Last news in Fakti

17 Декември, 2018 13:52 5 492 60

Анкара: САЩ ни пречат да ударим в Сирия

  • сирия-
  • турция-
  • ефрат-
  • сащ-
  • ислямска държава-
  • сили за защита на народа-
  • сюлейман сойлу

Турция не е позволявала преди такова отношение към нея и сега няма да го позволи

Анкара: САЩ ни пречат да ударим в Сирия - 1
Снимки: БТА/АР

Турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу заяви, че според него САЩ опитват да ограничат възможностите на турските сили в Сирия и да попречат на Анкара да извърши военна операция на изток от р. Ефрат, предаде Анадолската агенция.

Турция не е позволявала преди такова отношение към нея и сега няма да позволи. Чрез тези действия САЩ имат за цел да свият пространството ни за военни маневри, каза Сойлу.

Той припомни, че Турция вече е извършила две операции в Сирия ("Ефратски щит" и "Маслинова клонка") въпреки "противодействието и заплахите на САЩ".

Вашингтон опитваше да ни нанесе удар чрез онези, които сами "отгледаха" кюрдските бойци. Турция обаче превъзмогна това, каза министърът.

Миналата седмица президентът Реджеп Ердоган обяви, че до няколко дни Анкара ще започне операция на изток от р. Ефрат в Сирия срещу сирийските кюрдски милиции Сили за защита на народа, които Анкара разглежда като терористична организация, свързана с Кюрдската работническа партия.

Анкара: САЩ ни пречат да ударим в Сирия

Междувременно говорителят на иранското външно министерство Бахрам Гасеми заяви, че операцията на Турция срещу кюрдските формирования в Сирия може да усложни реализацията на споразуменията, сключени в хода на процеса от Астана, ако действията на Анкара не бъдат съгласувани с правителството в Дамаск.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    29 20 Отговор
    Куче, което лае, не хапе! Като си толкова ербап, нападай! На крив ..., американците му пречат!

    Коментиран от #24

  • 2 Хасан

    23 21 Отговор
    Само 50 км ще влезе...хората си защитават своите граници,спокойствието на гражданите си и възпират потока от емигранти и терористи към Турция и Европа

    Коментиран от #5, #35

  • 3 123

    27 10 Отговор
    А вие каква работа имате да влизате в Сирия? Там вече има чужди войски, не им трябва на сирийците още една външна сила на нейна територия.

    Коментиран от #11

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Turgut

    10 9 Отговор
    Миналата седмица президентът Реджеп Ердоган обяви, че до няколко дни Анкара ще започне операция на изток от р. Ефрат в Сирия..... ГОЛЯМ ЛЪЖЕЦ!!!!

    Коментиран от #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Американски шамар

    12 6 Отговор

    До коментар #7 от "Turgut":

    и голям страхливец ...
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 622

    21 13 Отговор

    До коментар #3 от "123":

    Исторически, турската работа по чужди земи е ... убийства, изнасилвания, плячки, присъединяване към Турция.
  • 12 Хасан

    18 10 Отговор
    3,5 милиона сирийци са в Турция ,терористи идват от Сирия ,емигранти идват от Сирия ...Турция иска демилитаризирана зона в 50км дълбочина по цялата граница ...и сирийците да се върнат и да участват в демократичните процеси ..докато Запада иска хаос,войни,насилие и бежански поток към Европа ..

    Коментиран от #14

  • 13 Какво ще удрят

    11 14 Отговор
    там да не им е бащиния? Щели да удрят, кой им дава право, после кюрдите били терористи!?Нека ударят, пък тогава ще видят що е тероризъм.
  • 14 Българин

    11 17 Отговор

    До коментар #12 от "Хасан":

    Ако е като Турската демокрация, грабене и рязане на глави не мерси. Трябваше вие като бяхте слаби Балканите да ви отрежем главата вместо да се караме помежду си да видиш тогава какво е. А тази ДМЗ ако е като в Идлиб където алкайда прави каквото си иска не мерси. САЩ няма да предаде Кюрдите стига и те да имат сърце да се борят,успех момчета трябва саможертва няма друг начин.

    Коментиран от #15, #16

  • 15 Хасан

    17 10 Отговор

    До коментар #14 от "Българин":

    Там няма кюрди ...това са терористи от комунистическото УПГ/ПКК ...ако има кюрди защо кюрдите бягат от тях в Турция????.'целта им е да създадат една терористична държава маша в ръцете на колониалистите и да продължат с хаоса,войната срещу Сирия,Иран,Ирак..и Турция ..искаме мир или хаос който ще прогони още бежанци към Европа ???след сирийците и иракчани, к юрди,иранци ще напълнят Лъвов мост

    Коментиран от #17

  • 16 Хасан

    20 4 Отговор

    До коментар #14 от "Българин":

    Ако искаш да видиш кой граби иди в музеите на Сащ,Лондон,Европа ...там ще срещнеш експонатите от музеите в Багдад и Сирия..и знаеш кои бяха там
  • 17 Българин

    10 8 Отговор

    До коментар #15 от "Хасан":

    Искаме мир, вие бутате Кюрдите към държава защото всяко действие си има противодействие. Вие искате 3ти геноцид защото 2 не ви стигат и не си научихте урока. Помогнете на Асад да изчисти Алкайда от Идлиб, проведете честни избори в Сирия и напуснете заедно със Иран, тогава ще има мир. Когато има избори Кюрдите няма да имат избор и ще се подчинят на арабите и пито платено. Вие обаче имате комплекси искате да РЕЖЕТЕ И РЕЖЕТЕ И РЕЖЕТЕ И РЕЖЕТЕ глави искате да ГРАБИТИ И ГРАБИТЕ И ГРАБИТЕ. Колко искате още Слънчевата система, Млечният път, Вселената комплексари с ятагани.

    Коментиран от #19, #22

  • 18 zonk

    9 12 Отговор
    Турция. Единствената малка държава в света, която в този момент всеки ден мечтае за войни, заплашва съседи и жадува за кръв ........... НЯМА ДРУГА. Нито в Африка, нито в Азия, нито в Латинска Америка и разбира се, нито в Европа, в която тя иска да казва че принадлежи.

    Коментиран от #20

  • 19 Хасан

    12 7 Отговор

    До коментар #17 от "Българин":

    Страните които грабят са ясни ..Сащ,Русия,Аглия,Франция ...те са колониалисти ..те имат в бюджетите си перо «колонии»...т у рците нямат...Турция иска само спокойствие и мир ,защото е износител на мирни стоки а не оръжие ...тия които искат хаос са са износителите на орхжие

    Коментиран от #23

  • 20 Българин

    7 6 Отговор

    До коментар #18 от "zonk":

    Вярно е само да те поправя че не е никак малка, само в техните очи е малка щото са комплексари с малки .... , искат още и още и още цялата земя да е тяхна Ердоган ще излезе пред ТРТ да каже че ще започне офанзива срещу марсианците защото му пречели да спи.
  • 21 BinBir Gece - 1001 нощ

    1 11 Отговор
    Хасан казва най-добрите приказки!
  • 22 Хасан

    9 5 Отговор

    До коментар #17 от "Българин":

    Сащ и Русия имат пирамидален модел ...те да са върха на пирамидата а другите отдолу ...а Турция се опитва да налага хоризонтални,взаимноизгодни международни отношения ...лошо ли е???защо България трябва да пита «началството » по пирамидата за Турски поток ,ако му е изгодно????!!!..
  • 23 Българин

    8 8 Отговор

    До коментар #19 от "Хасан":

    Напротив от ден 1 след ПСВ Турция чакаше този момент да стане отново империя. Чакаше някой да стане слаб и да го нападне. Защо постъпвате така със съседите си нали сме вече 21 век, векът на хуманизма, трябва повече състрадание та да не би в Йордания или Ливан да няма сирийци те дали нападат съседите си???
    Покажете че можете и нещо друго освен да режете глави и светът ще погледне с добро око на вас, извадете животинското от вас, АКО МОЖЕТЕ ПЛЪХОВЕ??????

    Коментиран от #25

  • 24 БЪЛГАРИН ПАТРИОТ

    12 6 Отговор

    До коментар #1 от "Емил":

    Само той е, само той ще тури ред и дициплина в региона , и той е:
    бай ЕРДОГАН ВЕЛИКОЛЕПНИ.
    КВО ДИРЯТ ХАМЕРИТЕ ТАМ ??? Някой да ми обясни? Индианцили има там ???
    Сега бай ни ЕРДОГАН като ги подгони , ТИ ДА ВИДИШШШШ : ПУШИЛКА ЩЕ СЕ ВДИГНЕ .
    Някой щял да прави държава на работниците ТЕРОРИСТИ , ама моля ви се .
    КЪДЕ СТЕ ЕИДЕЛИ РАБОТНИЦИ С КАЛАШНИЦИ И БОМБИ???
    Да ги зарине с фадромите като по другите части на сиря и ирак.
    Чак тогава ще настъпи мирът, вижте в АФРИН ,,, мир и тишина плюс спокойствие .
    БРАВО И ЕВАЛА НА ЕРДОГАН ,ДО ПРОЛЕТТА ДА ПРИКЛЮЧИ МИРООПАЗВАНЕТО В РЕГИОНА . ДЕЙСТВАЙ ЕФЕНДИ ЕРДОГАН АГА.

    Коментиран от #26, #31

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Българин

    9 7 Отговор

    До коментар #24 от "БЪЛГАРИН ПАТРИОТ":

    В момента като чета коментара ти чувствам срам, извинявам се на всички Българи от твое име. Извинявайте и вие които паднахте за свободата ни, този не е Българин а е Хасан.

    Коментиран от #32

  • 27 ПЕНКО

    7 9 Отговор
    КОЙ ДРУГ ,ОСВЕН ТУРЦИТЕ,ОБЯВЯВА КЮРДСКИТЕ СИЛИ ЗА ЗАЩИТА НА НАРОДА ЗА ТЕРОРИСТИ !!! ПО СЪЩАТА ЛОГИКА КЮРДИТЕ МОГАТ ДА ОБЯВЯВАТ ТУРЦИТЕ ЗА ТЕРОРИСТИ ;АМИ АКО ПОЛУЧАТ ПОДХОДЯЩО ВЪОРЪЖЕНИЕ /ТЕЖКО / И ПРОТИВОСАМОЛЕТНИ УСТЯНОВКИ ...И КЪДЕ ОТИВА НЕВОЮВАЛАТА ТУРЦИЯ /С МНОГО ВЪТРЕШНИ ПРОБЛЕМИ /!!!???
  • 28 Хасан

    3 4 Отговор
    Опаааа...пак ще идват «мъже в черно и с черни очила »да ме търсят в гаражчето под блока ...трябва да огранича алкохола че много се разприказвам...пихме една ракийка и ще ме гръмнат..хайде чао ви...
  • 29 Курчо

    4 4 Отговор
    Бой по краварите квото ще да става дано изб ухне трета световна
  • 30 Mosad

    10 7 Отговор
    Balgarite s a glupav narod
  • 31 Патриот

    5 5 Отговор

    До коментар #24 от "БЪЛГАРИН ПАТРИОТ":

    Ердоган от 15 години подгатвя турска зона около 60км по цялото протежение на границата със Срия и Ирак. Това е окупация. След новата конституция и възкачване на Ердо по въпроса усилено се работи но този път си намери майстора.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 КГБ Териер

    3 3 Отговор
    Пречат на турците да ударят по ИД
  • 34 АзВечеСъмТе

    4 6 Отговор
    Какъв смях, тия турците са обсолютни ментаци. Две операции били направили досега, ама и за двете бяха едни совалки до бялата къща и добре че им разрешиха да се правят на спасители, а то Ко стана Алепо турцизиран. Тази държава никога в последните 200г. не е правила военни удари от такъв мащаб без одобрението на американската или англо-сакската(в миналото) страна. В крайна сметка пак ще стане както чичо сам(не бъркайте с Тръмп-той ако можеше да се е изнесъл до сега)и мечо са ги замислили.

    Коментиран от #36

  • 35 СссереМ

    2 4 Отговор

    До коментар #2 от "Хасан":

    Ами нека влизат,нали вова е зад тях а американците никой не ги отразява,нека влизат,ама нещо им пари отзад и на ердо и на вовката.

    Коментиран от #37

  • 36 Хасан

    7 2 Отговор

    До коментар #34 от "АзВечеСъмТе":

    И аз това казвам ..турците за последно нападнаха Виена при Султан Сюлейман ..оттогава никого не са влизали в чужда земя ..

    Коментиран от #39, #48

  • 37 Българин

    1 2 Отговор

    До коментар #35 от "СссереМ":

    Вова им даде каквото можа, ако беше дал и Алепо дори и руснаците щяха да го изгонят от Кремъл. САЩ обаче не дава дори Манбидж а ги води на синджир на 20км от града(уж съвместен патрул).
  • 38 Турция няма работа извън Турция

    4 4 Отговор
    Българските комунисти защитават Русия /и единствения и приятел на планетата Турция/ главно заради това че дядовците и бабите им са им казали че Русия е социалистическа страна в която парите растат по дърветата като плодове - вървиш взимаш си каквото ти трябва и си живееш живота. Но бъдете сигурни че Русия е по-капиталистическа даже от някои Западно Европейски страни и отдавна няма комунизъм там и затова и дръпнаха напред. Колко ли ще са разочаровани когато излезнат от лудницата тези хора и установят че не са в Русия, а в България и тука всичко е с пари и няма нищо безплатно и даром. Цените вървят нагоре всяка година и ще им става още по-трудно ако не се научат на истината, че парите не растат по дърветата и не се берат като джанки по софийските улици. Влезте в час комунистически отрепки и започнете да се трудите всеки по специалността си. А като не ставате за това което сте учили се преквалифицирайте и наплюйте комунистическите си родители, които не са ви научили на труд, дисциплина и бизнес начин на мислене.
  • 39 Българин

    2 3 Отговор

    До коментар #36 от "Хасан":

    Айде бе а Кипър а Хатай???
  • 40 НАХЛУЗ НА YAVUZ

    5 5 Отговор
    УПГ/ПКК са законни представители на велик Кюрдистан, с близо 70 милиона население в основно 4 държави ,рано или късно ще си вземат своето.

    Коментиран от #42, #58

  • 41 Хасан

    7 5 Отговор
    Сирия беше колония на Франция а областта Хатай автономия ...когато Франция напускаше Сирия се проведе реферандум за Хатай и гражданите решиха да се присъидинят към Република Турция ...а Република Кипър беше независима република на кипърски турци и кипърски гърци..Турция,Гърция,Англия са гарантьори по договор ...след преврата в Гърция ,грхцките военни се опитаха да анексират Кипър към Гърция ..за целта почнаха убийства,палежи,етнически геноцид към по малобройното турско население ..и Турция позовавайки се на тоя договор влезе да спре хаоса и възстанови мира ..и оттогава има мир и ,покойствие

    Коментиран от #43, #50

  • 42 Хасан

    6 6 Отговор

    До коментар #40 от "НАХЛУЗ НА YAVUZ":

    ПКК е забранена в Европа терористична организация ..възхвалявайки ПКК вършиш нарушение и правиш пропаганда на тероризма в ЕС..
  • 43 Българин

    3 3 Отговор

    До коментар #41 от "Хасан":

    Арабите решиха да бъдат част от Турция, ти вярваш ли си??? Референдумът беше пълна манипулация.
    За Кипър е още по смешно, да Гърците направиха грешка, но досега трябваше всичко да се поправи и Кипър да се обедини и бъде едно цяло.

    Коментиран от #51

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Сашо

    5 6 Отговор
    Да живее аскера турция е господаря на балканите
  • 46 Курчо

    3 1 Отговор
    Ако искаш мир готви се за война
  • 47 Depresiran

    0 1 Отговор
    Молим се да не тръгнат насам
  • 48 Салам Алеко

    6 4 Отговор

    До коментар #36 от "Хасан":

    Какво искаш да кажеш манго, турците все още са на чужда територия, Босфора не е на турците, нито стените на града, разрушени за да строи султана бардаци с формата на ракета!

    Коментиран от #52

  • 49 Синан

    4 3 Отговор
    Хасанче, мани ги тези каури и идвай да си лягаме, че ме сърби нещо отзад. Идвай, че и Осман те чака и е много възбуден.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Хасан

    3 3 Отговор

    До коментар #43 от "Българин":

    Това беше смесен район а не арабски ...искаха да са при Ататюрк с турците а не при френските колонизатори...А за Кипър беше направен реферандум под егидата на ООН за обединение но гърците гласуваха против ..

    Коментиран от #53

  • 52 Хасан

    1 3 Отговор

    До коментар #48 от "Салам Алеко":

    Македонците казват същото за Пловдив...Филип Македонски го е основал ..Филипополис

    Коментиран от #54

  • 53 Българин

    2 3 Отговор

    До коментар #51 от "Хасан":

    Ти наред ли си, да смесен е но няма Турци. Точна Францизите ви го подаряват за да сте съюзници. Няма нищо Турско в хатай.
  • 54 Салам Алеко

    3 0 Отговор

    До коментар #52 от "Хасан":

    Кои македонци бе, изобщо нямаш никакво понятие за македонците! За кои македонци пишеш?
  • 55 АзВечеСъмТе

    0 0 Отговор
    Хасан чети ми Ника гастун. Каква Виена бе пич, кой султан беше дето го ползваха за изтривалка и плющяха султаницата по едно и също време?
  • 56 АзВечеСъмТе

    0 0 Отговор
    Хасан чети ми Ника гастун. Каква Виена бе пич, кой султан беше дето го ползваха за изтривалка и плющяха султаницата по едно и също време?
  • 57 научете се, мачкайте и готово

    0 0 Отговор
    бъзльото ер бобан айабй
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 стоян георгиев

    3 1 Отговор
    африн не бе в американската ,а в руската зона и ако турския министър не го е забелязал е врмеме да го види .ситуацията тук няма да е като в африн със сигурност.
  • 60 BGBGBG

    0 1 Отговор
    Влезат не влезат Кюрдистан ще го има и Турцияя ще се види в чудо!
Новини по държави: