Last news in Fakti

28 Септември, 2018 14:25 1 746 0

Силно земетресение удари Индонезия - Септември 2018

  • индонезия-
  • земетресение-
  • трус-
  • остров-
  • сулавеси

Поредни силни трусове в Индонезия

Силно земетресение удари Индонезия - Септември 2018 - 1
Снимка: БТА/ AP

Земетресение с магнитуд 7.7 по скалата на Рихтер разтресе Индонезия, предаде „Скай нюз“. Около 17:02 часа место време е регистрирано земетресението, чийто епицентър е край остров Сулавеси.

По данни на Геологическата топографска служба на САЩ земетресението е със сила 7.5 по Рихтер. Дълбочината му е на десет километра, а епицентърът е северно от Донгала.

Първоначално е било издадено предупреждение за образуването на цунами, но то по-късно е било отменено. Жителите в района бяха призовани от индонезийските власти да не стоят до океана, а да се качат на високо в планината.

Земетресенията в Индонезия са често срещано явление. Страната се намира в т.нар. Тихоокеански огнен пръстен – район, който се характеризира с чести земетресения и вулканични изригвания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА