Last news in Fakti

16 Април, 2019 17:05 6 432 26

В Сърбия: Пожарът в „Нотр Дам“ е Божие наказание

  • нотр дам-
  • божие наказание-
  • пожар-
  • сърбия-
  • косово-
  • катедрала-
  • париж

Бог ги наказа заради Косово, написаха две сръбски издания

В Сърбия: Пожарът в „Нотр Дам“ е Божие наказание - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Пожарът в катедралата "Нотр Дам" в Париж е "Божие наказание", написаха два сръбски таблоида, припомняйки, че знаме на Косово бе издигнато в катедралата при честването на стогодишнината от примирието от 1918 г., предаде агенция Франс прес.

"Застигна ги Божието наказание", написаха двата проправителствени таблоида "Ало" и "Информер". "Ало" видя в станалото възнаграждение за "оплюването на сръбските жертви" във войната в Косово. Двете медии бързо изтеглиха тези статии в понеделник вечерта.

В рамките на честването на стогодишнината от края на Първата световна война вътрешността на парижката катедрала бе украсена с цветовете на всички поканени на церемонията, включително Косово.

Сърбия, която не признава независимостта на бившата си област, нарече това скандално. Отношенията между Париж и Белград се влошиха още повече, когато на честванията на 11 ноември президентът на Косово Хашим Тачи бе настанен на почетната трибуна, докато сръбският му колега Александър Вучич бе настанен на второстепенна трибуна. Косово обяви независимост през 2008 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Атеиста

    62 9 Отговор
    Сърбите не садалеч от истината, бих казъл Съдбата!
  • 2 Meganoob BG

    37 10 Отговор
    Не думай че наказание. Защо само в бивши колониални империи се случват атентати? Вековете мързел за сметка на невинни хора за продан в робство, рано или късно иде време в което да се отговаря за съгрешенията.
  • 3 да бе

    26 12 Отговор
    Ако имаше божие наказание, то първо църквите, мюфтийствата ... и всички самозвани посредници на Бога щяха да бъдат наказани, след тях управляващите, които трупат лой на гърба на народите, след тях всички престъпници ...
  • 4 Мунчо

    67 3 Отговор
    Да не забравяме и Нйойския договор, който изряза България по прищявка на същата тази безбожда държава Франция.
  • 5 Bossman

    8 18 Отговор
    По-скоро небрежност от страна на работниците,които са извършвали ремонт.Наемат се какви ли не хора само и само да се спестят средства за сметка на качеството
  • 6 мислещ

    14 3 Отговор
    Точно Бог не е (Ние всички знаем кой/кои е), но пак сами са си виновни.
  • 7 Кор за Израел Ротшилдите и Jewmerica

    23 1 Отговор
    Кор за евреите и тяхната(вече бивша) "Франция".
  • 8 Хрониките на Евразия

    7 10 Отговор
    И ислямистките фанатици така казват ..
  • 9 Хидрострой поема ремонта

    10 15 Отговор
    Що за ГЛУПОСТИ - пострадал е исторически, културен и архитектурен паметник АКО БЕШЕ ОФИС НА ПАЙНЕР, тогава щяха да ореват орталъка! Аман от фенове на БМВ - купете си слушалки и си пуцайте СРПску и чалгия на воля! Островчето с катедралата, наистина може да го застроят от ТИМ-Варна ако им позволят реставрация...
  • 10 666

    13 1 Отговор
    Ще горят в ада тия крадци!
  • 11 РАСО

    23 4 Отговор
    Сега ще спретнат една конспирацийка, че Иран седи зад палежа и готово...ще има за какво да се предприеме война за да се "защитят"
    еврогейските ценности и демокрацията.....истината обаче е ,че на запада им трябват войни, за да си правят парите и за да оправдаят разходите към военните бюджети....
  • 12 Груьо

    29 7 Отговор
    А отцепването на Косово и разпарчетосването на Сърбия е божие наказание за вероломноти нападение в гръб по време на Сръбско - Българската война. Неспазване на договора и окупация на Македония по време на Балканската война и нахлуване и окупиране на западните покрайнини след капитулацията на България.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Дух

    7 2 Отговор
    А что мълчат идиоти от "шарл ебдо"?
    Что?Този път ядката е френска?
    Безочливи интригани е цяла тази евросган!
  • 15 Бай Бай

    12 4 Отговор
    А президента Вучич не е ли божие наказание за Сърбия - изявен путлерист, шовинист, фашист и с психични отклонения.

