Last news in Fakti

28 Април, 2019 10:59 2 163 11

"Жълтите жилетки" пак са извън контрол

  • жълти жилетки-
  • франция

42-ма задържани по време на сблъсъци, съпътствали протестите в Страсбург

"Жълтите жилетки" пак са извън контрол - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Протестиращи от движението на жълтите жилетки влязоха в сблъсъци с полицията в Страсбург и се стигна до задържането на 42 души, предаде ДПА.

Ранени бяха трима членове на силите на реда, трима протестиращи и минувач. В демонстрацията участваха 2000 души, като полицията използва сълзотворен газ, за да разпръсне протестиращите.

Страсбург беше избран за епицентър на 24-ата протестна събота на движението на жълтите жилетки, защото там е сградата на Европейския парламент и заради предстоящия евровот. Протестиращи дойдоха там от Германия, Белгия, Италия и Люксембург.

В четвъртък френският президент Еманюел Макрон представи мерките в отговор на исканията на протестиращите. Те включват значително намаляване на данъците върху доходите в размер на около 5 милиарда долара и облекчения за пенсионерите. Но протестиращите смятат мерките за недостатъчни.

По данни на вътрешното министерство на Франция в протестите днес в цялата страна са участвали 23 600 души. От тях 2600 са били в Париж, предадоха световните агенции. Това е по-малко в сравнение с миналата събота, когато във Франция протестираха 28 000 души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тръмп

    5 42 Отговор
    Протестират шепа комунисти платени от Путин!!!:):):)
  • 2 Емил

    6 26 Отговор
    Анатоли, това "извън контрол" сам ли го измисли или е директива от Москва! Около 25 000 души в цяла Франция е колкото посетителите на един футболен мач! За каква загуба на контрол става дума?!
  • 3 хайде бе

    29 2 Отговор
    Явно "контролът" главно притеснява ционистката хунта ?!
    Желая успех на свободолюбивите французи с борбата им срещу Мамона.. ...пардон, Макрона !
  • 4 Ротшилдова марионетка

    16 1 Отговор
    Макрон трябва да не спира да яде Хой.
  • 5 Да да

    0 14 Отговор
    От 4 страни са се събрали 2000 човека в Страсбург? Французи имало ли е на протеста във Франция? Путин да оглави евро изборите, :D
  • 6 интересно

    0 0 Отговор
    че те кога са били под контрол?
  • 7 Логика

    7 0 Отговор
    А, бе, хора не поставяйте снимка от Великобритания, когато пишете за Франция! Иначе, причините, които породиха жълтите жилетки, ще разтърсят целия ЕС. ЕС спешно се нуждае от промяна, защото сеташната конструкция се разпада. Дано предстоящите избори да донесат необходимата промяна!
  • 8 Този

    11 0 Отговор
    Вместо да се шегуваме и да хейтваме трябва да вземаме пример! Защото когато нещата не са наред в повечето държави виждате какво правят хората! А ние дето се бием в гърдите,че сме най си стоим в къщите и се оставяме да ни тъпчат! Трябва улиците да пълним а не социалните мрежи!
  • 9 Севи

    3 0 Отговор
    Много е лесно от страни да се прави коментар. Свалям им шапка , че са все още на улицата и се борят за правата си.
  • 10 Севи

    2 0 Отговор
    Браво на французите а ние още дълго ще се бием в гърдите какви сме патриоти и бойци , КОГАТО СМЕ НА МАСА
  • 11 Nqkoqsi

    4 0 Отговор
    Наистина французите са упорит народ аз живея в Франция и имам наблюдения от декември месец протестиращите бяха си направили палатки и спяха на студа а другите на топличко у дома. Евала им правя
Новини по държави: