Last news in Fakti

2 Май, 2019 16:42 1 383 3

Оставка в Кипър заради серийните убийства

  • кипър-
  • убийства-
  • оставка-
  • йонас николау-
  • правосъдие-
  • убиец

До този момент са открити телата на три от жертвите

Оставка в Кипър заради серийните убийства - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Кипърският министър на правосъдието Йонас Николау заяви, че подава оставка след реакцията на обществено възмущение срещу подозрителните серийни убийства, неразкрити почти три години.

Офицер от армията призна, че е убил седем жени и момичета. Николау каза, че е подал оставката си на президента Никос Анастасиадис заради "принципи и съвест", като добави, че няма лично участие в случая.

Основната опозиционна формация Прогресивната партия на работещите хора (АКЕЛ) поиска оставката на министъра на правосъдието и шефа на полицията в Кипър, след като стана ясно, че офицер от армията е убил поне 7 жени, предаде БНТ. Министърът на правосъдието Йонас Николау и шефа на полицията Захариас Хрисостому казаха, че ще бъде направена проверка дали ведомствата са действали адекватно.

Междувременно стотици се събраха в столицата Никозия на организирано в социалните мрежи бдение в памет на жертвите. Много от тях обвиняват властите, че не са предпазили жертвите. Досега са открити телата на 3 жени, жертви на убиеца. Той е в ареста и е признал, че е извършил 7 убийства, предимно на бедни имигрантки, с които се свързвал чрез сайт за запознанства.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кипър

    2 3 Отговор
    Майката на убиеца е от Стара Загора. Българче е.

    Коментиран от #2

  • 2 976

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Кипър":

    За съжаление истинският му баща също е българин. Това е причината, поради която родителите му са разделени. Кипърецът много късно открива, че не е баща му.
  • 3 ХАСАН

    1 0 Отговор
    Няма значение какъв е а е просто-един-злодей- да убива бедни самотни майки с деца които са си мислили че са в цивилизована европейска страна и култура...да се набучи на кол