20 Април, 2019 14:33 6 278 2

Разследват раздути разходи по Брекзит

  • великобритания-
  • брекзит-
  • разследване-
  • тереза мей

Комисията за публичните финанси на Камарата на Общините трябва да проучи дали парите са похарчени правилно

Разследват раздути разходи по Брекзит - 1
Снимка: Shutterstock

Милиарди британски лири, хвърлени за подготовката на Великобритания за Брекзит, включително напускане без сделка, ще бъдат разследвани от влиятелна група депутати, пише лондонският вестник Evening Standard.

Комисията за публичните финанси на Камарата на Общините трябва да проучи дали парите са похарчени, като са използвани прекомерно много ресурси, за да бъде подготвена Великобритания да напусне Европейския съюз без сделка.

Много депутати са възмутени, че повече от 4 милиарда британски лири са били пренасочени към подготовката за Брекзит, и смятат, че те биха могли да бъдат по-добре изразходвани за обществени услуги като училища, болници и борба с престъпността.

Комисията ще разгледа също как други ключови правителствени проекти са били забавени или намалени, защото правителството е било принудено да се съсредоточи предимно върху Брекзит.

Разходите за наемане на хиляди служители, които да подготвят Обединеното кралство за напускане, също са част от проучването.

Председателят на комисията Мег Хилиър заяви пред изданието: „Истинската картина няма да бъде известна до около шест месеца след Брекзит вероятно и ще има безкрайни спорове за това какво е трябвало да бъде похарчено все пак .

„Броят на персонала, назначен само за Брекзит, дори и за нещата, които Великобритания ще изпълни след и ако излезем, е количествено измерим. Но е по-трудно да се определят разходите за други несвързани с Брекзит възможности, които са изпуснати или забавени".

В знак на решимостта на депутатите да извършат експертиза за въздействието и разходите за подготовка на Брекзит, тя добави: „Нуждаем се от данни от Националната одитна служба, тъй началници на отдели рисуват положителна картина на това защо и какво са похарчили.''


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 асддса

    3 0 Отговор
    Ех тая държава беее, няма друга такава държава беее, бойко съсипа държавата беее,
  • 2 Иван

    2 1 Отговор
    Ето така се прави. Да не говорим, че всеки работещ получава индивидуални подробни отчети за това как, къде и колко от даниците които е платил за изминалата данъчна година, са използвани от държавните институции! Е как да не си плащаш данъците? Освен това здравеопазването е безплатно включително и лекарствата. Е как да се върна в ада който нашите политици създадоха?
Новини по държави: