2 216 6

Тръмп и руската намеса: мръсната битка тепърва започва

Докладът на специалния прокурор Робърт Мълър не ни казва нищо ново, а повтаря онова, което вече си знаем

Тръмп и руската намеса: мръсната битка тепърва започва
Снимка: БГНЕС/ЕРА
Deutsche Welle
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Докладът на специалния прокурор Робърт Мълър беше публикуван. Но той не ни казва нищо ново, а повтаря онова, което вече си знаем - че Доналд Тръмп не е достоен за президентския пост. Коментар на Оливер Залет.

Битката срещу имагинерното Зло има дълга история. Известно е, че през Средновековието са преследвали вещиците. За лов на вещици говори и Доналд Тръмп, когато стане въпрос за доклада на Робърт Мълър. След като документът беше оповестен, Тръмп тържествува - сега той се смята за победител. Но мръсната битка тепърва започва.

Докато републиканците и демократите са заети да доказват тезите си, обществеността спокойно може да се отпусне - тя няма нужда да чете доклада от 400 страници, защото отдавна знае много повече от казващото се в него.

Това не е оправдателна присъда за Тръмп

Разбира се, че мнозина сега искат да научат защо специалният прокурор твърди, че не е открил убедителни доказателства дали Тръмп е възпрепятствал правосъдието. Защото в същото време в доклада се казва, че Тръмп е пречел на разследването.

Всъщност още от самото начало на мандата си Доналд Тръмп се държи подозрително. Когато директорът на ФБР Джеймс Коми възложи разследването за връзките с Русия, Тръмп го уволни. Когато министърът на правосъдието Джеф Сешънс заяви, че не е безпристрастен, Тръмп го принуди на подаде оставка. Един невинен не се държи така. Това поведение говори по-скоро за човек, който крие нещо.

Тръмп си остава Тръмп

Доналд Тръмп остава верен на себе си: и като президент той използва триковете от света на бизнеса и изобщо не се церемони с хората, които не му се подчиняват: те биват незабавно отстрелвани.

Доналд Тръмп винаги е имал проблем с истината - той просто повтаряше лъжите на най-близките си сътрудници за връзките с Русия. Но това беше ясно и преди публикуването на доклада. В хода на разследването научихме и немалко неща за хората от тясното обкръжение на президента. Някои от неговите довереници междувременно можем да смятаме за осъдени престъпници.

В предизборната кампания се появиха видеа, които говореха красноречиво за неговия подход към жените. По-късно стана ясно, че Тръмп е наредил да бъдат платени пари на порно-звездата Сторми Даниелс, за да бъде прикрита аферата му с нея. Обвинението гласи: нелегално финансиране на предизборната кампания. Делото продължава и след публикуването на доклада на Мълър.

С или без доклада на Мълър

Най-лошото в цялата история е, че и преди, и сега, привържениците на Тръмп изобщо не се трогват от всичко това. Тоест, Тръмп може да бъде напълно спокоен. Той седи здраво в седлото и е изпълнил много от своите обещания - какво тогава може да му стори докладът на Мълър? За всички останали още преди да се появи този доклад бяха наясно с това кой по-точно е Тръмп: един президент, който се обкръжава с престъпници, и който изопачава истината както му е угодно. Той спечели изборите с руска помощ и нанесе огромни щети на демокрацията и на президентската институция.

Наближаващата нова предизборна кампания, предстоящите изслушвания в разследващи комисии на демократите в Конгреса само още повече ще влошат ситуацията. И вместо да постигнат конкретни резултати, те само ще втвърдят позициите в двата лагера.

Тоест, ловът на вещици ще продължи. С или без доклада на Мълър.

САЩ
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Mорук
  Отговор
  1 20:39  20.04.19
  Че вие чисто кога сте воювали жълти ми клоуне
 • 2 20:47  20.04.19
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Дойче зеле
  Отговор
  3 21:04  20.04.19
  и се започва с атлантически гейски ценности.
 • USA
  Отговор
  4 23:28  20.04.19
  Tръмп е Велик!!! Никой не е направил толкова за Америка.
 • Не религиозен
  Отговор
  5 03:23  21.04.19
  Тръмп е президент по Божията воля и заедно с Майк Пенс са призовани да се даде шанс на света да се върне към исконните ценности, които Бог е постановил още при Сътворението. Както и да бъде обвиняван от онези, които мразят Бог в сърцата си и които презират Божията правда, той ще устои, защото стои в ИСТИНАТА на Бог.
 • 6 03:48  21.04.19
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай