Last news in Fakti

15 Април, 2019 13:22 8 709 18

Китай отвърна на атаката на САЩ

  • китай-
  • венецуела-
  • сащ

Недоволство от изявление на Майк Помпео

Китай отвърна на атаката на САЩ - 1
Снимка: Shutterstock

Твърденията на САЩ за политиката на Русия и Китай в Латинска Америка са клевети и лъжи. Това заяви говорителят на китайското външно министерство Лу Кан, цитиран от ТАСС.

По-рано държавният секретар на САЩ Майк Помпео отправи критики към действията на двете страни в Латинска Америка. Кан обвини американската администрация, че дълго време е гледала на региона като на свой заден двор.

„САЩ притискат тези държави, заплашват ги и дори свалят правителства. Хората там са способни да различават истинските приятели от фалшивите. Сигурен съм, че тези страни могат да направят правилния избор.

Наясно сме с лъжливите твърдения на държавния секретар на САЩ Майк Помпео за нашата политика във Венецуела. Нашата позиция призовава за спазване на правилата от Хартата на ООН. Време е той да спре да прави подобни изявления. Ние подкрепяме регионалните мир и стабилност“, заяви Кан.

Помпео в момента е на обиколка в Латинска Америка. Той призова Русия и Китай да не се месят в делата на страните от Латинска Америка.

Според него финансова намеса на двете страни е допринесла за кризата във Венецуела. Китай и Русия подкрепят правителството на венецуелския президент Николас Мадуро, за чието сваляне призовават от САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    86 6 Отговор
    сороснята е в траур!!
    Те още сънуват сънищата на ивоминджев за китайски Сибир

    Коментиран от #4

  • 2 Реално

    94 6 Отговор
    САЩ все повече си"ритат здравната книжка"...Все отнякаде ще им долети шут в мутрата-целият свят ги ненавижда вече
  • 3 Анти седераст

    74 5 Отговор
    Как наритаха американдкия циганин Помпео.
  • 4 голапаисмучи

    8 48 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Ама ти още не вярваш че Сибир и Далечния Изток са Китайски ?

    Коментиран от #6, #8, #15, #17

  • 5 Кун Лао

    20 1 Отговор
    Ше има кютек !
  • 6 ****

    29 2 Отговор

    До коментар #4 от "голапаисмучи":

    А ти знаеш ли Сибир,и далечният изток, на какво далечно растояние са едно от друго?
  • 7 Руските свине

    3 43 Отговор
    отново лъжат Китайците са отговорили на САЩ единствено по повод казаното за Китай. Никъде в китайския отговор не присъства думата Русия! Отново руски фейк от най-долна проба.
  • 8 Kcaniba

    29 2 Отговор

    До коментар #4 от "голапаисмучи":

    На ивоминджев слугинажа да верва!!
    Вз нямам какво да вярвам, ащ знам!!!
  • 9 йкнеимип

    6 43 Отговор
    Китай и Русия май май ще карат само на фондовете на БРИКС тоест на вода и хляб на там върви работата.А тия къде обичат подпийналите им братушки да идат да поживеят при тях ама ей на друго си е на запад и не им стиска да живеят при червените компелдета

    Коментиран от #14

  • 10 Знам знам🙄

    42 2 Отговор
    Егати чудото половината българи станаха като американците. Важно е да съм добре па другите да мрат. Няма чувство за справедливост, няма морал. Никаква ценностна система. Сички искат да ходят на запад. Никой да строи България. Точно като америте. Отиваме там където е добре. И там му еваваме майката щото сме си такива и почваме да блеем за следващата плячка наготово. ЕВРО АТЛАНТИЧЕСКИ ЦЕННОСТИ

    Коментиран от #13, #16

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ТОЧКАТА

    19 2 Отговор
    помпео като усети нещо топло,мокро -да знае че е от него...просто е разкалял терена изозадзе....
  • 13 Грух

    10 1 Отговор

    До коментар #10 от "Знам знам🙄":

    Аз не ходя на Запад - просто той не ми трябва за нищо.
    Тук си имам всичко, от което се нуждая.
  • 14 Грух

    4 5 Отговор

    До коментар #9 от "йкнеимип":

    Ако и за миг си помислиш, че си прав - веднага си преброй минусите и ще ти мине.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Bot

    13 1 Отговор

    До коментар #10 от "Знам знам🙄":

    САЩ са влагат огромни пари за пропаганда на американската мечта, която за средната класа умря отдавна. Всичко което знаем за Америка и американците е една реклама, за да може да има голям брой желаещи да се преместят да живеят там, с последните си пари, измислиха даже "Грийн картите" за по-голям ажиотаж, защото си е томбола. А реално емигрантите бачкат като за последно за 4000 долара преди данъците!!!, 2000 от които дават за наем... После взимат кредити, за да си погасяват заемите...А пък не дай си Боже да се разболееш там, ставаш клошар за нула време, здравната система ще ти изсмуче последните пари. Но за това никой не говори, защото потока от евтина работна сила трябва да върви, компаниите трябва да са на свръх печалба, тях не ги интересува кой да доят, емигранта или американеца. Образователната им система не произвежда учени, те си ги намират от други страни. Типичният американец е самотният лицемер-егоист, с изключение на един-два щата. В това отношение Европа е доста напред. Да не говорим пък колко са изостанали Щатите технологично- интернета им е като в третия свят по скорост и е около 100$ на месец... Това си е лично мое мнение.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Една калинка го турила на маслинка

    2 0 Отговор
    Говорим за вкусен боб, кога откарахте темата до цвета на колата на съседа, не разбрах.
    Темата е за подкрепа и влияние над Латинска Америка, а от там бърже скокнахте в Сибир и прочие, дайте по същество, и само в сферата на добрия тон, стига с това мерене на дългите косми, с вражди, нито ще оправите нещата, нито ще се превърнете в по добри "политици"...
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания