Last news in Fakti

21 Септември, 2018 18:00 1 433 2

Мей: Предложенията на ЕС са неприемливи

  • великобритания-
  • тереза мей-
  • ес

Британският премиер няма да пренебрегне резултатите от референдума

Мей: Предложенията на ЕС са неприемливи - 1
Снимка: БТА/AP

Британският премиер Тереза Мей призна, че преговорите за излизането на Великобритания от ЕС са в задънена улица, съобщи The Telegraph.

Според нея Лондон трябва да се подготви за излизане от ЕС без споразумение. През вчерашния ден въпросът беше обсъждан на срещата на върха на ЕС в Залцбург.

Европейските лидери отхвърлиха предложението, направено то Великобритания. Все пак някои от тях заявиха, че има постигнат напредък.

„И двете страни искат споразумение. Има обаче две области, по които сме доста далеч. ЕС има два варианта за бъдещи икономически взаимоотношения. Първият вариант е Европейска икономическа зона, което означава да се спазват всички правила на ЕС, "безконтролна имиграция от ЕС" и никакви търговски споразумения с други държави. Това ще е подигравка с резултата от референдума.

Вторият вариант е споразумение за свободна търговия с Великобритания и Северна Ирландия остава в митническия съюз, отделена за постоянно от Обединеното кралство. Северна Ирландия е неделима част от Великобритания. Няма как да се съгласим с това“, заяви Мей.

Според нея се ЕС трябва да предложи алтернатива, която да бъде обсъдена. Тя призна, че ирландците няма да приемат твърда граница със Северна Ирландия.

Мей заяви, че резултатът от референдума няма да бъде отхвърлен. Според нея няма да има втори референдум.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГосТ

    3 1 Отговор
    Най-добрият вариант,излизате без договор,плащате според първият си договор и Северна Ирландия и Шотландия с референдум се отцепват и влизат в ЕС ;)
  • 2 Распутин

    3 1 Отговор
    ЕС не отправя никакви предложения. ЕС просто отхвърля техните, защото именно те са неприемливи. Ние нямаме интерес да им отправяме птедложения. На нас ни е почти все тая дали ще постигнем договореност или не. Като излязат от ЕС без договор, минат се не минат 2-3 години и маймуните ще започнат да ни молят да им разрешим да се върнат в митническия съюз и общия пазар като безправен съюзник, който ще плаща от пиле мляко само, за да бъде приет отново в евроклуба под някаква форма. Ние печелим, те губят.
Новини по държави: