Last news in Fakti

20 Април, 2019 09:13 4 556 5

Рейтингът на Тръмп се срина! Той играе голф

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • рейтинг-
  • доклад-
  • русия-
  • робърт мълър

Процентът на одобрение на президента на САЩ се понижи до най-ниското си равнище тази година 

Рейтингът на Тръмп се срина! Той играе голф - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Рейтингът на президента на САЩ Доналд Тръмп се понижи до най-ниското си равнище тази година след публикуването в четвъртък на редактирана версия на доклада на специалния прокурор Робърт Мълър, разследвал руската намеса в американските избори през 2016 г. Това показва проучване на общественото мнение, проведено от института Ипсос съвместно с агенция Ройтерс.

Според анкетата, проведена непосредствено след публикуването на доклада - от четвъртък следобед до петък сутринта - подкрепата за Тръмп е намаляла с 3 процента до 37 на сто. Рейтингът на президента на САЩ бе 43 процента, след като главният прокурор Уилям Бар публикува миналия месец резюме на доклада на Мълър.

50 на сто от участниците в новото допитване са на мнение, че Тръмп или някой от щаба му е работил с Русия, за да повлияе на изхода от президентските избори в Съединените щати през 2016 г. 58 процента са съгласни, че той се е опитал да спре разследванията за руско влияние върху неговата администрация.

40 на сто от анкетираните смятат, че американският президент трябва да бъде отстранен от поста, а малко повече - 42 процента - са против.

Мненията на участниците в анкетата са рязко поляризирани по партийни линии.

Тръмп междувременно игра голф в свой клуб във Флорида заедно с консервативния коментатор Ръш Лимбо и още двама неназовани приятели, съобщи Белият дом.

Президентът на САЩ прекарва великденските празници заедно с първата дама Мелания Тръмп в имението си Мар-а-Лаго в югоизточния щат.

Преди да поиграе голф, Тръмп нападна в Тwitter хората, които са сътрудничили на разследването на Мълър. Някои изявления, цитирани в доклада, са "изфабрикувани и напълно неверни", написа той.

Тръмп възприе вчера много по-остър тон в сравнение с четвъртък, когато просто отбеляза публикуването на доклада, като туитна: "Играта свърши".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хамерика

    17 3 Отговор
    Бай Дончо не ползва рейтинг, перчема му е достатъчен !
  • 2 Генерал Врангел

    28 2 Отговор
    От всичко дотук, останах с впечатлението, че Русия е най-великата държава, която може да си назначава когото си поиска, както си поиска и когато си поиска за президент, където си поиска.... За тази рекламна кампания съм сигурен че руснаците не са патили и една копейка:):)Американците също не са от най-умните народи - мислех че България държи класацията за това, нооо....
  • 3 АзВечеСъмТе

    10 0 Отговор
    За всички е ясно, че няма никакви връзки с Русия, но когато спечели изборите му обещаха, че това ще са 4 кошмарни години за него и това е така. Психологически и физически нападки не спряха до ония ден когато прокурора издаде доклада си че няма намеса, тогава обаче на инициаторите това хич не им хареса, та пуснаха редактирана та версия. Абсолютни нещастници, ако съм на дон Тръмп ще ги разпилея като лисица в кокошарник
  • 4 Чочо

    2 3 Отговор
    Аве, аз Дончо не го мисля, кравеферматасъщо, оооообаче, при нас, цветя и рози, няма скандали компромати, корупция цъфнали сме и ако е падне слана ще вържем🤩🤩🤩!
  • 5 Да го тура на катъра

    1 0 Отговор
    Е кой каквото може да играе! - Нашата шушумига пък си цъка Мачле, по работно време.