    Коментиран от #16

  • 16 Не бе

    3 1 Отговор

    До коментар #15 от "Бай Бай":

    БХ е най-божието наказание...ама нали си чукча Ко да те прави човек
  • 17 robin

    5 0 Отговор
    Истина!Първо"двете кули',сега Нотр Дам...Кралицата на Англия да му мисли...
  • 18 Абра кадабра

    4 0 Отговор
    Нерон запали Рим, Хитлер райхстага, а този Нотр Дам, но това е нищо, някои палят цели държави обричайки ги на бедност и безверие!
  • 19 Експерт

    5 1 Отговор
    Скоро автономия и за Войводина. Зазидали килията на Паисий в Хилендарския манастир.1941г бомбандират София и Кюстендил, нападат ни след Съединението. За това сега са колкото Софийска област.

    Коментиран от #20

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 ФАКТ

    1 0 Отговор
    Когато Исус умря, завесата се разкъсва и Бог излиза от това място, за да не се върне никога повече да обитава в ръкотворен храм (Деяния 17:24). Бог приключва с храма и неговата религиозна система, и храмът и Ерусалим са оставени „запустени” (унищожени от римляните) през 70 г. от Хр., точно както Исус пророкува в Лука 13:35. Докато е имало храм, той означавал продължаването на Стария Завет. Евреи 9:8-9 говори за епоха, която преминава, тъй като е установен Новият Завет (Евреи 8:13).

    В известен смисъл завесата символизираше самия Христос като единственият път до Отец (Йоан 14:6). Това се показва от факта, че първосвещеникът трябваше да влиза в Пресветото място през завесата. Сега Христос е нашият върховен Първосвещеник, и като вярващи в Неговото свършено дело, ние участваме в Неговото по-добро свещенство.Исторически факт е, че завесата беше разкъсана отгоре до долу. Цялото значение на това събитие е обяснено в славни подробности в книгата на Евреите. Ритуалите в храма бяха сенки за бъдещите неща, и всички те сочеха в крайна сметка към Исус Христос. Той беше завесата на Пресветото място, и чрез Неговата смърт верните имат сега свободен достъп до Бога.

    Завесата в храма постоянно напомняше, че грехът прави човечеството негодно за присъствието на Бога. Фактът, че приносът за грях беше принасян веднъж в годината заедно с безброй други жертви, които се повтаряха ежедневно, показва явно, че грехът не можеше да бъде истински изкупен, нито изличен чрез животинс

    Коментиран от #26

  • 22 ФАКТ

    1 0 Отговор
    Какво беше значението на това, че завесата на храма се раздра на две, когато Исус умря?
    Въпрос: Какво беше значението на това, че завесата на храма се раздра на две, когато Исус умря?

    Отговор: По времето на Исус, святият храм в Ерусалим беше център на юдейския религиозен живот. Храмът беше мястото, където се принасяха животински жертви и се изпълняваше стриктно поклонение според Мойсеевия закон. Евреи 9:1-9 ни казва, че завесата на храма отделяше Пресветото място – земното обиталище на Божието присъствие – от останалата част от храма, където обитаваха хората. Това означаваше, че човек беше отделен от Бог заради греха (Исая 59:1-2). Само на първосвещеника беше позволено да минава отвъд тази завеса веднъж в годината (Изход 30:10; Евреи 9:7), за да влезе в Божието присъствие от името на целия Израел и да направи изкупление за греховете на народа (Левит 16). От 2000г. храмът го няма, а е бил построен преди 3000г. Няма да го възстановят никога. Така се слага край няа старият завет и юдеиската религия. Сега край на католицизмът.
  • 23 Шабан

    1 1 Отговор
    Явно не само мюслюманите се радват! Започва бавното пробуждане и на православните християни!
  • 24 Йоанна

    0 0 Отговор
    Много жалко за едно толкова хубаво здание. Видях го в Париж и од всичките Нотр дам е наистина най красивото нещо покрай мостовете на Сена. Но правдата нее съща за вдички. Много прекрасни храмове ,от историческо значение рухнаха на Блиския Изток, и то од бомбардировки, от насилие на Запада и никой ни дума не каза. Милиони хора изгинаха и всичко това се гледа като нормално. Когато се случва във Франция изригва целият свят. Все пак народите се делят на първо и второ качество.
  • 25 НЯКОЙ

    0 0 Отговор
    събраха една камара пари за стари камъни а бедните и болни хора кучета ги яли.скапани мошеници и лъжци
  • 26 НЯКОЙ

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "ФАКТ":

    и аз сега ще го преместя за катедралата
Новини по държави: