Тема: Украйна

22 Януари, 2019 09:31 2 903 105

Денят на Съединението на Украйна

  • денят на съединението-
  • украйна

Националното единство е задължителна предпоставка за успешна съпротива срещу външната агресия

Денят на Съединението  на Украйна - 1

„Заедно по собствена воля от 1919 година“ – под такъв лозунг Украйна празнува стогодишнината от Акта на Съединението на 22 януари.

Това съобщават от посолството на Украйна в София.

Преди 100 години Украинската народна република и Западно-украинската народна република се обединяват в една държава, която през следващите три години не спира борбата за собственото си съществуване. Украинците успяват да установят държавни граници, език, пари, символика (герб, химн и знаме), да изградят национална боеспособна армия, да получат признание от световната общност.

Обединението на украинските земи става по инициатива и по собствена воля на украинците, а не е насилствено насадено от външни фактори. Актът на Съединението през 1919 г. отрича тезата на съвременната руска пропаганда за това, че единството на Украйна е резултат от политиката на Ленин или Сталин.

Националното единство е задължителна предпоставка за успешна съпротива срещу външната агресия. Недостигът на единство по време на Украинската революция през 1917-1921 година доведе до загуба на държавност, която в дългосрочна перспектива довежда до милионни загуби от Голодомора през 1932-1933 година, репресиите и войните.

Комунистическият тоталитарен режим се опита да изкорени от историческата памет събития, свързани с провъзгласяването на независимостта на УНР и обединяването на УНР и ЗУНР в една държава. Паметта за обединяването на УНР и ЗУНР в единна Украинска държава е запазена от жителите на Западна Украйна и украинската политическа емиграция в страните на Западна Европа и Америка.

Денят на Съединението е знаково събитие в историята на създаването на държавата Украйна. Съвсем логично е, че идеята за съединението продължава да живее. На 22 януари 1990 година милиони украинци се нареждат на жива верига от Киев до Лвив, отбелязвайки Деня на Съединението.

На 22 януари 2014 г. по време на Революцията на достойнството загиват борци, които отстояват конституционните принципи на демокрацията, човешките права и свободи, които се борят за независима и обединена Украйна и които дават живота си за тази кауза. Ето защо, ние не само си спомняме за видни исторически личности, но и се прекланяме пред героите на Небесната сотня и войната за независимост в борбата срещу руските агресори.

Съвременната руско-украинска война за украинците е продължение на вековната освободителна борба. Украинските военнослужещи, както и техните предшественици преди 100 години, защитават не само независимостта, но и единството на Украйна.

100-годишнината на съединението на Украйна е повод да напомним за единството и неделимостта на украинските земи и че окупираните Крим, Донецка и Луганска области са Украйна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Читател

    41 15 Отговор
    Скоро ще празнуват и съединението с Русия, само на Путин да му свърши търпението.
  • 2 Роги

    38 12 Отговор
    Ето така се пренаписва и изкривява историята.Долу горе като Македонците.

    Коментиран от #48

  • 3 Ушанков

    16 38 Отговор
    Слава на украинския народ, че успява да се опълчи на руската агресия и лудостта на Путлер!
  • 4 Пътешественик

    37 9 Отговор
    Ходил съм в Киев и в музея разбрах, че преди 91-ва година (падането на СССР) Украйна има точно някакви месеци история като държава - има един период от 2-3 години в които държавата наа 60 пъти си сменя управлението в зависимост, коят сила атакува по-силно. Така че да празнуваш 100 години тези 2-3 незнайни години ... говори за македонизацията им.
  • 5 Хисторик

    16 10 Отговор
    Войната от 1919 - 1921 завършва с Рижкия договор от Една страна Украйна и Русия от др. страна Полша! Не знам за какво обединение става дума? А гладомора от 33г.е доста украсена и прекспо ирана история! Истината е че украинците от запад надигат срещу вече СССР и Сталин ги наказва като им вьима чадт от житото! В този период в територии от СССР е имало не достиг от зърно и укрите отказват да дадът и дори изсипват част от реколтата в различни водоеми в знак на протест към Москва. Теьи им дейсъвия водят до събиране на чадт от зърното от Москва!
  • 6 Слава на Украйна

    12 28 Отговор
    Честит празник гордия, смел и героичен украински народ, изправил се, като Давид срещу вероломно, алчна и примитивна Русия. Честит празник на скъпите ни православни братя и сестри, показали непоколебима християнска вяра и независимост от гнусната, сектантска московска ерес. Проклета да са уродливите Кремълски гноми птн и гндв.

    Коментиран от #7

  • 7 Д-р Фройд

    19 7 Отговор

    До коментар #6 от "Слава на Украйна":

    Погледни как се пише горе на смес от латиница и кирилица, говорят по същия начин, нямат нито писменост нито език и те не знаят кои са и какви са!

    Коментиран от #11, #17

  • 8 Франц Кафка

    9 19 Отговор
    Тези украинци , които през 1919 година застават на страната на червената армия , през 1932 година си ядат децата от глад .
    Урока са си го научили много добре !
    И най - малко ние , със сходна съдба и 5 века освободителни мечти , можем да не им съчувстваме .
    А знаете ли , че в Украинската Въстаническа Армия , през 2 световна война , 37% от нея са били жени , на които мъжете са били разстреляни през 1939 или изпратени в Сибир ?

    Коментиран от #9, #42

  • 9 Ей Робнзон

    16 7 Отговор

    До коментар #8 от "Франц Кафка":

    Няма украинци на изток в днешна Украйна и тогава и сега укрите са само в западна Украйна и са много малко, скоро всичко ще си дойде на мястото!

    Коментиран от #10

  • 10 Франц Кафка

    7 13 Отговор

    До коментар #9 от "Ей Робнзон":

    Почти няма , днешните руснаци там са заселени по украинските села и градове , на мястото на умрелите от глад украинци .
    Който и да съм питал от Донецк , Макеевка и Горловка , всичките казват , че са преселници от Ивановска , Ярославска или Горкиевска област , днешна Новгородска .
    А в Кубан , в днешна РФ , народните песни и традиции им са украински .
    Така , че да дават Кубан и да си взимат Донецк и Луганск , без това ги разрушиха !
  • 11 стоян георгиев

    13 20 Отговор

    До коментар #7 от "Д-р Фройд":

    украинците са обособени като народ преди руснаците.киевска рус както и после различните сечи ,както се наричат украинските формирования са предшестващи московското княжество послужило за създаване на днешна русия.украинците са с наи-трагична съдба през 20 ти век от всички европеиски народи.преживяват първата световна ,после сталиновите репресии после втората световна после гражданската воина със ссср и се борят през цялото време за своя суверинитет и националност.няма народ загубил толкова много хора в тази си борба през 20 ти век в европа!тва трябва да се уважава.освен това специално за руските антюкраински тролове.украинците никога не са направили нещо в антибългарска посока и невиждам защо е тази ненавист към тях!!!!

    Коментиран от #13, #14, #19, #102

  • 12 Kcaniba

    11 7 Отговор
    Съединени от Ленин и болшевиците!!
    Изкуствено соц образование!!
    Такова животно нема
  • 13 Историк

    15 6 Отговор

    До коментар #11 от "стоян георгиев":

    ХаХа а Македонците са най-старата нация в света нищо че всички от средновековието се наричат Българи. Ти пишеш новата история така както Македония пише своята колко е смешно да се четат тези глупости само:)) Хващате се за думата Киев!!!!! Еми Охрид какво ти говори а???? Има си памет която не може да се изтрие, само могат да се промият мозъците ви. А Константинопол говори ли ти нещо то значи Турците имат 20 века история абе що не вземете да прочетете малко книжки вместо да си удряте главите в земята???
  • 14 Историк

    19 5 Отговор

    До коментар #11 от "стоян георгиев":

    През 860 г., при византийския император Михаил III, войските на древната Рус провеждат първия известен набег на Константинопол, завършил със сключване на руско-византийски договор за „мир и любов!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Дотук с промиването на мозъци всичко си пише във византийските хроники. Хайде сега удряй главата в земята и се моли на твоите си богове всички ги знаем кои са :)).

    Коментиран от #18

  • 15 Българин

    9 17 Отговор
    Честит празник на братята украинци а руската измет и безродниците да духат супата!
  • 16 Баба Ванга

    4 15 Отговор
    През 2020 година ке биде открит първия граничен пункт на украино-китайската граница!
  • 17 Наблюдател

    7 7 Отговор

    До коментар #7 от "Д-р Фройд":

    Неграмотник i се е употребявало и в стария руски правопис.

    Коментиран от #23

  • 18 стоян георгиев

    6 10 Отговор

    До коментар #14 от "Историк":

    ти си историк колкото аз космонавт.не аз се хващам за киев а ти за рус.рус в името на киевското княжество не го прави едно и също с московското.аналогията ти с охрид и българия е напълно аматьорска ,щото в охрид има държавно формирование българия ,което е пряка част от българия със столица преслав както и със съответната администрация,църква ,аристокрация и народ. в кивеска рус няма такова преливане другарю историк.в киев имаме една аристокрация,народ,църква в моска са съвършенно други .разделението е от самото начало и продължава до днес.киевска рус е отделно държавно творение от московското княжество дало началото на руския народ.не само това ,а през вековете двете формирования съществуват паралелно,воюват едни срещу други и дори когато русия окупира киевска рус ,украинците остават различни езиково,културно и като самосъзнание,нещо което го няма в македония.та както писах ти си историк колкото аз космонавт.реално киевска рус е много по-стара от московското княжество и е подпомогнала московското при придобиване на стандарти в религия и писменност,но въпреки това става въпрос за различни държавни формирования независимо от думата рус.

    Коментиран от #20, #27, #28

  • 19 Бай хой

    13 4 Отговор

    До коментар #11 от "стоян георгиев":

    Ма десо ма. Що са излагаш. Къде прочете за киевска укрия? А дати припомня кой ако не укрите реват ката час против България за спиране на перспективни енергийни проджекти? Никой в най новата ни история не е навредил толкова много на България както киевските неофашисти. ФАКТ.
  • 20 Бай хой

    10 4 Отговор

    До коментар #18 от "стоян георгиев":

    Запени са ма десо. Пак не си си пила хапчетата. Всичко в киев е създадено и построено от руснаци и СССР. Каква аристокрация та пере у праздната кратуна? Коги са пръкна таз "аристокрация"? През социализма ли? Тотално си изтрещяла. Виж си оценките и се скрий на дълбоко. Я вземи сега и ни изнеси "лекция" как не е имало турско робство, как Българите тогава са живеели от щастливо по щастливо и каква култура и цивилизация са донесли ислямските орди по земите ни. Почвай. Поредните ти "исторически истини".

    Коментиран от #21

  • 21 стоян георгиев

    5 10 Отговор

    До коментар #20 от "Бай хой":

    полов времето се развали и шизофренията се обостри а?иди на лекар.няма да те излекува ама ще те облекчи.

    Коментиран от #24

  • 22 Владо Вр

    10 1 Отговор
    Защо забравяте декрета на Ленин от 1922г,с който присъединява руски земи към Украйна? Одеса, Херсон, Николаевск, Запорожие, Донецк, Луганск, Днепропетровск. Тоест - Южна, югоизточна и източната части на днешна Украйна. Да, много от хората са потомци на преселници от други места, по времето на руската империя през 18-19 век.

    Коментиран от #29

  • 23 Франц Кафка

    6 3 Отговор

    До коментар #17 от "Наблюдател":

    Всъщност I се употребява в руската писменост от времето на Петър първи, когато той кани киевски свещеници да му образоват болярите с българската азбука и писменост .
    Но друго е интересно , украинските президенти сега се заклеват над Евангелие , на което черно на бяло е написано - Преведено от болгарская мова , на русичка мова.
    Това старо Евангелие се счита първата книга написана на литературен украински език ..
  • 24 Бай хой

    8 3 Отговор

    До коментар #21 от "стоян георгиев":

    Ааа глътна ли си езика ма? Ми плюй тогава не си длъжна да гълташ.

    Коментиран от #26

  • 25 Пища Хуфангел

    7 2 Отговор
    iзметi соросоiднi
  • 26 стоян георгиев

    3 6 Отговор

    До коментар #24 от "Бай хой":

    иди се виж ,няма да те излекуват ,но ще ти се пооблекчи положението.няма как да коментирам напъните ти точно в тва твое състояние.като ти размине може макар че и тогава си много далеч от нормалните хора.
  • 27 Историк

    7 3 Отговор

    До коментар #18 от "стоян георгиев":

    Абе Ганю дай да видим историческа хроника където пише Украиниците от Киевска рус воюваха с............., толкова си тъп че чак оспорваш Византийските хроники!!!! А първото и второто Българско царство имат ли нещо общо като всичко е различно а??? А второто с третото, толкова си тъп че не разбираш кой определя една държава това е самосъзнанието на народът в нея. Дай да видим един документ за тези Украинци !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #30, #31

  • 28 Историк

    5 2 Отговор

    До коментар #18 от "стоян георгиев":

    Тоест Охридското няма нищо общо с това на Плиска а то пък с Преслав. Ходи си удряй главата в земята и не ме занимавай повече с глупости.

    Коментиран от #51

  • 29 стоян георгиев

    3 6 Отговор

    До коментар #22 от "Владо Вр":

    декрета на ленин е продиктуван от реалните демогравски характеристики към онзи момент.вкарват се в украинска ссср територии населени с украинци макар че има и такива дето ленин пропуска като тези около кубан.след гладомора обаче етническата картина в източна украина се променя предвид че след смъртта на около 3 млн. украинци на тяхно място се заселват руснаци.лесно може да се установи случилото от руската статистика за разпространение на украински език.за сравнение преди гладомора в източна украина този език според руската статистика е около 70% ,след това пада на около 30%,а до края на ссср и надолу.
  • 30 стоян георгиев

    3 7 Отговор

    До коментар #27 от "Историк":

    другарю,името на украинците днес е следствие тяхното желание да се разграничат от руснаците.в началото те се наричат руси,после са малоруси ,накрая са украинци демек тези дето живеят в покранините на руското.тва обаче другарю не противоречи на писаното от мен.жалкото е че ти се пишеш историк ,а не можеш да направиш разликата между киевска рус и московското княжество.тва другарю са две ,а има и трето такова княжество ,различни държавни формирования,нямащи нищо общо едно с друго.формирования с различна държавна администрация,народ,църква.при българите в македония няма такива.църквата администрацията и аристокрацията в охридска българия са били част от администрацията църквата и аристокрацията на преславска българия.разликата е само мястото на столицата.при московското ,новгородското и киевското княжество нещата са съвършенно различни.тва са три отделни независими една от друга страни,съществуващи паралелно стотици години.вие комунистическите убавци се хващате за думата рус.да киевска рус е сменила името си на киевска украина,но тва не променя нищо другарю псевдоисторик!

    Коментиран от #32

  • 31 Франц Кафка

    3 7 Отговор

    До коментар #27 от "Историк":

    Има стотици стари руски хроники в които пише :
    Еди кой си московски и суздалски княз , тръгна на война против Рус , върна се с еди колко си пленници , злато и трофей ..
    А документи преди 18 век , че московските княжества са се наричали Рус , няма никакви !

    Коментиран от #52

  • 32 Историк

    6 2 Отговор

    До коментар #30 от "стоян георгиев":

    Хасане те и Македонците днес не се наричат Българи и си имат своя църква и език ама това не прави Самуил или дори Димитър Талев Македонец така да знаеш. И да името македонци е също в желание на днешните хора там да се разграничат от Българите, тяхна си работа само че Самуил се е наричал Българин, така както и Светослав 1 примерно са го наричал Рус. А видинското царство не е ли Българско ??? А когато има княжество България и източна Румелия те не са ли все България там да не би да са живели марсианци?????
    Ходи си удряй главата в земята Хасане и престани да се месиш при цивилизованите хора.

    Коментиран от #33

  • 33 стоян георгиев

    3 7 Отговор

    До коментар #32 от "Историк":

    не пиши за себе си че си историк!!!както и не ми навираи твърдения и думи дето не съм писал!!!!та другарю името рус идва в москва от киевска рус и то твърде късно както писа колегата под теб тва става преди 300 години.преди това московското княжество не се е наричало русия.та въпроса е че украинците са различни от руснаците и тва е абсолютен факт.живяли са в различни държави стотици години както писах имали са различни народи ,администрация ,аристокрация ,църква.желането на днешните македонци да са друг народ е вследствие на геноцид над българщината там подкрепена и даже измислена от подобни на теб екземпляри дето много харесват другаря путин и баща му другаря сталин.не ми викаи на мен хасан щото хасана си ти национали предателю!!!такива като теб предадоха българщината в македония в полза на ссср.сега пак се опитвате да подменяте историята в полза на моксовските сатрапи.видинското царство има структури произлизащи от търновското както и един народ с търновското ,подобна е ситуацията с източна румелия ,при киевското и московското княжества няма обща връзка ,никаква.нито имат общ народ,нито обща администрация,нито обща аристокрация нито обща църква.ще ти го повтарям докато го запомниш.освен това киевското и московското съществуват отделно стотици години докато източна румелия е извън българия само 6,след влизането и към българия не остават румелиици,за разлика от окупацията на москва над киев,когато стотици години малорусите са различен етнос от московитите

    Коментиран от #35, #53

  • 34 Бобо

    5 10 Отговор
    За разлика от Украинците, руска нация няма.
    Русия е сбор от завладени и държани в зависимост народи. Чуваши, калмики, буряти и разни други.
    Затова като питаш руснак какъв е той отговаря.
    Чуваш, чукча или от който е там район.
    А Украинците са едни, независимо дали са запорожки казаци, западно украинци или от Киев.,една нация. Слава Украина!!!
  • 35 Историк

    4 2 Отговор

    До коментар #33 от "стоян георгиев":

    Добре Хасане удари сега главата в земята и се успокой:)
    После провери кога е създадено московското княжество и кога Киевска Рус толкова си смешен че чак няма защо да те коментирам Хасане, ходи си в Истанбул.... а пардон абе той не беше ли в Гърция що сега е в Турция???

    Коментиран от #55

  • 36 Франц Кафка

    3 6 Отговор
    Когато попиташ руснак какъв е по националност , той отговаря - я русский .
    Това е все едно да попитат мен или теб и да кажем - аз съм български ..
    Единствената нация , която не използва съществително име ..
    Подсъзнателно ли е , не знам , но съм съгласен с тях - руски чуваш , руски мордова , руски комяк , руски башкирeц , руски украинец , руски кавказец и тъй нататък ..
    А може би е останало от крепосничеството , тогава не питали за националност , а ти чий си ,димек , кой ти е господаря ..

