Last news in Fakti

2 Октомври, 2018 13:20 2 239 13

Тереза Мей: ЕС не е като СССР

  • тереза мей-
  • ссср-
  • ес-
  • великобритания-
  • премиер

Тя се разграничи от думите на своя външен министър

Тереза Мей: ЕС не е като СССР - 1
Снимка: БТА/ AP

Британският премиер Тереза Мей се разграничи от своя външен министър Джереми Хънт, който оприличи Европейския съюз на Съветския съюз в реч на годишната конференция на Консервативната партия, предаде Ройтерс. Хънт каза в неделя, че ЕС е бил създаден да защитава свободите, но съветската история учи, че ако един съюз бъде превърнат в затвор, то желанието да се избяга от него ще нарасне.

Когато бе запитана по радио Би Би Си какво мисли за коментара на външния си министър, Мей отговори: "Докато седя на тази маса в ЕС, виждам страни, които са били част от Съветския съюз, а сега са демократични страни. Мога да ви кажа, че двете организации не са еднакви."

Британската министър-председателка заяви, че планира да остане "в дългосрочен план" на поста и като лидер на управляващата Консервативна партия. "Не съм само за сделката за Брекзита", посочи тя в кулоарите на годишната конференция на консерваторите в Бирмингам. Мей каза още, че подготвя ново предложение към ЕС с цел излизане от задънената улица в преговорите за Брекзита. Причината е, че "планът, предложен от Европейския съюз, не е приемлив за нас", обясни британският премиер.

Мей уточни, че новото британско предложение ще касае по-конкретно въпроса за ирландската граница. "Защото планът, който ЕС предлага, на практика оставя (британската провинция) Северна Ирландия в митническия съюз и прави така, че всъщност да има митническа граница в Ирландско море", аргументира се тя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    26 7 Отговор
    По зле е! Има субсидии ама не за всички, има фондове но не за всички има наказания но не за всички, има цензура но не за всички, има закони но не за всички....

    Коментиран от #9

  • 2 Иванов

    17 4 Отговор
    България да напусне ЕС и Нато, без това сме само бройка там...
  • 3 Да го кажем направо

    24 3 Отговор
    Британците тотално се превърнаха в палячовци вече-светът им се смее....
  • 4 pazenek

    11 3 Отговор
    Е.С. е пред разпад!!! Колкото по- бързо, толкова по - ДОБРЕ!!!
  • 5 653

    9 0 Отговор
    Боже, до какво водели стотици години инцест.
  • 6 бюрокрацията на ЕС

    9 1 Отговор
    няма равна на себе си по глупост и безсмислени действия
  • 7 ЕС е кошарата

    9 0 Отговор
    в която вкарват загубените овце за да могат по-лесно да ги доят и стрижат.
  • 8 СССР бе пансион

    5 1 Отговор
    До Тръмп и САЩ-пансион! ЕС е хиена!
  • 9 СссереМ

    1 4 Отговор

    До коментар #1 от "1234":

    Като е по зле отивай в матушка,вова качи заплатите на 250 евро.
  • 10 Искам да благодаря

    2 10 Отговор
    На Леонид Илич Брежнев за щедростта му къмБългария. Репарациите и контрибуциите, от Сталин, ни върна барабар с лихвите! Живеехме като ГДР-жители! Андропов се пука и Горби, тоже, от злоба и завист! Но свирено! Ние в ЕС, а Раша не! Е,,,?
  • 11 Обикновен Бг

    3 1 Отговор
    Правилно г-жа Мей , МНОГО ПО ЗЛЕ Е .
  • 12 Не е като СССР!!!

    8 2 Отговор
    Много по-зле е!!!!
    СССР имаше и учеше децата ни на МОРАЛ!!!!
    ЕС учи и ТЕРОРИЗИРА децата ни на ГейеРобски ценности!!!!
    Служи си със ЛЪЖИ и ИЗМАМА като КОЛЕКТИРА "думички", които задължават децата ни да преписват от ГНУСНИ текстове, като диктовка, например, че са някое ЖИВОТНО, че са от противоположния ПОЛ, после им ги взимат и ги СГЛОБЯВАТ за да ФАЛШИФИЦИРАТ и направят текст, че децата са се определят като някое ЖИВОТНО, демек да си дойдем на думата "ТРАНСДЖЕНДЪР" от Истанбулската содомска конвенция!!!
    И тогава престъпната организация ЕС започва да им слага в ХРАНАТА в столовата БЛОКЕРИ за блокиране на ПЪБЕРТЕТА на детето, за да го направят БЕЗПОЛОВО СЪЩЕСТВО!!!
    Да пукнете дано мръсни лъжци, развратни западняци, УБИЙЦИ на НЕВИННИТЕ ни деца, да горите в ада дано долни ПОГАНЦИ-БЕЗБОЖНИЦИ!!!
  • 13 АЛФ

    6 1 Отговор
    С който се съюзим всичко се разпада и на ЕС му е време да се разпадне нали затова ни взеха, за мая !
Новини по държави: