Last news in Fakti

15 Март, 2019 21:50 1 916 13

Орбан: Нужен е нов старт на Европа

  • унгария-
  • виткор орбан-
  • европа

Той отхвърли идеята за Съединени щати на Европа

Орбан: Нужен е нов старт на Европа - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Унгарският премиер Виктор Обран обяви, че иска изборите за европейски парламент да донесат на Европа силни лидери, съобщи РИА Новости.

Той заяви, че се надява новите лидери да укрепят националните държави. Според него така Европа ще принадлежи на европейците.

„Искаме силна Европа, силни национални държави и силни лидери, които да поемат управлението на ЕС. Те не бива да създават проблеми, а да помагат. Нуждаем се от нов старт, за да предотвратим кошмара, известен като Съединени щати на Европа. Европа отново трябва да принадлежи на европейците“, заяви Орбан.

В момента управляващата в Унгария партия ФИДЕС може да бъде изключена от Европейската народна партия, заради крайните си решения спрямо имигрантите и някои неправителствени организации.

Все пак Орбан подкрепи кандидатурата на Манфред Вебер за бъдещ председател на Европейската комисия. Очаква се неговата партия да проведе разговори с европейските консерватори в ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 анонимен

    25 7 Отговор
    Скоро Белазгите/бели хора/ - Славяни от Полша, Чехия, България, Сърбия, Беларус,Русия, Украйна, Румъния и др. Ще се обединим както е било в Славянски съюз. Най силния.

    Коментиран от #7

  • 2 Киро

    5 15 Отговор
    Епа прав е човека, ама като има власт да се хване да направи нещо не само да говори.И той е малко псевдо патриот ама както и да е.Слави прави същото плюе по другите и възхвалява себе си.
  • 3 Анти седераст

    27 0 Отговор
    Нов старт без Сороз и седерасти.
  • 4 Batushka

    4 21 Отговор
    Как Европа да е силна и националните държави да са силни,че и лидерите да са силни....тоя не го слуша.главата...
    или правите силни национални държави със силни (тоталитарни)лидери и чакате да си премерят силите щото това ще стане или правите Силна Европа която да има сили да се бори с огромните САЩ,КИТАЙ ,РУСИЯ ,ИНДИЯ....това е положението...

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Хапчетата

    15 5 Отговор

    До коментар #4 от "Batushka":

    Хапчетата, психопат!

    Коментиран от #9

  • 6 Наблюдателен

    15 1 Отговор

    До коментар #4 от "Batushka":

    Виждам шекелите в джоба ти!

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Guest

    1 9 Отговор

    До коментар #5 от "Хапчетата":

    Значи коментарът му е абсолютно логичен! Възниква въпросът за кого са хапчетата? И отговорът не опира май само до гледна точка, а до лично твоя откровена сбърканост! Че и не сте малко...

    Коментиран от #10

  • 10 Хахахха хахахах

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "Guest":

    Сам ли си отговаряш на своя пост 4? Наистина грябва да си вземеш хапчетата

    Коментиран от #11

  • 11 Batushka

    2 4 Отговор

    До коментар #10 от "Хахахха хахахах":

    Мога да поздравя скапаната ти майка на няколко езика...малоумниците нямате свършване в тая кочина имате си широко представителство в целия обществено политически живот в територията на три морета....

    Коментиран от #13

  • 12 Госあ

    0 6 Отговор
    Бля,бля,бля. Като не иска европейски щати да не влиза. Шут и айде. Вече е подписано споразумение за обединено правителство между Германия и Франция. Предполагам това ще бъде и новия старт на Европа. Струва ми се, че на по късен етап държави като Швеция, Дания, Холандия, Белгия, Люксембург,Испания и не на последно място ако се отърват от Тея популисти Италия ще се присъединят към това ново общо правителство.
  • 13 Госあ

    0 2 Отговор

    До коментар #11 от "Batushka":

    Няма к'во да се нерви човек, самоорганизацията неминуемо ще си свърши работата,рано или късно ще има оазиси за разумните хора и кочини за подчовеци. Въпрос на клъстериране ;) Те за това плюят толкова срещу отварянето на границите, защото виждат как хората се групират и осъзнават че в един момент няма да има кой да направи каквото и да било в кочината.
Новини по държави: