Last news in Fakti

28 Септември, 2018 18:15 2 041 4

Цунами удари Индонезия

  • индонезия-
  • цунами-
  • вълна-
  • земетресение

Вълната е била 2 метра висока

Цунами удари Индонезия - 1
Снимка: БТА/ AP

Вълна цунами с височина 2 метра е ударила индонезийския град Палу, след като днес в района станаха две силни земетресения, предаде Ройтерс, като се позова на властите. Засега не се съобщава за жертви.

Говорител на индонезийската геофизична агенция каза, че мощното земетресение с магнитуд 7,5 е предизвикало цунами. Това, изглежда, е станало, след като службата отмени издаденото първоначално от нея предупреждение за приливни вълни. Властите все още събират информация за цунамито.

По-рано районът на остров Сулавеси, Централна Индонезия, бе разлюлян първо от трус с магнитуд 6,1, който разруши няколко къщи, уби един човек и рани най-малко 10 души. По-късно в района стана мощно земетресение с магнитуд 7,5.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El comandante

    6 7 Отговор
    алах що не им помогна на джагалите нали е велик(о прасе)????

    Коментиран от #4

  • 2 ПОМАК

    3 5 Отговор
    АЛЛАХ-БОГ Помага на тези който заслужават знаете историята за "Потопа" само на тези който заслужават пак повтарям на 1000 човека 1 че бъде в РАЯ останалите в АДА а с твойте думи си постави името в списака за АДА приятно пребиваване :)

    Коментиран от #3

  • 3 Мъка,мъка....

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "ПОМАК":

    На сто хиляди,един може да влезе в Рая!! А в близкото бъдеще от следващите жители на Земята, ще бъдат в съотношение един човек на един милион говеда.....
  • 4 Стойме

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "El comandante":

    Ти нали си някакъв червен "Че Гевара" бе човече, вече напълно си обърка ролята, Джагалите ? Ел Команданте от кварталното кафе който пие по 2 ракии на ден е най-големият джагал