Last news in Fakti

25 Септември, 2018 17:50 3 777 33

Електронната военна система на Русия пристигна в Сирия

  • русия-
  • електронна-
  • система-
  • сирия-
  • военни

Русия подкрепя режима на Башар Асад

Електронната военна система на Русия пристигна в Сирия - 1
Снимка: БТА/ AP

Електронно военно оборудване на Русия, чието предназначение е да предотвратява въздушни удари, е пристигнало в Сирия, след като Москва действа в спешен порядък за подсилване на противовъздушната отбрана на своя съюзник Дамаск, съобщават руските медии.

След като руски военен самолет беше свален от сирийската противовъздушна отбрана през миналата седмица, докато се опитваше да отблъсне въздушен удар на Израел, Москва обяви, че ще снабди Сирия със своята усъвършенствана система за противоракетна отбрана С-300, както и да изпрати технология за заглушаване в региона, което разтревожи Израел и САЩ.

Според руския в. "Известия" електронното военно оборудване е пристигнало в руската военновъздушна база "Хмеймим" край Латакия вчера на борда на транспортен самолет Ил-76. В статията са цитирани източници, запознати с доставката.

Без подробно да описват какво точно е изпратено, източниците са отбелязали, че системите са предназначени да разстройват въздушните радари, комуникациите и въздушния контрол на самолетите и системите за сателитна навигация, използвани в щурмови самолети, в безпилотни самолети и в направлявани боеприпаси.

Операторите ще могат да проектират защитен "радиоелектронен купол" по протежение на стотици километри над Сирия и по крайбрежието на Средиземно море. "Хмеймим" е основната военновъздушна база, използвана от руските сили в Сирия, подкрепящи режима в неговия стремеж да сломи бунтовниците и терористите на територията на страната. Това е базата, в която руският Ил-20 се опитваше да кацне, когато беше свален от сирийската противовъздушна отбрана, при което загинаха 15 руски военнослужещи.

Русия вече разполага със собствена система за противовъздушна отбрана С-300 в Сирия, заедно с по-модерната система С-400. Руският в. "Комерсант" съобщи днес, че Русия възнамерява да изпрати в Сирия две до четири батареи С-300. Ако е необходимо, батареите ще бъдат увеличени до шест или осем, допълват източниците, предаде News.bg.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Коментар

    27 1 Отговор
    БЪЛГАРСКА ПОГОВОРКА.
    СТРАХ ЛОЗЕ ПАЗИ.
  • 3 Позитано 20

    3 25 Отговор

    До коментар #1 от "Анти галфон":

    Хонорара след 18,00ч.

    Коментиран от #6, #8

  • 4 34243

    43 3 Отговор
    Няма да лети Ф35 скоро! Няма да си позоли да бъде видя на радара този "невидим" самолет.. или пък да бъде свален! Крах за мулти-трилионната програма ще има с ПВО от 1978г (към 40 годишна май, а).
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Анти помияр

    24 0 Отговор

    До коментар #3 от "Позитано 20":

    Как е времето в Тел Авив?
  • 7 Хлебара

    21 1 Отговор
    Филиите пристигнаха да видиме какво ще се сложи между тях!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Ксaniba

    27 5 Отговор
    сороснята е в траур!!!!
  • 10 onq s konq

    9 55 Отговор
    Лоша новина за СВЕТОВНИЯТ МИР,защото Русия ще получи 10-орно по силен АМЕРИКАНСКИ ШАМАР -1/Чрез базиране на АДЕКВАТНО ВЪОРЪЖЕНИЕ И АПАРАТУРА в Сирия,обграждащи СФЕРИТЕ ИМ НА ВЛИЯНИЕ ТАМ И ЗАПАЗВАНЕ БЕЗАПЕЛАЦИОННО НА НЕФТЕНИТЕ КЛАДЕНЦИ НАМИРАЩИ СЕ В ТЯХ.2/ ЕКСПРЕСНА ДОСТАВКА НА МОДЕРНО ВОЕННО ВЪОРЪЖЕНИЕ НА УКРАЙНА В ПРЕДОСТАТЪЧНО КОЛИЧЕСТВО,КОЕТО ЩЕ БЪДЕ РАЗПОЛОЖЕНО ПО ЦЯЛАТА ГРАНИЦА С РУСИЯ-НЕЩО НЕМИСЛИМО ДО ТОЗИ МОМЕНТ.И всичко това,съпроводено с възгласа "ЗДРАСВУЙТЕ БРАТУШКИ"...произнесено естествено с "убийствен" американски акцент:)

    Коментиран от #12, #27, #30

  • 11 Доктор Ох Боли

    5 30 Отговор

    До коментар #1 от "Анти галфон":

    ..... ха ха х ах..... койту ни си и зел хапчитата..... многу ша ва замола .... да си ги вземити.... ха ха ха........ аааааа.....
    Аз са чуда ..... що сега им дават на Сирия С-300.... а?.... хах аха... Бавно ли мислат ... какво ?.... ха х аха.... освен това... при атаката на запада срещу Сирия..... западните самолети изобщо не навлизаха на сирийска територия и.... пак ги треснаха.... ха х аха.... и така..... Зимиети си ликарствата многу ва мола...... ха ха ха.....

    Коментиран от #13

  • 12 Бай хой

    24 3 Отговор

    До коментар #10 от "onq s konq":

    Не е ли по реалистично ти да си пиеш редовно апчетата. И да не се излагаш чрез писмено представяне на бляновете ти.

    Коментиран от #14

  • 13 Доктор Охболи

    14 0 Отговор

    До коментар #11 от "Доктор Ох Боли":

    Съветите на д-р Александров: Stop narcotics!!!

    Коментиран от #15

  • 14 onq s konq

    4 21 Отговор

    До коментар #12 от "Бай хой":

    Виж са "Хой ЮНАЧЕН"...Добре си се хванал с производство на съвени и предложения,но преди това ТРЯБВАШЕ ДА СИ НАМЕРИШ СЪОТВЕТНО КУПУВАЧИ/мющерия/! Щото така ще стоката ти ше събира прах по рафтовете и фалитът не ти мърда!Анадън му?

    Коментиран от #16

  • 15 Доктор Ох Боли

    1 16 Отговор

    До коментар #13 от "Доктор Охболи":

    .... ха хаха.... я къв ник..... ха хаха...... Ни съ филвирай ногу та мола.... ха ха хах....аааааааа........ Минавам на визитация просту да ва подсета..... за ликарствата...... ха хаха.....Тва и за тебе са отнася..... ха хаха.....
  • 16 Бай хой

    13 1 Отговор

    До коментар #14 от "onq s konq":

    Споко мен. Всеки влак си имс пътници. Виж как те открих. Една стара търговска арабска поговорка. Балъци много, само трябва да ги търсиш. Уакаримаска?

    Коментиран от #17

  • 17 Доктор Ох Боли

    2 12 Отговор

    До коментар #16 от "Бай хой":

    .... ха х аха..... баща ми казваше.... : "Простака и глупака не ги търси... те сами се показват".... ха хаха..... и така...... хахаха.....

    Коментиран от #18

  • 18 Доктор Охболи

    17 0 Отговор

    До коментар #17 от "Доктор Ох Боли":

    Сигурно го е казал, когато майка ти те е показала от прозореца на родилното?

    Коментиран от #19, #28

  • 19 Доктор Ох Боли

    0 7 Отговор

    До коментар #18 от "Доктор Охболи":

    .... ха хаха..... Аз съм извънземен бе..... ха ха ха..... Такива глупаци като тебе само мое ми имитират ника..... ха ха ха..... и други работи ..... ама ае да не ги споменавам..... ха ха ха.....

    Коментиран от #21

  • 20 Смях

    6 14 Отговор
    Скоро ще се разбере, че и тази система не струва нищо !
  • 21 Доктор Охболи

    10 0 Отговор

    До коментар #19 от "Доктор Ох Боли":

    Рано си се омаял, адаш...Какво пушиш?
  • 22 СссереМ

    7 13 Отговор
    Е нали вече има С400 там,защо им е и старата версия,новата да не е от надуваемите?

    Коментиран от #25

  • 23 Цанко

    0 7 Отговор

    До коментар #1 от "Анти галфон":

    Че то най- големия талмудист е аверчето ти шеломович бе! Я виж с кого пали 🕎 та на пурим- американския гражданин берл лазар! Че и йом кипур заедно празнуват!
  • 24 хи хи

    18 5 Отговор
    Мечо си отвори едното око и се прозена леко и жидовете пуснаха кафяво. А ако Мечо се изправи на задните лапи и изреве, не ми се мисли къде ще се крият тези с педерастките плитчици...
  • 25 Цанко

    3 11 Отговор

    До коментар #22 от "СссереМ":

    Не бе, тя е от невидимите.... от ихтамнетите....
  • 26 Офтамолог

    7 16 Отговор
    Скоро очаквайте , да почнат да падат все повече руски самолети . Мисля че тотално ще си разстроят присъствието в региона.
  • 27 ехааа

    10 2 Отговор

    До коментар #10 от "onq s konq":

    И сигурно ти бяха изпотени краката като се събуди, даже може и да си се подмокрил насън, така е то човек като сънува розови сънища!
  • 28 Баба ти Юсню

    5 5 Отговор

    До коментар #18 от "Доктор Охболи":

    А когато си се родил ти , баща ти попитал отдолу под прозореца на родилното- Айшеее на кого прилича , ааа Манго , отвърнала майка ти , не го познаваш тоя.
  • 29 Ефтини сензации

    7 12 Отговор
    Очаквайте скоро и мигове и сута да падат...
    Генерал Борящников, като погледне радара и една гарга му се стори Ф91. След което ще издаде заповед, да пуцат час и малко... Ефрейтор Чалма бин бурка ще гърми два часа. В Саудитска Арабия ще гледат заря а руските самолети ще валят като пролетен дъждец, защото останалите ще са се прибрали отдавна...
  • 30 Голям прос

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "onq s konq":

    Първо трябва да си измислят това въоръжение краварите, за което говориш.
  • 31 Енчо Велизаров

    3 4 Отговор
    А бе тези руски кравари докога ще ринат тор в Сирия . Тази система транзисторна ли е , термисторна ли ,тиристорна ли е , има ли чукче и наковалня ,а жигльори да ли има , че едно време все трябваше да регулираме жигльорите на тези руски бракми. Ей няма отърване от сволочите.
  • 32 Драги ми Смехурко

    2 2 Отговор
    Голям смях. Значи мошетата са забравили ,кога са атакували Сирия . отишли си в базата изкъпали се , яли кашер и се приготвили да ударят една дрямка , а през това време руските оператори на ПВо в Сирия фъргали ракети срещу руския самолет докато и папер не е останало от него.
  • 33 Реалист

    2 1 Отговор
    Модерна ИНЕРЦИОНННА навигационна система на управляемите боеприпаси прави излишна "системата за заглушаване" просто защото не се нуждае от никакъв сателитен или радио сигнал. В момента ушанките дрънкат стари системи и се правят на мъже пред арабите.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания