глупост скоро не бях чел.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Ники

    21 9 Отговор
    Пастора, беше просто последната капка.. Турция или по специално Ердоган, направи най-голямата си грешка, като се опита да изнудва Сащ... никой не може да изнудва Сащ, сега Ердоган е по средата, няма връщане назад, ама няма и шанс срещу Сащ, и остава единственото .. пълен грохот на Ердоган, да видим и турците до кога ще го търпят, защоти турският народ е умен и тръгне ли веднъж срещу Ердоган, Ердоган просто няма шанс, видяхме какво направи турският народ в парка Гези на площат Таксим, на Ердоган му се дръпна ла*ното
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Месут

    16 34 Отговор

    До коментар #26 от "Сезгин":

    Забелязал съм, че при вас българите, сами вие се съмовъзхвалявате винаги, никой друг не ви хвали и вие постоянмо се мислете, кой знае какъв велик народ сте .. кой ви знае, че дишате бе ? От глад пърдите, ама се опредялати за голям, силен народ, да ама без армия, без икономика, обсъждате турската икономика, а в същото време нямате 1\3 от това , което има огромната турска икономика, ама вие от къде да знете, кога сте имали такава икономика като на Турция, че да знаете .. само по форумите сте голяма работа без покритие, на живо като народ сте в отчаяно и плачевно състояние, докато обсъждате Турция, в България има в пъти повече проблеми

    Коментиран от #31, #33, #145

  • 28 ПУТИНКА

    26 10 Отговор
    ТРЪМП ---РАЗМАЖИ ГИ ТЕЗИ БАШИБОЗУЦИ --- ОБЕДИНЕТЕ СЕ С РУСИЯ И ГИ ИЗПЕПЕЛЕТЕ , ПОСЛЕ СИ РАЗДЕЛЕТЕ ТЕРИТОРИЯТА НА ТУРЦИЯ И ПО ЖИВО ПО ЗДРАВО
  • 29 Тъп

    18 10 Отговор
    Хасенчо искаш не искаш Курдистан ке бъде !!

    Коментиран от #30

  • 30 Хасан

    10 21 Отговор

    До коментар #29 от "Тъп":

    И някой ден Румелия също ще бъде

    Коментиран от #34

  • 31 юрист

    20 12 Отговор

    До коментар #27 от "Месут":

    “...Публикувано във факти.бг: ама вие от къде да знете, кога сте имали такава икономика като на Турция, че да знаете ....“ Ами ясно се вижда каква е “икономиката“ на турция- турската лира ПОТЪНА, а двойните българотурски граждани нонстоп призовавате останалите български граждани да си обменят “гадните и нестабилни“;) левчета в “стабилната“:) турска лира и да пазаруват турски некачествени стоки на килограм по вашите чаршии:) Тук обаче сбъркахте- все повече българи искаме да получим срещу парите си КАЧЕСТВЕНИ СТОКИ В ГАРАНЦИОНЕН СРОК- нещо, което турските търговци НЕ МОГАТ да ни предложат:) И за какво тогава българите да подкрепяме вашата потъваща турска лира с НАШИТЕ български левчета? ЗАЩО ДА СТАВАМЕ КРЕДИТОРИ НА ДРЕБНИЯТ ВИ БИЗНЕС, СЛЕД КАТО ТОЙ НЕ НИ ПРЕДЛАГА КАЧЕСТВЕНИ СТОКИ В СРОК НА ГОДНОСТ? Не стига, че сте НАГЛИ, ами сте и нахални селяндури и тарикати на дребно:)

    Коментиран от #36, #38, #41, #158

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Салам Алеко

    14 5 Отговор

    До коментар #27 от "Месут":

    Няма и да имаме! Бойко има стадо, от 7 милиона овце, от които около 2 милиона са бастарди на които не може да се разчита и са михлюзи! Е как да се мерим със стадото на г-н Ердоган дето е 80 милиона фанатизирани терористично настроени овце? На, Бойко от половината овце не получава мляко! А Ердоган има 95 милиона овце дето всички му дават мляко! Даже и нашите бастарди овце му дават млекце!
  • 34 Салам Алеко

    16 1 Отговор

    До коментар #30 от "Хасан":

    Но ти никога няма да бъдеш турчин!

    Коментиран от #37

  • 35 Да бе да

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Да бе":

    Нищо подобно! Всичко е въпрос на власт и пари.
  • 36 Хасан

    5 14 Отговор

    До коментар #31 от "юрист":

    Добро утро...ами тогава си купувай немски боклуци пълни с химикали ..никой не ти пречи...

    Коментиран от #44

  • 37 Хасан

    3 14 Отговор

    До коментар #34 от "Салам Алеко":

    Аз съм си турчин ,баща ми е турчин ,дядо ми е турчин,прадядо ми също...

    Коментиран от #39, #68, #122, #173

  • 38 Хасан

    9 10 Отговор

    До коментар #31 от "юрист":

    Казвам ти ..българите теглят си спестяванията ,взимат заплати и ги харчат в Турция ...качествени мебели,домашен текстил,храни,плодове ,авточасти.....фарове за които искат в България 250 лв ..в Турция са 180 лири ..55 лв...купувайте

    Коментиран от #43

  • 39 Салам Алеко

    18 5 Отговор

    До коментар #37 от "Хасан":

    Бъркаш! Прадядо ти е китайски ром, дядо ти ирански ром, баща ти одрински ром, а ти си "Слънчев бряг " коняк! Ама турчин няма да станеш! Сърди се, думкаш чутуртъ у земята, тръшкай се, няма да станеш!
  • 40 юрист

    16 4 Отговор
    Също така, изобщо не мога да разбера поведението на турските граждани, списващи във форума. От една страна, проявяват високомерие и наглост, като твърдят, че турската икономика била велика и обиждат всички българи. От друга страна, едва ли не ни калесват с бъклица да им посещаваме курортите точно сега- когато турската лира потъна, само, че не споменават, че плащането на ЕС гражданите за резервации и отсядане в турските курорти е в ЕВРО, А НЕ В ТУРСКИ ЛИРИ. Някакси не ми се връзва това с призива на ердухан да се чупят айфоните на хората с чукове и да се обръщат еврото и доларите в турски лири;) Колко откровено ТЪП трябва да е един човек, за да плати цената на един нов айфон- в България е около 1200 до 1800 български лева, а след това да вземе един чук, и да строши равностойността на тези пари, при положение, че става въпрос за собствената му СКЪПА вещ:) Това е все едно аз да си нарежа роклите Версаче, защото някой си не бил доволен от политиката на фирмата Версаче към неговата държава:D И тази двойнственост се очертава като основен атрибут на турската народопсихология- от една страна високомерни, а след 1 секунда- падат на коляно и молят за помощ- също като президента си:) Посочете ми колко българи в България одобряват такова поведение и как точно ние- българите - наричаме хората с подобен характер:)

    Коментиран от #46, #47, #129

  • 41 Месут

    13 12 Отговор

    До коментар #31 от "юрист":

    Кой ви е искал помоща, кой ви е искал да подпомагате с " вашите левчета " турският
    " дребен бизнес " ? Турция и със вас и без вас ще се оправи, вие сами ходите в Турция да пазарувате, че е по-евтино, Ердоган ли ви моли или някой друг да ходите в Турция, вие пи собствено желание г о правите . Вие, първо си оправете вашите проблеми, чак след това мислете за турските, защото Турция поне произвежда всичко, има голям вътрешен пазар от 82 милиона души, има и огромен износ, туризма им е на световно ниво, ама вие нито произвоство имате, нито износ, нито туриси кой знае колко .. паднахте под 7 милиона , остайте Турция, мислете малко и за България

    Коментиран от #51

  • 42 Хаха

    12 10 Отговор
    Оранжевият клоун изпада в истерия вече. Турция не кляка. Турция вече не е американска маша.
  • 43 юрист

    15 4 Отговор

    До коментар #38 от "Хасан":

    “...Публикувано във факти.бг: Казвам ти ..българите теглят си спестяванията ,взимат заплати и ги харчат в Турция ...“ Това е гранде ЛЪЖА- българите постъпваме така САМО ЗА КАЧЕСТВЕНИ СТОКИ ОТ СВЕТОВНИ МАРКИ, НЕ И ЗА ТУРСКИТЕ НЕКАЧЕСТВЕНИ СТОКИ! Ако твоят социален кръг са едва оцеляващите бедняци- въпросът е друг, но моят социален кръг е различен! НИТО ЕДНО БГ. СЕМЕЙСТВО ОТ МОЯТ СОЦИАЛЕН КРЪГ ОТ СРЕДНАТА КЛАСА НЕ КУПУВА АБСОЛЮТНО НИЩО ОТ ТУРЦИЯ И НЕ КУПУВА ТУРСКА СТОКА, ЗАЩОТО ТУРСКАТА СТОКА = НЕКАЧЕСТВЕНА ЕДНОДНЕВКА БЕЗ ГАРАНЦИОНЕН СРОК, ТУРЦИЯ НЕ Е В ЕС И ЗА ТОВА ЕС ГАРАНЦИЯТА НА СТОКИ НЕ ВАЖИ ЗА ТУРСКИТЕ СТОКИ! Виж- ако беше написал за испански и италиански стоки- ДА, БЪЛГАРИТЕ ОТ СРЕДНАТА КЛАСА ПАЗАРУВАМЕ ПРЕДИМНО ТАКИВА- ЗА ТОВА СИ ХАРЧИМ ЕВРОТО!

    Коментиран от #45

  • 44 юрист

    10 2 Отговор

    До коментар #36 от "Хасан":

    “...Публикувано във факти.бг: ами тогава си купувай немски боклуци пълни с химикали ..“ КОГАТО И АКО турски търговец ми предложи ПО-КАЧЕСТВЕН ТУРСКИ ГЕЛ ЗА ПРАНЕ ОТ НЕМСКИЯТ ПЕРСИЛ ,В МАКСИМАЛНО ГОЛЯМА РАЗФАСОВКА , ела и ми се обади- ще закупя от него 10 бройки в евро:D:D:D

    Коментиран от #48, #50

  • 45 Хахаха

    7 8 Отговор

    До коментар #43 от "юрист":

    Събуди се, пак сънуваш просо.
  • 46 Мерт

    8 15 Отговор

    До коментар #40 от "юрист":

    " От една страна, проявяват високомерие и наглост" Кой е високомерен и нагъл бе, това, че вие на всяка статия започвате с обидите за Турция, а ние си защитаваме втората родина от комплексари като вас, за това ли сме нагли ? и за другото " Колко откровено ТЪП трябва да е един човек, за да плати цената на един нов айфон- в България е около 1200 до 1800 български лева, а след това да вземе един чук, и да строши " Това се нарича, ЕДИНСТВО НА НАРОДА, когато става въпрос за чест нито скъпият телефон е важен нито парите който гориш, турците не са тъпи, че си чупят скъпи телефони с чук, те са ЕДИННИ! Това вие в България никога няма да разберете, какво е единство, докато си мислиш за скъпият телефон и колко струва, вие почти никога не сте били единни , за какво да си говорим повече ...

    Коментиран от #49, #74

  • 47 Хасан

    3 7 Отговор

    До коментар #40 от "юрист":

    Значи никой не си чупи Айфона ..това е рекламен трик ..целта е да се удари Сащ по слабото място ..а именно американските брендове..За последните 10 г Турция е внесла Айфони за 7 милиарда долара ...и ако се успее да се създаде негативна нагласа към това тия пари могат да се насочат към турски мобилни телефони ..или към корейски

    Коментиран от #52

  • 48 Немският персил

    5 0 Отговор

    До коментар #44 от "юрист":

    В България е произведен в Турция. Хахаха.

    Коментиран от #53

  • 49 юрист

    8 5 Отговор

    До коментар #46 от "Мерт":

    “...Публикувано във факти.бг: Това се нарича, ЕДИНСТВО НА НАРОДА..“ Да, бе, да- ЦЕЛИЯТ ТУРСКИ НАРОД, ЗАЕДНО С БЕДНЯЦИТЕ ВИ, СА СИ КУПИЛИ АЙФОНИ- ХАХАХА:):)

    Коментиран от #60

  • 50 Хасан

    1 2 Отговор

    До коментар #44 от "юрист":

    75% от перилнитн препарати на турския пазар са американски Проктер Геймбъл..и др...не са турски а американски ...ОМО ,Жилет..и др..

    Коментиран от #58

  • 51 Турция вън от Европа

    12 3 Отговор

    До коментар #41 от "Месут":

    Tурция ще се оправи, ама след като лирата стане с 3 нули отзад и след като Ердоганя падне от власт. До тогава няма да се случи.
  • 52 юрист

    6 1 Отговор

    До коментар #47 от "Хасан":

    “...Публикувано във факти.бг: Значи никой не си чупи Айфона ...“ Аааа- такаааа ли?:) Ти знаеш ли, че на това поведение ние, българите, му казваме ЛИЦЕМЕРИЕ И ФАРИСЕЙЩИНА?:) Не можете ли просто да кажете- ОТКАЗВАМЕ ДА КУПУВАМЕ АЙФОНИ? И какво точно се демонстрира с клипчетата в тубата, в която турци разрушават собствеността си- айфоните си- с чук? Демонстрира се , че в турция има 0.1 % много богати хора, които разрушават 1 брой айфон демонстративно с чук, а после тихомълком си купуват нови 5 броя айфони, така ли?:)

    Коментиран от #55

  • 53 юрист

    9 0 Отговор

    До коментар #48 от "Немският персил":

    Дрън- дрън- ти не знаеш от къде го купувам! Изобщо - всички стоки са произведени в турция, така ли?:) Тогава сигурно ще си глътнеш граматиката, ако ме видиш наживо, защото по мен няма НИТО ЕДНА стока, произведена в турция:):):) КОГАТО И АКО турците можете да произведете чисто турска стока, с която да конкурирате КАЧЕСТВОТО на италианските дамски чанти напр., ела и ми се обади:):):)

    Коментиран от #57, #59, #64, #66

  • 54 sulejman atanisev

    15 4 Отговор
    Вие Турците ако бяхте добре и не ви пукаше, нямаше да пишете така трескаво и изнервено по българските форуми и сайтове. Явно дупето ви е подпалено сериозно и се чудите към коя братска държава да се закрепите. Вече "припознахте" Русия като такава, ама това е грешка, защото Русия освен да си гледа интереса, друго няма да ви помогне. В реални действия Русия ще ви остави за сеир, но няма да ви помогне. Притеснени сте мамини резняци признайте си. И търсите България да Ви удари едно рамо. Да ама един път плюете Българите, един път искате. Фурнаджийска лопата сте.

    Коментиран от #62

  • 55 Хасан

    2 4 Отговор

    До коментар #52 от "юрист":

    А като юрист ,какво ще кажеш за това Тръмп в противоречие с международните търговски закони ,международното търговско право и разпоредбите на Световната търговска организация да увеличи митата със 100%...да не забравяме че оказваше натиск на Китай и др страни да бъдат членове на СТО

    Коментиран от #61

  • 56 el makfersan

    10 3 Отговор
    тюркиш парчетата са измислен народ сбор от всякаква сволач.За това държавата им ще се разпадне и всичко ще дойде по местата си .Истанбул е Константинопол не забравяйте,а България пак ще я има.Все пак България е най старата държава в Европа която не е променяла името си никога от 2000 години

    Коментиран от #90

  • 57 Хасан

    2 4 Отговор

    До коментар #53 от "юрист":

    Или си казваш ...«Той е силен и правото е на неговата страна»...
  • 58 юрист

    7 2 Отговор

    До коментар #50 от "Хасан":

    О.К.- тогава, след като имате “мощна турска икономика“, защо не създадете СОБСТВЕНИ ТУРСКИ АНАЛОЗИ ПО КАЧЕСТВО на посоченият от теб вид стоки, а ползвате американски стоки?
  • 59 Хаха

    4 4 Отговор

    До коментар #53 от "юрист":

    Абе да не мислиш, че на някой му дреме от къде и какво си купува някакъв си джендър.
  • 60 Мерт

    5 7 Отговор

    До коментар #49 от "юрист":

    Неадекватен отговор! тези хора, който си счупиха Айфоните, а те не са никак малко, показа на народа, че е време пак да се обединят, защото когато 82 милиона се обединят това е друго нещо. Тука не става въпрос за Айфони, бедни и богати, а за чест, достойство, и единство, това което ви нямате!
  • 61 юрист

    5 5 Отговор

    До коментар #55 от "Хасан":

    Мога много неща да напиша, но след 4-5 часа- сега отивам на служебна среща по преддоговорни отношения, пече се сделка и невинаги имам време за нета...

    Коментиран от #63, #65

  • 62 Хаха

    2 12 Отговор

    До коментар #54 от "sulejman atanisev":

    Настървено пишете вие. Явно не можете да преглътнете фактът, че в Турция въпреки американският натиск цените са по-ниски, а заплатите по-високи отколкото в американската колония от наведени послушковци българия.
  • 63 Хаха

    3 7 Отговор

    До коментар #61 от "юрист":

    "Мога много неща да напиша, "
    .
    .
    Можеш ама не пишеш .Нямаш фактология.
  • 64 Хасан

    1 7 Отговор

    До коментар #53 от "юрист":

    Домашния текстил ,спалното бельо..
  • 65 Хасан

    3 8 Отговор

    До коментар #61 от "юрист":

    Успех...остави турската икономика ,гледай си своята лична икономика
  • 66 Месут

    9 9 Отговор

    До коментар #53 от "юрист":

    Турция е вторият по големина доставчик на текстил за ЕС, и е сред най-големите производители на плодове и зеленчуци в Европа (за 2009 г. около 27 млн. тона, което се равнява на около 60% от продукцията на ЕС). През 2009 Турция е изнесла текстил и дрехи на стойност 12,9 милиарда долара, като близо 80% са изнесени за членките на ЕС. Турските компании BEKO и Vestel са сред най-големите производители на бяла и черна техника в Европа. Тези две конкурентни компании за 2005 г. произвеждат над половината от всички телевизори в Европа. За 2008 г. Турция е трета в Европа (след Германия и Италия) и пета в света по износ на битова техника (около 4% в световен мащаб), а също така в страната се произвеждат над 15% (по данни от 2005 година) от дигиталните устройства на Старият континент. Автомобили произвеждат и няколко турски марки като Tofaş, Etox, Otosan и Oyak-Renault. През 2008 година Турция е произвела 1,147,110 моторни превозни средства, което прави страната шести най-голям производител в Европа и петнадесети най-голям производител в света. Турция е на едно от челните места по производство на камиони в Европа. Турските компании като TEMSA, Otokar и BMC са световни лидери в производството на автобуси, минибуси и камиони. Турция е също и една от водещите корабостроителни нации в света, а също така и на четвърто място в света по произведени мега яхти (яхти дълги над 25 метра). За 2011 г. турската корабостроителна индустрия е реализирала износ на стойност 1,2 млрд. до

    Коментиран от #67, #69, #89

  • 67 Хасан

    5 11 Отговор

    До коментар #66 от "Месут":

    Браво Месут кардеш...Kurban Bayramin mubarek olsun..nice bayramlara..

    Коментиран от #75

  • 68 Дида маймуната

    6 2 Отговор

    До коментар #37 от "Хасан":

    Турчин ще станеш като ми израстне нокът на оная работа!

    Коментиран от #72, #79

  • 69 На господин юристката

    1 5 Отговор

    До коментар #66 от "Месут":

    Го интересуват чанти дрънкулки и други такива джендърски атрибути, не го занимавайте с икономика...

    Коментиран от #152

  • 70 Верен

    6 8 Отговор
    Butun musluman aleminin kurban bayrami mubarek olsun.
  • 71 ganio

    9 3 Отговор
    Вие, които хвалите Турция не сте никакви турци. Да, Турция е голяма страна, в която се произвежда почти всичко, с армия многоратно по-голама от нашата. Това разбира се се държи до голяма степен на труда и способностите на турския народ. Докато вие българските ''турци'' сте едно некадърно племе, без образование, без умения, годни единствено да вършат' нискоквалифицирана работа и не допринасяте нищо за 'майка ви Турция.

    Коментиран от #76

  • 72 Нокът

    1 6 Отговор

    До коментар #68 от "Дида маймуната":

    На увиснали неща не расте.
  • 73 Всички грешите

    8 2 Отговор
    BEKO и Vestel са сред най-големите производители на некачествена черна и бяла техника, който купи веднъж не повтаря. BEKO я създадоха Американците, не забравяйте горе написаното, и защо данните са за 2009 оттогава са минали 10 год. Cега особено за първите 6 мес на год данните са В ПЪТИ ПО НИСКИ за турците .Полша отдавна иззе ролята на турция като основен вносител ,предлага по добри зеленчуци на ниски цени.
  • 74 Заратустра

    7 2 Отговор

    До коментар #46 от "Мерт":

    Виж, аз си изгорих акордеона Супитата след като ми съсипаха душата някои хора тук и сред тях и българи и други имаше. Щом нямаше да свиря а ми бе мечта, в огъня. Нов е около 5000 евро, иначе 2000 лева. Купувал съм турски стоки, техниката върши работа, но обувки и чанти не ми харесват. Но след като разни турчеещи се човечета и тук и други ми желаят злото, защото желаейки злото на България, а аз съм част от нея те мразят и мен, вече и един турски пирон няма да си купя. Минавам на Макита, скъпо, но японско. А щях да си купя един верижен трион Премиум с 50 см шина, и тример с приставки, не са лоши и по-евтини. С вашият турски шовинизъм и сбъркана Аллах религия ме отвратихте от самия мен. Сега няма да пазаря турски стоки, а не е лоша техниката. Ще богатеят китайците, те не плямпат за оня примитивен животински дух, зомбирал хора, а търгуват. С китайците и прабългарите сме най-близки по духовни разбирания. Колкото до Европа, нито Европа нито Турция съществуваха, нито хазари и ешскенази тогава, когато България бе тук и другаде. Сега ядосахте и САЩ. Не харесвам някой кръг там който ни мачка, но харесвам и доста щатски неща, те са дали много на ссдта. А, Монсанто и други световни корпорации не са точно на САЩ, а на наднационалните отдавна евреи Ротшийлдови. И не ми харесва да плюят и България заради мафиотите тикви и други, нкто Русия, нито САЩ. САЩ, дадоха и масовия автомобил и масовия компютър иначе малцина щяха да карат.
  • 75 Месут

    4 8 Отговор

    До коментар #67 от "Хасан":

    Благодаря , подобно! Teşekkür ederim, kardeşim, sanada mutlu Ramazan Bairram. Обаче, никой от присъстващите не ни честити Байряма, все пак всеки божи ден спорим за Турция, вече ви имам като семейство, хах поне да бяхте честитили, братя българи, преди за почнем диалога.
  • 76 Ганчо

    4 8 Отговор

    До коментар #71 от "ganio":

    Ти като си много кадърен българин като всички български българи защо сте превърнали държавата си в кочина?

    Коментиран от #78

  • 77 zig

    10 2 Отговор
    Асене много тъпо го правиш, като сам си пишеш постовете на месут и хасан ,браво турското плиткоумие ни е ясно, ние не сме мюсулмани, една минута разлика от двата поста, ти си просто един смотан циганин.

    Коментиран от #82

  • 78 ganio

    8 2 Отговор

    До коментар #76 от "Ганчо":

    Ти първо виж защо Кърджалийска, Разградска и Шуменска област, в които сте мнозинство, са сред най-бедните в страната. Та ако България е кочина, то там където вие живеете се оттичат лайната. Ако на майка ви Турция и пукаше за вас, то щеше инвестира там където сте мнозинство, но явно сте много некадърни.

    Коментиран от #88, #94

  • 79 Хасан

    0 7 Отговор

    До коментар #68 от "Дида маймуната":

    На ялова земя нищо не расте..
  • 80 no fes no problem

    7 1 Отговор
    Мачкай мюмюните Тръмпи.Феса само от мачкане разбира.Лирата се сгромоляса ердогрух реве и това е само началото.Който иска ислямизъм ще страда.
  • 81 FOMC FEDERAL Reserve of USA

    5 1 Отговор
    Курс на лирата. към 10.30часа>>> 6.20 алллаха за американски долар.Имате поздрави от чичо САМ, той ще Ви вкара в пътя

    Коментиран от #83, #86

  • 82 Хасан

    0 6 Отговор

    До коментар #77 от "zig":

    Аз си пиша само под своето име ..само един от време пише от мое име
  • 83 Хасан

    0 6 Отговор

    До коментар #81 от "FOMC FEDERAL Reserve of USA":

    В Турция има празник и пазарите са затворени....понеделник ще си курса ще бъде 5,50
  • 84 Грую

    4 1 Отговор
    Още като тръгна Реджепа да става падишах си го калкулирах, че идат лоши времена. Народът го рекъл: "Заиграе ли мечката при комшията, ще заиграе и у вас".
  • 85 Хасан

    0 7 Отговор
    Голяма разпродажба на пазара в Одрин.. българина купува като побеснял

    Коментиран от #87, #93

  • 86 Хасан

    0 8 Отговор

    До коментар #81 от "FOMC FEDERAL Reserve of USA":

    При дефолт на Турция гърмят три европейски банки..това което иска и Сащ...
  • 87 ganio

    3 0 Отговор

    До коментар #85 от "Хасан":

    Като добри комшии помагаме на турския народ.
  • 88 Онур

    1 7 Отговор

    До коментар #78 от "ganio":

    Защо само Кърджалийска, Разградска и Шуменска област, цяла България тъни в беднотия и мизерия, да има бедни, богати, средната класа и така нататък, но като цяло беднития цари навсякъде, и не само там където има голямо мюсюлмаснко население, що ви в по-големите градове където има всякакъв вид етнос, да не сте богаташи и др. в София примерно да не сте всички богати ? Докато вие работите примерно в София, за някого за някаква си заплатка, в тези области който спомена, хората придимно са земеделци и животновъди, и си обработват земи, кандидастват за еврофондове и се развиват със честен труд, а вие "от богатите райони" си работете за някого, докато си мислете, че сте от "белите хора"

    Коментиран от #112

  • 89 Диди

    10 3 Отговор

    До коментар #66 от "Месут":

    Било е , ако изобщо това , което си цитирал е вярно.След 10г нещата са съвсем други!vestel ,beko и другите боклуци,с които се похвалиш вече са история!България също беше на второ място в света по производство на електрокари,но през 1989г!Джендърите ще ви разкатаят фамилията за отрицателно време!Не можете да скачате срещу идиотите,които са ви създали,защото сте слаби!Те , същите идиоти,прекрасно знаят колко са ви силиците,та нали те са ви създали!Така че по повод колко сте силни , горди и непоклатими,независими внимавайте с изказванията!

    Коментиран от #91, #95

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Горди независими и силни сме

    1 5 Отговор

    До коментар #89 от "Диди":

    Имаш нещо против ли?

    Коментиран от #96

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Викаш

    0 6 Отговор

    До коментар #78 от "ganio":

    Кърджалийски, разградски и шуменски вилает не са български. Ами що не ги оставите да си отидат тогава?

    Коментиран от #103, #106

  • 95 Хасан

    1 5 Отговор

    До коментар #89 от "Диди":

    Здрасти ,Диди ..проблема не е в играта а проблема е че се сменят правилата по време на игра...Тръмп в разрез с международните търговски еднолично и тоталитарни увеличи митата не само на Турция ,но и Европа,Русия,Китай...викаш силен е и има право???
  • 96 Диди

    4 2 Отговор

    До коментар #91 от "Горди независими и силни сме":

    Нямам нищо против , но не е така!

    Коментиран от #100, #105

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Хаха

    0 3 Отговор

    До коментар #92 от "JPower":

    Хахаха...хапа днес е закъснял.
  • 100 Хасан

    0 4 Отговор

    До коментар #96 от "Диди":

    Диди,верно ли е че Тръмп на срещата на Г7 е изкарал бонбонки от джоба си и подхвърлил на Меркел й казал да не вика че нищо не й е дал???какво унижение!!
  • 101 Българска народна песен

    4 7 Отговор
    Дили дили дишка мома свири на турска пишкa

    Коментиран от #151

  • 102 Щайнер

    4 0 Отговор

    До коментар #98 от "Хасан":

    Булгарише винаги оправи гуд ние дойче съюзник помогне а ваша шайзе миризма оправи нимас
  • 103 JPower

    10 1 Отговор

    До коментар #94 от "Викаш":

    Български са, както и Одринска тракия...Оставихме ви, уж като български мюсулмани, да живеем в мир и разбирателство, а ни забихте нож....щом се турчеете и вземате пари от туркия за да джафкате в България няма да сте тук дълго още.!!! В Одрин всеки турчин говори български!!! Туркия мачка тия хора, и не смеят да кажат,че са български мюсулмани!! Свободата,която бай тошо ви я даде, е обърнахте на свободия.!!! Характерна ""философия"" на примата е, че ако се държиш добре с него, значи си слаб!!! Бий мангала по главата...друг вариан няма. Чудно ми е, като ви призове Ердогрух на джихад, кво ще правите в България.....

    Коментиран от #107, #109

  • 104 Хасан

    1 7 Отговор

    До коментар #92 от "JPower":

    Частите които си купуваш за колата си са ”оригинални” турски....предно окачване на БМВ което една верига за авточасти ми предложи за 680 лв си купих за 580 лири в Истснбул..същия етикет и качество ...в Пловдив ми казаха че са оригинални немски ,а в Турция че са добро качество турски
  • 105 A някакви доводи?

    0 5 Отговор

    До коментар #96 от "Диди":

    Или само хвърляни голи твърдения...по български.
  • 106 ganio

    6 0 Отговор

    До коментар #94 от "Викаш":

    За тях са си дали кръвта българи, така че са български...А и свободата трябва да се заслужи...

    Коментиран от #114

  • 107 Хасан

    1 9 Отговор

    До коментар #103 от "JPower":

    Единствения начин да си спасиш българщината е да модифицираш в помак..български мюсюлманин...
  • 108 до ХАСАНя

    11 0 Отговор
    Хасане понижавам те от преводач ще бъдеш чистач и портиер на моята нова къща на Босфора.Само чакам Чичо Дони да капичне на 1 стотинка лирата.

    Коментиран от #110

  • 109 Хаха

    0 7 Отговор

    До коментар #103 от "JPower":

    "Туркия мачка тия хора, и не смеят да кажат,че са български мюсулмани!! "
    -----------
    Викаш Турция мачка тия хора...и в същото време ти сипеш закани срещу тях. Лекувай се бе "човек"...

    Коментиран от #113, #119

  • 110 Хасан

    0 8 Отговор

    До коментар #108 от "до ХАСАНя":

    Хахаха...мислиш си че цените на имотите също падат???сигурно в някое село да
  • 111 гост

    10 0 Отговор
    Братовчед ми е женен за "българска туркиня" ос Силистра, сестра и е женена за изселник в Турция. Скоро се събрахме и тя се оплака, че е стнало нетърпимо. Викали я в общината да я питат защо на 40 има само едно дете, и не приели кариерата и като оправдание. На всичко отгоре и направили забелейка, че ходи в държавна институция без шал. Ако беше толкова прекрасно в Турция, нямаше гастербайтерите им всяка есен да се връщат в ЕС.

    Коментиран от #115, #116

  • 112 ganio

    2 0 Отговор

    До коментар #88 от "Онур":

    Всеки човек, който си изкарва прехраната честно заслужава уважение.
  • 113 Хасан

    0 3 Отговор

    До коментар #109 от "Хаха":

    Ердоган ти реставрира Желязната църква
  • 114 А защо

    0 6 Отговор

    До коментар #106 от "ganio":

    Тогава ти не си я заслужил ами чакаше Русия да те "освободи"?

    Коментиран от #117

  • 115 Хасан

    1 9 Отговор

    До коментар #111 от "гост":

    Няма таково нещо...не може туркиня да се омъжи за българин...това е назад в еволюцията..жалко за децатс
  • 116 Хаха

    0 3 Отговор

    До коментар #111 от "гост":

    Така не съм се смял. Най вероятно българеещ се ром(братовчед ти) се е оженил за турчееща се ромка.

    Коментиран от #121, #126

  • 117 ganio

    7 0 Отговор

    До коментар #114 от "А защо":

    Преди Руско-Турската война е имало десеткид възстания, изградено народно-освободително движение и опълченци сражаващи се в самата война, така че нашата свобода е заслужена и извоювана и с наша кръв. А ти какво правиш за да заслужиш свойта свобода?

    Коментиран от #118

  • 118 Аз съм

    0 4 Отговор

    До коментар #117 от "ganio":

    Свободен човек.

    Коментиран от #120

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 ganio

    1 1 Отговор

    До коментар #118 от "Аз съм":

    Какво правиш за да залужиш свободата на Кърджалийски, Шуменски и Разградски ''вилает''?

    Коментиран от #132

  • 121 Тост

    8 0 Отговор

    До коментар #116 от "Хаха":

    То между роми и турци няма разлика!
  • 122 Месут

    4 0 Отговор

    До коментар #37 от "Хасан":

    Аз съм челеклеме,от стар манафски род
  • 123 JPower

    9 2 Отговор
    Заканите са точно срещу вас БЪЛГАРСКИТЕ ПОМАЦИ... А тия в туркия, не смеят да кажат,че са потурчени БЪЛГАРИ... Ататюрк изби християните, колкото можа, другите българи избягаха в сегашната България и повече не успяха да се върнат, но потурчените останаха.... За това и туркия ни дължи 10 милиарда долара....щото Одринска Тракия е българска, а осмака не си плаща наема...В Гърция, Сърбия посмей да кажеш,че си българин!!! В Ксанти, Драма, Дедеагач,Гюмюрджина и.т. що знаят български. Много добър знам какво казвам.... Мюмюнки голям балкански ви чака!!!
    Факти стига трийте българските коментари!!!

    Коментиран от #124, #125, #127

  • 124 Хасан

    0 5 Отговор

    До коментар #123 от "JPower":

    Ти по добре седни да правиш деца..стига си лъскал бастуна...разбери ..изчезваш ..а и никой етнос ,освен ромския не можеш да го побългариш
  • 125 Хасан

    1 5 Отговор

    До коментар #123 от "JPower":

    Румънеца ти се присмива,гърка те мрази,сърбина те мрази,македонеца те ненавижда ..само турчина те обича ,но не всички ..само женската част

    Коментиран от #131

  • 126 касапина

    9 0 Отговор

    До коментар #116 от "Хаха":

    В България няма такива измислени роми, има турчеещи се цигани и турчеещи се помаци.

    Коментиран от #130

  • 127 Абе защо

    0 6 Отговор

    До коментар #123 от "JPower":

    Само българите и братовчедите ви роми си мислите, че целият свят все ви дължи нещо?
  • 128 Мартин

    4 0 Отговор
    Най-после едно умно нещо да каже този малоумник Тръмп!
  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Викаш

    0 5 Отговор

    До коментар #126 от "касапина":

    Българеещите се роми са си българи. Може и да си прав имайки в предвид еднаквия манГалитет.
  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Ама те

    0 2 Отговор

    До коментар #120 от "ganio":

    Не са ли свободни?
  • 133 Българска народна песен

    2 4 Отговор

    До коментар #131 от "JPower":

    Дили дили дишка мома свири (знаеш на коя) пи_шка. Пхахаха

    Коментиран от #136

  • 134 el makfersan

    7 1 Отговор
    Има икономическа зависимост и тя е Ако турция е зле България ще е добре.Джагалите били номер едно по селско стопанска продукция,та нима България няма плодородна земя да храни цяла Европа както и го е правила преди години.Нека има мита за турските стоки за да можем да продаваме нашите българските.Какво по хубаво от това.От тази ситуация можем само да спечелим

    Коментиран от #135, #139

  • 135 Интересно

    0 8 Отговор

    До коментар #134 от "el makfersan":

    Каква българска стока ще продаваш ако турската не се продава? То и сега българската "стока" по световните бордеи е без конкуренция

    Коментиран от #141

  • 136 JPower

    6 0 Отговор

    До коментар #133 от "Българска народна песен":

    Българска помашка песен от Ксанти, Беломорието и Одринско
    https://www.youtube.com/watch?v=7O52yNBHfko
    Снимката от клипа е на българомохамеданка , а не на турчеещи се цигани,като всички мюмюнки тук...
  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 не знам

    4 0 Отговор
    българо-мохамедани,български помаци,български турци,български индийци и т.н.,колко групи има още,и накрая оригиналните турци от турция ги презират и им казват в прав текст,че не са турци и ги гонят,накрая какви са?И защо пишат по форуми на първата си родина,а не втората или третата....
  • 139 Хасан

    0 5 Отговор

    До коментар #134 от "el makfersan":

    Ако няма конкуренция от турски стоки ще ядеш домати от 5лв..българина е мързелив и не работи...виж обслужването по морето
  • 140 Хасан

    1 5 Отговор

    До коментар #131 от "JPower":

    Тая злоба ще те убие..хвърли ли се от балкона ..поне да наториш земята

    Коментиран от #149

  • 141 JPower

    7 0 Отговор

    До коментар #135 от "Интересно":

    То щото в Амстердам няма кадъни по прозорците....ай бягай... Болни мозъци,турските стоки ""най-велики""" , ""незаменими""",без тях светът ще ходи гол и бос,ще настъпи глад ...Ей с такава икономическа ""логика"" Ердогрух ще разсипе туркия... не ,че на някой българин му пука. Както виждате това е радост за всеки един българин...ТУРКИЯ КЕ ПАДНЕ...туркия я разпродават по битаци и магазини за без пари, мюминките се радват,че ""оборот имало""....малеиййй, кви шемети,кво да им обяснява човек...

    Коментиран от #143

  • 142 Хасан

    0 5 Отговор

    До коментар #129 от "Момо":

    Имам й мерак на юристката...преставям си я като Йотова ..стройна,висока,наперена ,с буйна грива българка

    Коментиран от #147, #153

  • 143 Хасан

    0 6 Отговор

    До коментар #141 от "JPower":

    Как не можеш да го разбереш ..при фалит на Турция ,България ще зе засели с сирийски бежанци и турски икономически емигранти

    Коментиран от #146, #148

  • 144 Салам Алеко

    7 1 Отговор

    До коментар #98 от "Хасан":

    Манафлъка и педофилията са част от ислямската култура! Даже епилептика е клатил 9 годишната си съпруга!
  • 145 Сезгин

    8 1 Отговор

    До коментар #27 от "Месут":

    Ей месутчо ние българите имаме хилядолетна история бе мушмул неук. Къде е била по това време лелеяната ти турция? Никъде просто не ви е имало. Нищо не става от вас дори ръководителите ви не са били турци всичките ви паши са били западноевропейци. Дори Ататюрк не е бил турчин, бил е с български корени и човека се е опитал да ви направи хора, а вие упорите се дърпате, но иначе ревете за ЕС, но там е за хора, а не за такива, които сами искат да се върнат и да живеят отново в пещерите. Дори днешния ви управник не е турчин и е с грузински произход. Защо е така? Явно, защото от вас нищо не става. Чети и се образовай а не само да си блъскаш плоскочелата чутура в земята по 5 пъти на ден.
  • 146 Анализатор

    5 0 Отговор

    До коментар #143 от "Хасан":

    Гърция изядоха 300 млрд.евро на готово дадени от ЕС.
    На турция няма кой да помага . турция не е в ЕС като гърците така че е въпрос на време да фалира .
    И приказките за сащ че били причината са глупости на ердоган.Сащ вдигна митата на вноса на стомана и алуминии от цяла Европа и Канада,но на тях не им се отразява на икономиката нали така..
  • 147 Сезгин

    7 0 Отговор

    До коментар #142 от "Хасан":

    Някой в постовете си от преди няколко дена ти беше писал нещо за козите та в този ред на мисли ти си гледай козите, а за юристката можеш само да си мечтаеш. Коя ще ти пусне на теб като разбере от кои си? Аре не ставай смешен.
  • 148 JPower

    8 1 Отговор

    До коментар #143 от "Хасан":

    Не разбираш от АК-47.... пограничните райони С туркия НЯМА ЕДИН ПОМАК.....ако не си забелязал. Нещо тез ""бежанци"" , не минават както преди 2-3год... Що ли??? Тоз театър на ЕРДОГРУХ свърши... Между другото, бежанците не минават, а се ПРЕКАРВАТ....ЕЛА опитай да минеш!!!! Боко тиквата, ще си ги прекарва, докато не му кажат ДА СПРЕ. Турските мигранти , като теб са лесни. Забраняват двойно гражданство!!! На есен влиза предложението за обсъждане, до сега се съобразяваха с турските терористични партии, но щом ЕРДОГРУХ е надупен, само до помацте ще му е!!!!
  • 149 Сезгин

    5 1 Отговор

    До коментар #140 от "Хасан":

    Хвърли се ти бе мюмюнке, защо той да се хвърли? А ти няма ли да наториш земята? Ще те овъргалят гол от един чаршаф и това ще е . Да не мислиш, че ще забиеш кол на тази земя. И без това тук в БГ никой не те обича с изключение на 1-2 други мюмюнки.
  • 150 ПЕНКО

    1 3 Отговор
    КАК ТАКА БЕЗ "МИЛОСТ" - БОГ Е ВСЕОПРОЩАВАЩ ...-СА КАЗАЛИ ЕВРЕИТЕ /ДНЕС ВЛАДЕЕЩИ САЩ / !!! - КОЛКО Е ЖАЛКО ,ЧЕ НАД 70 НЯМА МОНИКА ЛЮИНСКИ !?!? ЕХ... ЕВРЕИ ... ЕХ ... ДОЛАРЪТ ЩЕ УМРЕ ... И ЩЕ ВИ БЪДЕ ТРУДНО ДА ПРИЗНАЕТЕ ДРУГИТЕ ХОРА ЗА РАВНИ !!!!!!
  • 151 JPower

    6 0 Отговор

    До коментар #101 от "Българска народна песен":

    Що ни занимаваш с неволите на майка си Айше...да свири ако иска и на кюрдите...

    Коментиран от #190

  • 152 юрист

    7 1 Отговор

    До коментар #69 от "На господин юристката":

    1. Аз съм г-жа юристката, тъй като съм от женски биологичен пол и съм хетеросексуална омъжена жена.
    2. Естествено, че ще интересува покупката на оригинални дамски италиански чанти, оригинални дамски италиански и испански дамски обувки с височина на тока не повече от 10 см, оригинално дамско луксозно бельо и изобщо- всички дамски дрехи и принадлеждности.
    3. В БЪЛГАРСКИТЕ юридически факултети ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се учи банково право, облигационно право, търговско право, икономикс , макроикономика, финансово право, право на ЕС. Ако ти имаш задълбочени професионални университетски знания по тези учебни дисциплини, значи можем да комуникираме като равнопоставени. За сега не се забелязва у теб някакъв зачатък на подобни знания...Ние не бием глави в пода по 5 пъти на ден, а се учим на наука- за разлика от вас и решаваме проблемите в ежедневието си не чрез религията, а чрез научните си знания. Та- колко казваш , стана лирата днес на световните борси- стигна ли 7 турски лири за 1 американски долар и казваш, лирата не е твърде волатилна валута, а? :)
  • 153 юрист

    8 1 Отговор

    До коментар #142 от "Хасан":

    “...Публикувано във факти.бг: Имам й мерак на юристката...“ Ядец , хасанчо- омъжена жена съм и съпругът ми е българин, със също толкова стар български род, като моя... Освен това, този мъж е и с доста дарби и способности- спокойно можеш да го наречеш вундеркинд или гений. Просто съпругът ми е един от мозъците на България. Нали се сещаш, че при такава конкуренция няма как да си на 1во място, защото за мен не е важно парите да притежават мъжа, а мъжът да има дарбите и уменията доживот да прави парите...Хайде- със здраве и много поздрави на кадъната и децата:)

    Коментиран от #160, #166

  • 154 смяяях

    8 0 Отговор
    Асенчо май пак ще яздиш козичката с буйната грива ;))
  • 155 Американски шут

    7 0 Отговор
    Съединените щати могат да увеличат натиската си срещу Ердоган, като публично обявят, че е време турската окупационна армия да напусне Кипър.
  • 156 ъгъла на баклавата

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Расулюлах":

    а извънземните?
  • 157 художествен критик

    5 0 Отговор

    До коментар #14 от "Хасан":

    във вашето въображение или във вашето желание?
  • 158 Неутрален

    0 6 Отговор

    До коментар #31 от "юрист":

    Господин юриста много си назад със сметките, защо гледате на колко се равнява на дадена държава националната валута спрямо еврото, в България 1лев=1,95€ а мнм заплата 600лв в Чехия 1€=25czk а заплатите са над 28000 крони в Унгария също 1€=298 форинта но заплатите също са много по високи от българските вместо да си навреш главата на пясъка като щраус изкарай си я и се огледай наоколо.
  • 159 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 160 Хасан

    0 5 Отговор

    До коментар #153 от "юрист":

    Моето беше нещо като комплимент...знам че имаш щастлив брак..
  • 161 Хасан

    0 5 Отговор

    До коментар #159 от "Путкин":

    Малко е трудно ...Турция това е 80 милиона ...това са милиони подръжници по света...това,е,втора по големина армия ..това е 16 икономика на света ...голяяяяям залък

    Коментиран от #164

  • 162 Elif

    7 1 Отговор
    Cкоро хората с ниски доходи ще почувстват последиците от това обезценяване на лирата, ще дойдат в много трудни дни и ще осъзнаят, че не могат да запълнят корема си с религиозни и националистически причини.
  • 163 M. A. G. A.

    5 2 Отговор
    Като Турците имат толкова чест, защо не освободиха пастора, както бяха обещали. Няма по-безчестна постъпка от това да лъжеш съюзник. И без Тръмп Турция ще напусне НАТО, това стана ясно още след опита за преврат. Обвинени бяха всички офицери завършили в САЩ. На думи са натовци, но на практика се държат като съюзник на Иран и Русия. Тръмп на практика казва че Турция вече не е приятел на САЩ. Какво означава това предстои да видим.

    Коментиран от #165

  • 164 ердогрухчо

    6 1 Отговор

    До коментар #161 от "Хасан":

    30 милиона и нагоре не турци в самата Турция.Не се напъвай много след 10 тина години половината население няма да са турци.Тия измислици на неоосманиста ердоган които гледате по турските пропагандни медии не са верни.
    Нито икономиката е толкова силна нито армията.И двете ги видяхме колко струват.
    Не ядосвайте повече САЩ защото кочинката ви е сламена и ще я отнесе вятъра.
  • 165 Хасан

    1 2 Отговор

    До коментар #163 от "M. A. G. A.":

    Пастора е бил координатор и агент за Близкия изток ...С него са задържани още 20 та

    Коментиран от #171

  • 166 Asen cigan4eto

    0 0 Отговор

    До коментар #153 от "юрист":

    Мъжо ти де не е ядрен физик?
  • 167 стоян

    5 0 Отговор
    Хасане Америка помогна на Турция да стане индустриялна държава и я вкара в Нато .Предпази ви от червената чума тя ви осигури безпрепядствена търговия с западните държави А ВИЯ Я ПЛЮЕТЕ .Те това няма да го забравят че сте НЕБЛАГОДАРНИ =какви тайни може да знае този пастор които ЦРУ не знае че да го наречете терорист шпионин.ЧЕСТИТО ВИ КОРБАН БАЙРЯМ

    Коментиран от #168

  • 168 Хасан

    0 3 Отговор

    До коментар #167 от "стоян":

    Той е от ЦРУ...просто ЦРУ не успя с преврата и трябва да уволнят отдела и досието с опита с преврат да го затворят в подземията като неуспешен проект...да се помирят с новата роля на Турция ...а това е една силна и независима Турция
  • 169 Ами сегичка

    2 0 Отговор
    Ердо като толкова квичи, защо не изкара пастора пред открит съдебен процес. С адвокати, прокурор, свидетели и т.н. Залата да е пълна с журналисти, ама не ердови. И така пред тях да докажат витата на човека. Да ама не ! По всяка вероятност нямат нищо уличаващо освен някой платен свидетел, ама това не е достатъчно за случая.
  • 170 Турция е за плач

    5 0 Отговор
    дефицитът по текущата сметка достигна 15.85% ! през юли. от октомври, вероятно е държавата да не може да плаща заплати и пенсии. се обсъжда възможността, първо за спасяване от МВФ, и второ, капиталов контрол. рано или късно "султанът" ще бъде принуден да хвърли "бяла кърпа"

    Коментиран от #175

  • 171 Дениз

    3 0 Отговор

    До коментар #165 от "Хасан":

    Трябва да се предприемат по-разумни стъпки. Бумът на лирата спря, когато започнаха освобожденията на невинните заложници на режима на Ердоган. В рамките на една седмица двама гръцки войници, защитник на правата на човека и студенти от Близкия изток бяха освободени. Това незабавно промени климата с Европа. Подобни действия трябва да продължат ...
  • 172 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 173 Алексей Савойски

    3 0 Отговор

    До коментар #37 от "Хасан":

    Хасаноолу, прадядовците ти като са се били пред Виена или Плевен, тсигурен ли си, че прабабати са стояли на сухо, а не ги е топлило някое ратайче през това време.

    Коментиран от #174

  • 174 Хасан

    0 2 Отговор

    До коментар #173 от "Алексей Савойски":

    Това важи за българките ,но туркините саимало релогиозни и морални качества..от малки така ги възпитават...

    Коментиран от #176, #177

  • 175 Хасан

    0 1 Отговор

    До коментар #170 от "Турция е за плач":

    Едва ли ще е така...Турция няма проблем с обслужването на дълга...вноса рязко намаля ,износа се увеличи ,туризма има бум...валутните манипулации са на политическа основа с цел да ”опитомят” Ердоган ,но той не е Меркел,Макрон или Борисов
  • 176 Алексей Савойски

    2 2 Отговор

    До коментар #174 от "Хасан":

    Затова туркините са посещавали гръцките хекимини под предлог, че са били болни, а после бейовете са се чудели как да потушат скандала. И затова толкова българи са били принудени да приемат исляма, след като се разберяло, че имат връзка с туркиня. Чети исторически записки, Хасаоонлу, не само това което ти казват ходжите. Между другото, една част от нашите т.нар. светци не са никакви светци, а най-обикновени курвари, които имали връзка с туркини и не искали да сменят вярата си, след като връзките им излязли наяви, заради което и се простили с главите си. И понеже нашите българи все гледали да обявят някой за светец (тук този път ще се съглася с ислямския ти расизъм, въпреки че причината да се съглася е друга - антирелигиозна), обявили и такива хаймани за светци.
  • 177 Алексей Савойски

    3 1 Отговор

    До коментар #174 от "Хасан":

    Затова когато Наполеон влиза в Египет, арабките се е... за пари с неговите войници, а една немалка част от офицерите на френския окупационен корпус в Алжир били с жени или майки мюсюлманки. Затова по време на войната в Чечня чеченките лягали за пари с руски офицери (не обикновени войници, все пак знаят кого да изберат), а мъжете им били в планината. Затова в "Една туркиня разказва" героинята, емигрантка от Турция в Германия, разказва как сестра й предпочитала да излиза с германци, а не с турци, самата героиня е женена за поляк. Затова Туба Сарица, германска писателка, туркиня по произход казва:Спомням си, че когато с майка ми започнахме да си говорим за връзките ми с момчета, тя се стряскаше дори и само когато споменавах имена, които не бяха турски. и всичко това, защото туркините и мюсюлманките имат много висок морал и от малки ги възпитават така.Прочети още на: https://www.dnes.bg/notifikacii/2018/06/20/rasizmyt-na-turcite-v-germaniia-jiveiat-tam-no-vse-ia-obijdat.379877 Статията е озаглавена Расизмът на турците в Германия:живеят там, но все я обиждат.

    Коментиран от #178, #182

  • 178 vankata

    2 2 Отговор

    До коментар #177 от "Алексей Савойски":

    Абе аз не съм запознат с тези исторически източници, но като бях командирован в Турция бая туркини минах. Също така доста туркини се омъжиха за колеги англичани и холандци...Иначе съм чел някои от житията на новите български светци и наистина там пише за някои от тях че турците са ги карали да приемат исляма и да се оженят за туркиня(напр. свети Георги Нови Софийски)...

    Коментиран от #179, #183

  • 179 Алексей Савойски

    1 2 Отговор

    До коментар #178 от "vankata":

    Да де, и не само той, много от светците ни просто са били разгонени типове, а туркините ги сърбяло, и според исляма ако легнеш с мюсюлманка, или трябва да се ижениш за нея, ако си неверник, или да се простиш с главата си. Та това са ни много от светците - най-обикновени нерези, като повечето мъже между другото, няма защо да се крием. Но за разлика от Хасаноолу ние знаем какво е истинската история зад житията на някои светци, както и знаем, че Запада и САЩ се месят там, където имат интереси, включително и България, но знаем и че нашите управници са продаждници и за положението ни сме си виновни преди всичко ние. Докато за такива като Хасаноолу Ердухан е най-великия политик и той няма вина за положенеито в Турция. За всичко са виновни евреите, САЩ, вселенските заговорници, но не и самите турци и Ердухан.

    Коментиран от #184

  • 180 Дида маймуната

    2 0 Отговор
    Съединението прави силата!Какво значение има кой като какъв се определя турчин , българин, сърбин, грък и т.н?В световен мащаб диктатурата на джендърите и европейските ценности е смазваща и убийствена за по слабите и малки държави!Това е геноцид!Изтръгват ни живота ,порядките ценностните системи,обичаите , традициите и ги заменят с други!Насаждат омраза помежду ни,казват ни как да живеем и как да се мразим !Всички млади хора ,не зависимо от етническата и религиозната си принадлежност траябва да осъзнаят това , че засега сме инструмент в ръцете им , да създават безпорядък,интриги,войни, на принципа разделяй и владей!
  • 181 Дида маймуната

    2 0 Отговор
    Не се плюйте и обиждайте!Четете между редовете!Живеем в една държава!
  • 182 Хасан

    2 1 Отговор

    До коментар #177 от "Алексей Савойски":

    Питай някой грък,немец,англичанин ,хокандец,турчин за морала на славянките ..били те рускини,българки и разни други..
  • 183 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 184 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 185 Пазителят на морала

    2 2 Отговор

    До коментар #183 от "Хасан":

    Работех по морето и мога да ти кажа какви проститутки водеха в статите си: предимно циганки. Мога да ти кажа и интересни неща за сексуалния живот на камериерките (предимно туркини от околните села или турските общини). Мога да ти кажа и интересни неща за туркинчета, които идваха с митничари и общински съветници и после се усамотявах в стаите. Но иначе и за българките си прав, но те го правеха с българи. И то не защото нашите бъллгарки имат висок морал, а защото повечето чужденци, които идват тук са с нисък социален статус. Изключение правеха проститутките. По-скоро чужденки съм виждал с наши българи, включително и туркиня, но не мога да ти кажа дали беше немска, шведска или турска гражданка с големи цомби. Арабка, холандска гражданка, също съм виждал да кани наши момчета в стаята си.

    Коментиран от #186

  • 186 Хасан

    1 1 Отговор

    До коментар #185 от "Пазителят на морала":

    Да бе да....магистралите и бордеите на Европа са пълни с българки ...разбира са има и сред ь
    туркините но те са изключение ,докато сред българките това е масово явление...

    Коментиран от #187

  • 187 vankata

    2 0 Отговор

    До коментар #186 от "Хасан":

    Хасане, моралът ти не ти ли забранява да ходиш на проститутки? Ти изглежда си доста запознат с етническата принадлежност на труженичките в Европа и това може стане само чрез личен опит...

    Коментиран от #189

  • 188 ДОКО

    0 0 Отговор
    ЕРДОГАН..НИКАКВА МИЛОСТ КЪМ ТРЪМП..КУПУВАЙ РУСКИ РАКЕТИ..ПРАВИ ТУРСКИ ПОТОК..ВЪРТИ ТЪРГОВИЯ И ТУРИЗЪМ С РУСИЯ И СИ ГЛЕДАЙ КЕФА..
  • 189 Хасан

    0 0 Отговор

    До коментар #187 от "vankata":

    Аз съм капиталист ...купувам професионален сервиз ..какво лошо има в това ???
  • 190 Дили дили дишка

    0 0 Отговор

    До коментар #151 от "JPower":

    Майка ти свирила е и ще свири знаеш на каква пишкa.
    Пхаха
  • 191 Дрон засне

    0 0 Отговор
    Уникално племе на територията на Турция!
  • 192 Момичетата в Турция

    0 0 Отговор
    Могат да се женят на 9 г.!Също като нашите орки.Нека после асан,онур,сезгин,мустафъ и др. , да ми разправят за държава и тем подобни неща!В първобитнообщинния строй не боравят с понятия , като наука,икономика,изкуство,култура,медицина,манталитет!Дивашка нация,дивашки народ!Туземци!Е заради това ще ви върнат джендърите 100г. назад!Лирата ви ще стане като виетнамските донги , щото не знаете къде се намирате диваци!