    Коментиран от #37, #54

  • 37 Бай хой

    6 2 Отговор

    До коментар #36 от "Франц Кафка":

    Я па ти па къв си? Какво патриотично име използваш? Почему си толкова Ентелегентен че сам си сереш у устата.

    Коментиран от #38, #39

  • 38 Франц Кафка

    3 7 Отговор

    До коментар #37 от "Бай хой":

    Можех да напиша Оруел , но него всеки го знае , а така ще се чудите какво толкова е написал Франц Кафка и току виж сте прочели нещо от него :))

    Коментиран от #40

  • 39 Франц Кафка

    5 9 Отговор

    До коментар #37 от "Бай хой":

    А всеки който се е запознавал с рускиня , знае за какво говоря .
    Тя казва - Я русская , преведено на български - Аз съм руска - руска матрьошка , руска балалайка и тъй нататък .

    Коментиран от #41

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Бай хой

    4 2 Отговор

    До коментар #39 от "Франц Кафка":

    А ве ти гоуем преводач са извъди ра. Направо къртиш мифки. Явно имаш нещо комунистическо в съзнанието. Все към комуняги та влече. Интересно ми е как ще преведеш Оруел на Български. За Кафка вече са изряза.
  • 42 ТОЧКАТА

    6 1 Отговор

    До коментар #8 от "Франц Кафка":

    КАФА от ,,кафка,,...ГОЛОДОМОРА е предизвикан от запада който иска са сломи СССР и променя УСЛОВИЯТА ПО ЗАЕМИТЕ....ИЗИСКВАТ СРОЧНО!!!/както и на нас през 1986г!!!!/погасяване СЪС ЖИТО!!!!!НЕ ПАРИ,НЕ ЗЛАТО/както до момента/А СЪС ЖИТО....И Сталин изпълнява условията .....

    Коментиран от #44

  • 43 Франц Кафка

    4 6 Отговор

    До коментар #40 от "ТОЧКАТА":

    Определено мога да кажа със сигурност вашето бъдеще.
    След като Путин изчезне , ще трябва друг вожд да си търсите и с голяма вероятност някой шейх борец против Запада и ЕС да си намерите !
  • 44 Франц Кафка

    2 5 Отговор

    До коментар #42 от "ТОЧКАТА":

    Защо не опиташ фантастика да напишеш ?
    По това време САЩ е в криза , какви заеми бе :)))
    А виж да плати на американските инженери , които са направили съветската индустриализация , както казват в Одеса , това са две големи разлики !
  • 45 фен

    7 1 Отговор
    измислена държава.сбирщина от 2-3 нации
  • 46 ПЕНКО

    2 2 Отговор
    " ГЛАДОМОР" ...А ...А ЗНАЕТЕ ЛИ ИМЕТО НА ДРУГА ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА ПОМАГАЛА НА ГЛАДУВАЩИТЕ С ИЗПРАТЕНИ ХИЛЯДИ ТОНОВЕ ХРАНА -ОСВЕН БЪЛГАРИЯ .... И ВИ ПИТАМ : " ЗАЩО МОСКВА НЕ Е СПРЯЛА НАШАТА ПОМОЩ " ??????????

    Коментиран от #47

  • 47 Франц Кафка

    1 1 Отговор

    До коментар #46 от "ПЕНКО":

    Бъркаш Поволжието с Украйна ..!
    А иначе САЩ ги е спасявал от глад още от 1881 , 1922 , 1946 , 1991 година ..
  • 48 Ту ту

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Роги":

    Направо минаха македонците , като бърз влак , покрай малка гара.
  • 49 украински селяндури

    3 1 Отговор
    Много независими сега, краварите им казват какво да правят и нареждат кой да управлява........и резултата е налице!
  • 50 Доктор Охболи

    1 1 Отговор
    Този текст е пълен с лъжи.
  • 51 Доктор Охболи

    1 1 Отговор

    До коментар #28 от "Историк":

    Не си губи времето с такива като стоенчо, той е плосък мозък.
  • 52 Доктор Охболи

    1 1 Отговор

    До коментар #31 от "Франц Кафка":

    В кои стари руски хроники пише, че са ходили срещу Рус? Заглавие някакво?

    Коментиран от #58

  • 53 Доктор Охболи

    2 1 Отговор

    До коментар #33 от "стоян георгиев":

    Взе да ме ядосваш. Търновска България друга България ли е? А Преславска? А третата българска държава със столица София, тя друга България ли е? А Русия със столица Петербург различна ли е от тази със столица Москва? А Германия, която е събрана от десетки графства и херцогства и си е сменяла столиците? В нея какви живеят? Баварци, саксонци, померанци или все пак германци? Хал хабер си нямаш от история , но се пънеш да се правиш на начетен.

    Коментиран от #56

  • 54 Доктор Охболи

    2 1 Отговор

    До коментар #36 от "Франц Кафка":

    Начеения, а знаеш ли, че и "българин" не е етнос? Ти като кажеш българин за какъв точно се имаш? Оногундур, кутригур или просто чукундур?

    Коментиран от #57

  • 55 стоян георгиев

    1 1 Отговор

    До коментар #35 от "Историк":

    така е по-добре.може да мучиш вече колкото си щеш.в този пост показваш истинското си лице на историк!смях!та какво значение за дискусията ни има кога е създадено киевското и кога московското княжество ,а другарю?иначе за хасанчовците ти казах.ти си хасан на квадрат.левите в българия винаги сте били леви.още от димитър благоев ,тоя патриот като теб и останалите комуняги дето заяви че не бил българин от трибуната на българския парламент.тва не му пречеше да взима заплатка като български депутат бая време ,а на вас наследниците му и големи патриоти да му издигате паметници ,като голям българин,a гошо тарабата неговото протеже пък направо се състезавате да му лапнете пръ.нята.и тои голям българин като всички вас.та тва за теб по повод патриотизма ти и критиките ти към останалите българи дето не приемат лъжите ви.
  • 56 стоян георгиев

    1 1 Отговор

    До коментар #53 от "Доктор Охболи":

    охо,тва с търновска българия го обясняваше твоя съидеиник, историка.аз му казах че няма търновска и охридска българия ,а само смяна на столиците.при киевска рус и московското княжество обаче не е така,а става въпрос за две независими държави съществуващи стотици години паралелно една от друга.с различна администрация,елит народ и дори църковна институция.та тва дето си ми го писал на мен го насочи към оня дето се е писал историк.аз колко исторически книги съм чел охо ,ти толкова неможеш да си ги представиш,не да ги прочетеш!!!!!реално соцносталгиците освен да се дървите без покритие друго не можете.затова сте и на тоя хал.

    Коментиран от #59, #72

  • 57 Франц Кафка

    1 0 Отговор

    До коментар #54 от "Доктор Охболи":

    А ти знаеш ли какво е това предлог и съществително ?
    Русский самовар , я кажи кое е съществителното :)))
    Чукундур :)))

    Коментиран от #60

  • 58 Франц Кафка

    1 0 Отговор

    До коментар #52 от "Доктор Охболи":

    Че ти можеш ли да ги четеш , че питаш ?
    Давай , дерзай ..

    https://books.google.com/books/about/%D0%A1%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D1%8F%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%8F_%D1%8D%D0%BD%D1%86%D0%B8%D0%BA%D0%BB%D0%BE%D0%BF%D0%B5.html?hl=bg&id=5w2aelUEB_UC

    Коментиран от #61

  • 59 Доктор Охболи

    1 1 Отговор

    До коментар #56 от "стоян георгиев":

    Глупако, какви векове са съществували паралелно Киевска и Московска Рус?! Чети история. Първата руска държава е създадена през 9 в. Към средата на 12 в. тя се разпада на отделни княжества, които воюват помежду си, защото князете са все наследници на първите князе. Москва като град е построена през 12 в. и там царува внук на Владимир Мономах...ама защо трябва да те ограмотявам?

    Коментиран от #62, #91

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Доктор Охболи

    0 1 Отговор

    До коментар #58 от "Франц Кафка":

    А тоя линк си го заври там, откъдето си го извадил.

    Коментиран от #63

  • 62 Франц Кафка

    0 0 Отговор

    До коментар #59 от "Доктор Охболи":

    Я да те видим грамотният колко ти е умственият багаж и дали си струва човек да си губи времето с теб !
    Въпросче :
    Кой велик княз ограбва и опожарява Киев ?
    Че като те гледам , мислиш за руснаци всички народи от Брест до Сахалин :)))

    Коментиран от #64

  • 63 Франц Кафка

    0 0 Отговор

    До коментар #61 от "Доктор Охболи":

    Аха , чукча не читател , чукча писател :)))
  • 64 Доктор Охболи

    0 0 Отговор

    До коментар #62 от "Франц Кафка":

    Тъпан, само твоите ли коментари си четеш? Написал съм ти кой, внукът на Владимир Мономах, Андрей Боголюбски. Или ти мислиш, че потомците на киевските князе, основали древна Русия, не са руси ли?

    Коментиран от #66

  • 65 Франц Кафка

    0 1 Отговор
    Рус и Московията - това са две съвсем различни държави !
    Както казват в Одеса - это две большие разницы ..
    Освен това , на първото народа е слОвенски , а на второто - фино-угорско , със съвсем различни народни обичай , фолклор и най - важното - народни музикални инструменти , докато първите имат десетки такива , вторите една балалайка , и тя под въпрос , била монголска , но върбовите свирки им ги признавам :)))))))
  • 66 Франц Кафка

    0 1 Отговор

    До коментар #64 от "Доктор Охболи":

    Русия я основава Петър първи през 1721 година !
    А до тогава са били московци , суздалци , псковчани , новгородци ..
    Рус е една !
    А това , че киевски князе са култивирали тамошните племена , е съвсем друг разговор ..

    Коментиран от #67

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Франц Кафка

    0 1 Отговор

    До коментар #67 от "Доктор Охболи":

    Аз не подозирам , а те виждам , че понятие си нямаш , щом мислиш династията на Рюрик за руснаци :))))

    Коментиран от #69

  • 69 Доктор Охболи

    1 0 Отговор

    До коментар #68 от "Франц Кафка":

    Сега видях, че коментара ми, в който те питам знаеш ли какво е субстантивирано прилагателно, е изтрит, вероятно по твой сигнал. След като бъркаш предлог с прилагателно, сигурно си си помислил, че субстантивирано прилагателно е псувня....и съм са захванал да споря с теб - укроциганин.
  • 70 Франц Кафка

    0 1 Отговор

    До коментар #67 от "Доктор Охболи":

    Коя Русия обявява Петър първи за империя ?
    Московското княжество ли ?
    Айде бягай да наваксваш историята на Русия .
    С двете СС да се различава от истинската Рус .

    Коментиран от #71

  • 71 Доктор Охболи

    1 0 Отговор

    До коментар #70 от "Франц Кафка":

    Смешко, когато съм учил история на Русия, ти сигурно си бил на баща си в ....предлога или в прилагателното? Или може би в съществителното?

    Коментиран от #73

  • 72 Историк

    1 0 Отговор

    До коментар #56 от "стоян георгиев":

    Съществуват паралелно :))) наистина ли се правиш на неграмотен или наистина си такъв???
    Киевска Рус 862-1139 когато се разпада на княжества.
    Велико Московско княжество е създадено 1263!!!!! 124 години след Киевска Рус. Факт е че може няколко княжества да имат претенции за наследство на Киевска рус но московското ги обединява всичките а за Украинци изобщо и дума не може и да става.
    Освен това неграмотнико да те ограмотя малко: Рюрик е викинг от народноста Рус та тази династия която създава Киевска Рус ооооооо изненада Рюрикови управляват и в Русия !!!!!!!!!!
    Накрая Хасане вместо да удрящ главата в земята и да мразиш цяла русия заради 100 години комунизъм вземи прочети безпристрастно историята вместо да си блъскаш главата в земята.

    Коментиран от #74, #90

  • 73 Франц Кафка

    0 0 Отговор

    До коментар #71 от "Доктор Охболи":

    Я такъв специалист по Россия търсих .
    Я ми кажи Александър Блок какво е искал да каже със стиха :
    - Чуды начудили , меры наплодили ...

    Коментиран от #75, #80

  • 74 Франц Кафка

    0 0 Отговор

    До коментар #72 от "Историк":

    Няма такава средновековна държава като Киевска Русь , никаде не пише !
    Пише само - Русь !
    Защото Русь е била само една !
    В последствие северните македонци измислят Московска Русь и Киевска Русь .

    Коментиран от #76

  • 75 Доктор Охболи

    0 0 Отговор

    До коментар #73 от "Франц Кафка":

    Ти кажи, нали си начетен. И сподели от кое стихотворение са.

    Коментиран от #77

  • 76 Историк

    0 0 Отговор

    До коментар #74 от "Франц Кафка":

    Съгласен, това е Рус със столица Киев. Също както понякога казваме Преславска България или Търновска България нещо такова. Не е задължително да се споменава столицата това е само за удобство, приемам забележката.

    Коментиран от #79

  • 77 Франц Кафка

    0 0 Отговор

    До коментар #75 от "Доктор Охболи":

    Пак не случих на специалист по Русия :)
    Какво е това мери и чуди , поне това се надявам да знаеш :))

    Коментиран от #78

  • 78 Доктор Охболи

    0 0 Отговор

    До коментар #77 от "Франц Кафка":

    Претенциозния аз знам на кои племена в Русия казват чудь и меря. Но въпроса ти беше какво искал да каже Блок със стиховете си. Знам, че се гърчиш като червей на буца, но не мога да те съжалявам. Казах ти, комбинацията украинка циганин, не дава добри плодове.

    Коментиран от #82

  • 79 Франц Кафка

    0 0 Отговор

    До коментар #76 от "Историк":

    Поляците в своите стари документи , наричат жителите на Киев русичи , по късно като такива се наричат жителите на Чернигов и Полтава , а останалите споменават по името на града - суздалци , московци , новгородци ..
    Все пак те са владели тези земи достатъчно дълго и са правили разлика .

    Коментиран от #81

  • 80 Светльо Ламбов

    0 0 Отговор

    До коментар #73 от "Франц Кафка":

    До като се начудим , се напълнихме с началници. Или старата българска епиграма - Много вожд , малко индианец , което в пълна степен отговаря на дереджето у нас. А "мерьl" обикновено се превежда като -кмет.
  • 81 Доктор Охболи

    0 0 Отговор

    До коментар #79 от "Франц Кафка":

    Ама вярно ли?! Значи суздальцы, новгородцы и другите не са руси ли?! Брях! Значи добрикчлии, ямболци, шумналии, старозагорци не са българи....иди се гръмни.

    Коментиран от #83

  • 82 Франц Кафка

    0 0 Отговор

    До коментар #78 от "Доктор Охболи":

    Много дълго ровиш в Гугъл , но от човек с долни инсинуации , не очаквай култура и образование !
    - чуды начудили , меры наплодили , нация появилась :)))

    Коментиран от #84

  • 83 Франц Кафка

    0 0 Отговор

    До коментар #81 от "Доктор Охболи":

    Ти и башкирците ги имаш за руснаци :)
    Казах ти вземи прочети историята на Россия !
    Че както си тръгнал , до живот няма да направиш разлика между русичите и измислените от Екатерина втора и Петър първи руснаци !

    Коментиран от #85

  • 84 Доктор Охболи

    0 0 Отговор

    До коментар #82 от "Франц Кафка":

    Ти като си толкова начетен, кажи в кое стихотворение са тия думи, да го прочета цялото, да те стигна барем малко. А иначе, какво да ти кажа, няма моноетническа нация, затова и преди те питах ТИ какъв си - онугундур или прост чукундур. И я препоръчай нещо на Кафка, виждам, че се идентифицираш с него.

    Коментиран от #86

  • 85 Доктор Охболи

    0 0 Отговор

    До коментар #83 от "Франц Кафка":

    А бе, човек, ти глупав ли си или да? Кой ти говори, че башкирците са руснаци? Стига мъкна от 9 кладенци вода. Ясно е как се образувала руската нация. Знам, че боли да знаеш, че си потомък на древните укри.

    Коментиран от #87

  • 86 Франц Кафка

    0 0 Отговор

    До коментар #84 от "Доктор Охболи":

    Почни с " Процеса " , след това ако ти хареса , и към други ще те насоча :)

    А за Блок , трябва да му прочетеш цялото творчество , което няма лошо , защото аз не си спомням от студентските си години в стих ли беше , или в негово писмо .

    Коментиран от #88

  • 87 Франц Кафка

    0 0 Отговор

    До коментар #85 от "Доктор Охболи":

    Ясно ти е , но не съвсем .
    Император Николай първи , на един прием тговаря на въпроса на един френски граф , какво представляват руснаците :
    - Виждаш ли онзи грузински княз , виж и онзи татарски мурза , виж и онзи украински казак , виж и онзи немски офицер на служба при мен , всичките те и представляват руснака ..
  • 88 Доктор Охболи

    0 0 Отговор

    До коментар #86 от "Франц Кафка":

    Виж сега, писна ми да си говоря с теб. Сигурно си избрал ника Кафка, защото е описал състоянието ти на насекомо? Бръмчи си, никому не пречиш.

    Коментиран от #89

  • 89 Франц Кафка

    0 0 Отговор

    До коментар #88 от "Доктор Охболи":

    Виждаш ли , все пак нещо научи покрай мен за Франц Кафка :)))
    Но от теб човек нищо не може да научи , за съжаление ..
    Имам си принцип , всеки ден да научавам нещо ново от някой човек , но понякога от кухи лейки , колкото и да се мъча , нищо не намирам образователно .
    :))))
  • 90 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #72 от "Историк":

    съществуват паралелно щото след киевска рус се създават сечите.запорожка сеч ето чети на руски при това.https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%97%D0%B0%D0%BF%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B6%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%8F_%D0%A1%D0%B5%D1%87%D1%8C
    съществува паралелно с московското княжество ,а след това и царство четристотин години.тва явно си го пропуснал.я сега ми обясни убавецо що въпросните сечи се съпротивляват и нещат да се присъединят към московското княжество толкова години макар че по твои данни въпросното било пряк наследник на киевското и демек жителите на сечите би трябвало с отворени обятия да искат да станат поданици на въпросното княжество,а след иван грозни и царство.аиде отговаряи щото си много умен.и кво като варяжката династия на рюрих е управлявала тук или там?подобни династии по онова време са управлявали и на балканите ,тва правили българия и влахия една държава или сърбия и византия?както ти писах и повтарям има отделна и различна църковна ,административна и аристократична ситуация при различните княжества.те са отделни държави независими една от друга и последствията които се създават са видни.та чакам да ми отговориш що запорожката сеч неще да се присъедини към матичната си държава ,а именно московското княжество?и дали след като съществува независимо 400 години там е имало процеси на етнообразуване?
  • 91 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #59 от "Доктор Охболи":

    ами запорожката сеч и московското княжество в последствие царство съществуват паралелно над 300 години.и ме ограмотявал!!!!!хахахаха!!!!соцносталгиците охо нямате капацитет да ограмотявате щото сте много арогантни и глупави.факт е че не познаваш историята на украина ,но викаш на другите глупаци.тва показва колко ти е акъла.та прочети за запорожката сеч.независимо държавно формирование съществуващо в сегашна украина и последвало разпада на киевска рус.ето да четеш и за съществуването на независими и различни църкви една в москва друга в киев.https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82_%D0%9A%D0%B8%D0%B5%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%B9_%D0%B8_%D0%B2%D1%81%D0%B5%D1%8F_%D0%A0%D1%83%D1%81%D0%B8
    тва от глупака за теб.та да се върнем в началото на спора.украина е имала в доста дълъг период от време различна държавна и църковна организация от московското княжество.което твърдя аз което и е компонент за образуване на различна народност от тази на московското царство.и двете народности имат база рус,руснаци,но явно се отличават и правят разлика едни от други.нарочно ви давам руски извори щото няма как да им опонирате.

    Коментиран от #93

  • 92 Франц Кафка

    0 0 Отговор
    Когато журналист , историк , социолог , политически анализатор , застава на една от страните в конфликта , той вече губи способност да мисли и анализира и се превръща в обикновен пропагандист !
  • 93 Доктор Охболи

    0 0 Отговор

    До коментар #91 от "стоян георгиев":

    Ти да не би да смяташ запоржката сеч за държава?! Същия тъпан си като оня, претенциозния. И на двама ви ще кажа една древна арабска поговорка: Един глупак/в случая двама/ може да зададе такъв въпрос, че и 100 мъдреци да не могат да отговорят. Споровете с такива като теб и другия са безсмислени, вие сте повърхности човечета, налапали се с цитати и инфо от уикито. Жалка картинка.

    Коментиран от #94, #96

  • 94 Франц Кафка

    0 0 Отговор

    До коментар #93 от "Доктор Охболи":

    Щом достигна до никовете да обсъждаш , пределно е ясно какво имаш в главата си :))
    Между другото , знаеш ли , че доктор Охболи дружи само със животни ? :)))

    Коментиран от #95

  • 95 Доктор Охболи

    0 0 Отговор

    До коментар #94 от "Франц Кафка":

    Не е така, лекува животни, затова съм с този ник, мъча се да ви излекувам, ама тя болестта ви е генетична, лек за нея няма. Нарича се глупост
  • 96 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #93 от "Доктор Охболи":

    я ме светни по какво сечта се различава от едно княжество да речем?много е неприятно когато нямаш аргументи и се налага да отговаряш на уж по-глупавите с обиди нали другарю?споко обаче ще има и други подобни плесници по самочувствието ти само опитаи пак да се напъваш да спориш по същество.уикито другарю е наи-удобния вариант за спор щото реално го има на различни езици и се потдържа основно от местните академии на науките ,освен това за всяко свое твърдение уикито се позовава на извор от където го прави.та няма как да му опонираш по същество ,особено когато е плод на руската академия на науките нали другарю?и кво остава?остава да се сърдиш ,че си много умен ,а ние тъпи и затова не си струва да спориш с нас.няма проблеми за което.

    Коментиран от #97, #98

  • 97 Франц Кафка

    0 0 Отговор

    До коментар #96 от "стоян георгиев":

    Човечето въобще не е чувал за Хетманска Украйна , още по- малко историята на Дмитрий Вишневецки
    Петро Коннашевич .
    Богдан Хмелницки.
    Иван Мазепа.
    Кирил Разумовски.
    Хора с ниска обща култура , няма как да се убедят ..

    Коментиран от #99

  • 98 Доктор Охболи

    0 0 Отговор

    До коментар #96 от "стоян георгиев":

    Педи да ми се правиш на нещо повече от плоско човече, което освен уикито друго не е виждал, ми кажи как така волните казаци/няма да ти обяснявам какво значи казак/ имат княжества? Виж сега в твоя тон на аргументи - ти като си купиш Ескимо, защо го ближеш? Сигурно защото ти прилича на х.й? А на насекомото ще кажа, че да се налапаш с имена и цитати, които, виждаш ли, си забравил откъде са, не те прави нито умен, нито начетен. Къде сложи Богдан Хмелницки и Мазепа в един кюп? Толкова ти пипето. Мислиш си, че като напишеш няколко имена и ще ме уплашиш? А, и друго, бил си студент, каваш. Но като ти гледам правописа и изказа, не си филолог." Знанията" ти по история показват, че и историк не си. Да не си завършил шуменския педагогически институт за детски учителки? На такова приличаш.

    Коментиран от #100

  • 99 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #97 от "Франц Кафка":

    тия убавци ги интерасуват само опорките дето им спускат от масква.нищо друго не е от значение за тях.мразят украина точно по тази причина,въпреки че украина и украинците по никакъв начин не са нарушили и не нарушават българския интерес.проблема е че с различни никове се опитват да заблуждават масовката по ключови теми определящи общото мнение.затова е добре да се разобличават.поздравявам те за това!
  • 100 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #98 от "Доктор Охболи":

    охо я ми кажи по какво се различава сеча от княжеството?има ли сеча има ли собствена армия,администрация,политика ,аристокрация,закони и даже църковна институция?при богдан хмелницки запорожката сеч има армия от около 100 хиляди човека.по онова време са много малко страните които са могли да си позволят подобна армия.през съществуването си запорожката сеч воюва с русия,полша,османската империя,кримските татари ,а също така се съюзява с всички изброени в зависимост от интереса и.та чакам да ми обясниш кво няма сеча за да бъде адекватна на някое от княжествата?нека да обобщя .в началото твърдях че киевското княжество и московското са две различни независими една от друга държави ,което се вижда и е мнение на огромна част от руските историци,подчертавам на руските.освен това съществуват паралелно московското княжество и независимите формирования в украина наследили киевска рус,двете структури воюват ,съюзяват се ,но правят разлика едни от други както твърдях в началото на дискусията.всичко тва са предпоставки за създаване на различни стандарти в етническо отношение при жителите на московското и киевското княжество,които се изразяват в наи-различна форма ,като почнеш разделение на езика,на църквата и на етнонима с които едните и другите се самоопределят.карти на малорусия има още от 19 век или почти веднага след влизането на сегашна украина в границите на руската империя.жалко че тогавашните руски учени не са знаели за днешните опорки и са определили с точност
  • 101 факт

    0 0 Отговор
    тия са като макетата, миришат
  • 102 Ъ+ь=

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "стоян георгиев":

    Стояне,само на тебе ще кажа)...
    Защото на понятието е измислено стратегически отдавна,век...от ламята Спаска
    Тя ,искайки да завземе територия(наричана днес условно „западна Украйна”)-добавя още толкова своя,със свое население...и ето на...с времето седим и разсъждаваме защо и как
    Така се прави,като искаш проблемите да са отвъд границите ти...отвсякъде е заградена с буферни държави...ами който и да беше в Кремъл,хан Аспарух,Ататюрк или Туранага сан-така щеше да прави да си опази москвосибирските недра и ресурси...
    В това направление взема тия(те не са украинци за теб и мен тогава,А ЗА РОССИЯ от онова време,за останалите хора с изходна гледна точка от градовете на Руската Империя.За справки-отворете атласа си,уикипедия...и разгледайте първите 30града на Руската империя къде се падат и кое за тях е „покрайнина,окрайнина,окраинà)...
    За несведущите-отворете сайт и прочетете нещо на езика на русините(тук използвайте свои умения в русском языке и желательно-трошки мати представу стосовно „державну” мову(язык)...сами ще се усетите как са „набедили”(и отнели,и забранили може да се каже като теза)русинския език
    Прочетете в уикипедия за русини,русински език,чуйте го,отидете на екскурзия,днес е евтино...чуйте освен лемки,бойки,гуцули и верховинци още словаците...ще видите,че ТОВА е присвоено,усвоено и наречено„украин...”...синтетично понятие,целящо прикриване на злоупотреба.Лъжа.Кражба
    Нарушение на някои от десетте заповеди
    От кого?
    :)
  • 103 Ъ+ь=

    0 0 Отговор
    ...значи взема ламята Спаска преди сто лет дадена територия(държавно неустойчива и преди генерирането на етнонима „украинци”,тоест-често минаваща в една или друга съседна сила) ,лепва на принципа 50/50 още толкова(вече усвоена...своя територия,там где „сваи”,тоест рускоговорящо (вече,понеже тя Русия излиза на Черно море много скоро,края на 18век,проверете дали не бе 17ти...) и „с удара на свойта красата” долепеното териториално население създава (или овладява в примка,в баланс отвътре) новосъздадената администрация на новата „държава”(дали задълго,питаме...ами да,но ако ще ѝ служи,ако не...битка,ама вътре,в тая буферна „държава”,не на своя територия )
    Така днес седим и се чудим,маем що така тия там братя...що допускат да им влияе запада,изтока...ще питаме и що ни биете,като дойдат ПАК...и ще се разделим и ние на фили и фоби,за да допълним бизнеса с каски,жилетки,патрони на някой дебелаци...
    Те ненапразно оборудват уж две вражески армии...които оппааа...утре стават една и тръгват...накъде?!ами насам,където е разлома между изтока и запада
    Всъщност да оставим това на времето и дано не се случва,но за етноархитектура ставаше дума,има си институти за всяко направление в Москва.Хайде ,като си направим в София-всички от форума ще идем там на работа)))
    И ще посягаме и ние за наследието на кирило-методиевата мисия през следващите няколко тъмни за нас века,пренесло христианството,вярата,езика(доколкото са се разклонили на чех,лех(поляк) и рус(русините,rut
  • 104 Ъ+ь=

    0 0 Отговор
    ...русините -ruteni(в западната историография)
    Последвалите 15-19 век те са с християнската си вяра ,но в рамките на който ги вземе-литовско-полска,полска,турска,австро-унгарска,руска,румънска...
    Доколкото всяка последна война свършва с нещо териториално ново-така и тия народи,русините,биват заличени главно от забравата.Официално Украйна отрича русинския език.Ами щото тя го ползва за държавен)))...а днес се мъчи за 10 години 2004-2014 да го надене на източното нямащо идея за мовата език.Ами то досега си е мислило,че все ще е така,а не мисли,че е употребено от сървъра Москва преди 100лет за балансьор-баласт при бъдещ „вътрешен спор” с онова неруссско(дето говори не руски,а русински от векове)
    Когато се бият христиански народи,значи ги води нехристианска власт.Айде познайте коя е боядисаната сила,дето произвежда патрони,каски,жилетки като има застой в заводите си за плочки и бойлери?
    Тъй,аркадаш
    Замислено е отдалеч.Крадене,лъжене...и другите 8 заповеди...
  • 105 Ъ+ь=

    0 0 Отговор
    ...но то там си е било открай време „количествените натрупвания водят до нискокачествени...нискохуманни резултати”
    Енгелс не беше ли казал(който го е чел да каже,щото ние само го гледахме на портрет като идеолог и пътеводител):
    „У нас,в Европа,никога няма да спим спокойно,докато от изток има...РУСКАТА АРМИЯ”
    Опппаааа....ко стааа ся
    Ето наш или не наш?)))
    Или с един портрет ,два ни зомбираха...чели ли сте го тва,а??
    Запада е произвел метод,да вземе „мечката” отвътре...троянския кон е 1917
    После лесно...съюзници
    А на нас ,народите,ни играят уж холодная война,уж перестройка,уж демокрация,уж доган с боздуган,пък той не знай,ама знае,че от него се води(за носа) държавичката му...
    Кой за кот учил
    Обаче попрочетете за русините,русински език,руси ruteni,пруси pruteni(като съседи са важни всички фактори)...почетете значи за всички,в уикипедия вече го пише...плахо,плахо...
    Седем войни има между 1938-1945-50 за западноукраинското население,седем...
    За тиканите с НКВД отзад войски от източното население.на Берлин не зная нищо,никъде не пише.люди говорят)))
Новини по държави: