1 416 12

В ЕП одобриха пакет "Мобилност" на първо четене

Българските евродепутати ще се опитат промените да не се гледат в зала

В ЕП одобриха пакет "Мобилност" на първо четене
Снимка: Shutterstock

Европейският парламент прие на първо четене промените в правилата за международните пътни превози, съобщиха европейски медии.

Гласувани бяха три законопроекта. Бяха отхвърлени и 1000 предложения за допълнения към тях.

Отхвърлени бяха предложенията за отлагане на гласуването. Не бяха приети и възраженията за процедура на гласуване.

Според текстовете превозвачите трябва да почиват извън кабината на камиона, който управляват. Те трябва да се връщат в България на всеки 4 седмици. Размерът на командировъчните трябва да се изчислява спрямо държавата, в която шофьорите се намират.

Българските евродепутати обявиха, че ще направят всичко възможно тези промени да не влязат за гласуване в пленарна зала на второ четене в този състав на европейския парламент.

Според ЕП гласуваните промени целят да предоставят по-добри условия за почивка на шофьорите. Сред българските превозвачи има притеснения, че те ще се отразят на тяхната конкурентоспособност на европейския пазар.

Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Batushka
  Отговор
  1 17:56  04.04.19
  Язък за камиона дет запалиха,можеха да го постегнат и да го пуснат да снове из Европа!
 • ТЕ ПРЕДАДОХА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ
  Отговор
  2 17:57  04.04.19
  Това са Светослав Малинов (Реформаторски блок/ЕНП), Нежми Али (ДПС/АЛДЕ) и Николай Бареков ("Презареди България"/ЕКР).
 • Давид
  Отговор
  3 18:20  04.04.19
  Защо Нинова не изкара електората ? Това са 70 000 души . Защо на българските политици от всяка партия децата учат в чужбина ? Защо са ни депутати и парламентарна република ? Защо президента не премахне купените генерали и не вдигне армията ? Причините не са малко . Гонят българите от България . Тук в нея се държат с нас по лошо и от турците през турско робство . Измираме от болести и недохранване . Унищожиха здравеопазването и българското село. Искат да унищожат и морала и образованието с инсталбулска конвенция . Продават земите ни на евреите и араби . Защо ? Братя и сестри трябва сами да си помогнем и да излезем и да пролеем не само нашата но и тяхната кръв и на семействата им .

 • За съжаление...
  Отговор
  4 18:35  04.04.19
  Бьлгарите не разбрахме ли вече,че в Европа не ни зачитат за нищо-да не говорим за интереси...Колко още прави краставици,щастливи свине,Истанбулски конвенции,джендьрство,пакети Мобилност...и т.н....тябва да получим та да видим най-после реалито в момента???? Лично аз много се разочаровах от тьпотиите и лицемерието на Е.С.-язьк за това ,че толкова много им вярвах и такива надежди имах при приемането ни в ЕС. Дядо ми лека му прьст тогава така ми каза-"Запомни-никой няма да те викне в домьт си,за да те направи богат-ти просто си гост там"--и е бил абсолютно прав.

  Коментиран от #12

 • Бамби
  Отговор
  5 19:13  04.04.19
  Да ни е честит пакета Макрон с любезното съдействие на тримата предатели, които случайно пропуснаха гласуването след което пакета Макрон нямаше изобщо да влезе в залата за обсъждане.Колко ли е платено за тази родолюбива постъпка?
 • Бамби
  Отговор
  6 19:25  04.04.19
  Пакета Макрон ще ощети България многократно повече от евтините апартаменти на крадливите ни управляващи с които ни занимават от седмици вместо да бъдат съдени .Бъдете проклети заради лакомията и мръсотията си!
 • Човека с 50-те тира
  Отговор
  7 19:33  04.04.19
  Язък замина ламборджинито , което бях обещал на 3-та любовница , сега трябва на моите магарета в Европа да им плащам европейски заплати че и транспорт да им осигуря всеки месец до България за да си видят семействата . Този макарон е много лош , защо тала направи какво му преча аз с моето Бентли

 • ТОЧКАТА
  Отговор
  8 20:29  04.04.19
  От ЗАПАДА само Берлински и Ньойски договори....и последствия...Даже СЕГА са по страшни---,,ПРИЯТЕЛСКИ са,,!!!!!
 • Така е
  Отговор
  9 20:46  04.04.19
  Никъде не прочетох какво мислят шофьорите на камиони. Радват ли се или се оплакват.За собствениците на фирмите е ясно. Не им се плаща по европейски.
 • 10 21:19  04.04.19
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Сеирджия
  Отговор
  11 09:47  05.04.19
  Тези,така наречени превозвачи до един са селяндури и бълхари с манталитет на овчари.Селски тарикати,които искат на гърба на още по-прости от тях шофьори да живеят като богаташи.Не става...бумеранга се връща.Отново на волана да ви дойде акъла...Ще си карате сами по един камион.Това ви чака...
 • Да да
  Отговор
  12 11:11  06.04.19

  До коментар #4 от "За съжаление...":

  Всички са гости в ЕС. Дядо ти е бил ограничен човек. Кога са викнали Испания, Англия, Португалия, Гърция и кой ги е викал? Ние се присъединихме към нормална икономическа организация. Сега че се опитват да ни цакат, понеже нямаме икономика и силно зависим от транспорта и туризма е факт. Изходът е да блокираме стоките от турция и Гърция. Мита за турските над 50% при транзит и 100% при внос. Който влиза от Гърция 500 евро на ТИР. Няма наши, няма ваши.

Напиши коментар:


Публикувай