Last news in Fakti

18 Октомври, 2018 16:54 5 410 17

Тръмп: Затварям границата с Мексико

  • доналд тръмп-
  • мексико-
  • граница-
  • сащ

Президентът на САЩ поде отново една от главните теми на кампанията си за изборите през 2016 г.

Тръмп: Затварям границата с Мексико - 1
Снимки: БТА/АР

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши да затвори границата с Мексико, предаде AFP.
Агенцията отбелязва, че това е станало в момент, когато хиляди мигранти вървят пеша през Централна Америка с надеждата да достигнат Съединените щати.

"Трябва, с най-строг тон, да поискам от Мексико да спре тази атака - и ако то не е в състояние да го направи, ще се обърна към американската армия и ще ЗАТВОРЯ НАШАТА ЮЖНА ГРАНИЦА", написа Тръмп в любимия си Тwitter.

Президентът на САЩ поде отново една от главните теми на успешната си кампания за президентските избори през 2016 г. - тази за нелегалната имиграция - три седмици преди ключовите междинни избори за Конгрес през ноември.

Тръмп освен това отново заплаши да спре финансовата помощ за централноамерикански държави, които са основен източник на нелегални емигранти към САЩ.

Тръмп: Затварям границата с Мексико

По-рано тази седмица няколко хиляди нелегални емигранти от Хондурас прекосиха Салвадор и Гватемала, влизайки в Мексико с надеждата да достигнат САЩ.

"Атаката срещу нашата страна на южната ни граница, включително криминалните елементи и ДРОГИТЕ, които прииждат, са много по-важни за мен, като президент, отколкото търговията", написа Тръмп във второ послание в Тwitter.

Американският президент, избран на поста като кандидат на републиканците, не пропусна да разкритикува демократите, които според него искат "да отворят границите" и които обвини за "слабите закони".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гришата

    29 11 Отговор
    Мачкай, Дони!

    Коментиран от #3

  • 2 ЮНКЕР ЮМЕРОВ МУЛТИКУЛТУРАЛИСТА

    15 7 Отговор
    Що бе пич??Отвори я.

    Коментиран от #8

  • 3 Мислещ

    17 8 Отговор

    До коментар #1 от "Гришата":

    Мачка си само....
    2 Години по-късно още чакаме да смачка Хилкъри Клинтън, Саудитска Арабия и много други. Вместо това, той им целува задника.
  • 4 Случаен

    34 4 Отговор
    Може и да не е най-умния президент на САЩ, но човека е наясно с основните проблеми и не ги увърта като много негови предшественици или като много европейски управници със синя кръв. Имигрантите смучат социалната система и распространяват наркотици. Просто и ясно. Не им трябват там. Да се поучат Бойко и останлите умници около него. Както и госпожа Меркел.

    Коментиран от #11

  • 5 Един българин

    21 1 Отговор
    Не зле и нашите "началници' от Евросъюза да последват примера му, ако не искаме след време Европа да се казва "Обединени европейски емирства"......

    Коментиран от #9

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Бункера

    20 1 Отговор
    А ние тука да приемаме африканци и араби, що така бе Дончо?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Иван Гешев

    16 2 Отговор

    До коментар #5 от "Един българин":

    Късно е вече, мандалото хлопна. ЕС начело с ЕК - подлоги-соросоиди унищожиха и Европа и християнството.
  • 10 Аналлизатор

    11 3 Отговор
    Само Тръмп посочи точно слабостите на европейската политика!Щатите са във възход и само няколко артистки,които не са успели да спят с него го критикуват,н о той не е слънце да огрее всички.
  • 11 Гост

    0 4 Отговор

    До коментар #4 от "Случаен":

    Извинявай, но Бойко и сие с това се занимават. Какво да се поучават!?

    Коментиран от #14

  • 12 Антисоциалист

    6 2 Отговор
    Господа, Президентът Тръмп извършва заявеното в предизборната му програма и и за което бе избран. Съображенията за действията си - не само обосновани, а и отразяващи действителността и държавни потребности, оповестява пред всички. Няма защо да бъде упрекван.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Случаен

    10 1 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    Ако Бойко и другитеоколо него наистина искаха да няма имигранти в БГ те трябваше отдавна да са го казали ясно и категорично както го направиха унгарците, поляците и словаците. БГ не трябва да е място за имигранти- нито има финасова възможност да ги храни, нито да им осигури работа или жилища. И най- важното- БГ население, дори и турци , цигани, и други малцинства никога не са искали хора, които не желаят и не могат да се интегрират в нашата страна подари религиозен фанатизъм. Това трябваше да каже Бойко ако беше премиер на място.
  • 15 българина

    5 0 Отговор
    сащ вадят армията за да се пазят от маймуни, а ЕС под егидата на юдеите им праща кораби таксита и нпо та да ги уреди на социални помощи долу ес и юдеите!
  • 16 Мужик

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "Пешо":

    Що така говориш наизуст глупости бе, Пешо? Поне 50 пъти до сега Тръмп е КРИТИКУВАЛ евролидерите, че приемат мигранти и при всяка среща ги съветва да последват примера му и да ЗАТВОРЯТ границите си... Ама, ти си заучил от руските тролове в кухата ти кратуна няколко пропагандни опорни точки за САЩ (или, както си се заучил от руските тролове да ги наричаш - ФАЩ): "ФАЩ чрез идиотизма си бутат... мюслита... към стария континент..... Тръмп... реве Европа да приема мюслитата" и вече си мислиш, че се изявяваш като пръв форумен експерт... Е, не се изявяваш, излагаш се като кифла, защото за всеки, който наистина чете новини, а не само коментарите във форума, казаното от теб са просто несвързани глупости...
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.