Last news in Fakti

16 Април, 2019 13:52 2 216 2

Великобритания не бива да получава повече отсрочки

  • великобритания-
  • хайко маас-
  • ес

Хайко Маас заяви, че до октомври британското правителство трябва да вземе решение

Великобритания не бива да получава повече отсрочки - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Германският външен министър Хайко Маас обяви, че Великобритания не трябва да получава повече отсрочки за излизането си от ЕС след октомври, съобщи „Файнейшъл Таймс“.

През този месец ЕС даде гъвкаво отлагане на британското правителство. До октомври то ще трябва да одобри споразумение за излизането от Съюза.


„До октомври там трябва да решат какво искат. Не може да протакат Брекзит в продължение на десетилетия', заяви Маас.

От началото на годината британският парламент не може да одобри споразумение с ЕС. Първоначалната дата на излизане беше 29-ти март, но оттогава тя беше отложена два пъти.

В момента британският премиер Тереза Мей се опитва да се договори с опозицията за приемане на споразумението. Според Маас молба за трета отсрочка може да бъде разглеждана като искане за оставане в ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    10 0 Отговор
    Това го чуваме за пореден път, а на практика се дават отсрочка след отсрочка. Едно на думи, обратното на дела.
  • 2 .Д.Кънев

    0 1 Отговор
    Така ще бъде докато я ловци управства Европа.Те са вечно недоволни че не им става или че не могат да възбуждат.Те си мислят че след те като пукнат светът ще свърши.Това е разбирането на яловите мъже а да не говорим за жените като Тереза Мей и мъжете като Макрон и Юнкер.
Новини по държави: