1 000 5

Климатичните промени са основен въпрос за света

Антонио Гутериш говори по време на срещата на ООН

Климатичните промени са основен въпрос за света
Снимка: БТА/AP

Светът се отклонява от плана си да предотврати катастрофалната промяна в климата. Това заяви генералният секретар на ООН Антонио Гутериш по време на срещата на върха на организацията, посветена на климатичните промени, съобщи UN News.

Според него светът не прави достатъчно, за да се справи с климатичните изменения. На срещата, която се провежда в Полша, трябва да бъдат изяснени правилата за ограничаване на средната температура под 2 градуса по Целзий.

„За много региони и държави това е жизненоважен въпрос. Това е предизвикателството, за което нашето поколение от лидери ще бъде съдено“, заяви Гутериш.

На срещата ще бъдат обсъдени и варианти за спазване на правилата от Парижкото споразумение за климата, което беше сключено преди 3 години.

На срещата има делегати от близо 200 държави.

Полша

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • желязната лейди
  Отговор
  1 20:35  03.12.18
  В края на 70 години, Маргарет Тачър след като не успява да излезе на глава със стачките на английските миньори, измисля гениален план - отива в Английската Академия на Науки и заявява, че ще дада толкова пари колкото са нужни само някой да докаже, че въглищата са вредни и добива им трябва да бъде забранен. И истерията СО2 започва. Толкова за "климатичните" промени и възхода на зелените фашисти

  Коментиран от #2

 • Диди
  Отговор
  2 20:42  03.12.18

  До коментар #1 от "желязната лейди":

  Разбира се,че въглищата са вредни. Полша е най големият замърсител в Европа.
 • Оху Боху
  Отговор
  3 23:24  03.12.18
  Въглищата са изключително вредни и то не само заради твърдите частици и со2. Според Учителя Дънов при тяхното изгаране се освобождават низши духове, които след това обсебват хората. Той разбира се дава и алтернатива на въглищата, като казва, че за в бъдеще човечеството ще добива неограничена електроенергия от височинната атмосфера в която има океан от електричество.
 • koпа
  Отговор
  4 09:00  04.12.18
  Трябва де се измени структурата на ОНН иначе както сега за нищо не стават, само показно показват че ужким правят нещо.
 • 5 03:20  05.12.18
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай