Last news in Fakti

5 Май, 2019 10:49 1 727 2

Мей подава ръка на Корбин за Брекзит

  • брекзит-
  • тереза мей-
  • джереми корбин-
  • великобритания

Възможни ли са компромиси?

Мей подава ръка на Корбин за Брекзит - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Британският премиер Тереза Мей отправи призив към лидера на лейбъристите Джереми Корбин да загърбят различията си и да се договорят за Брекзит, съобщи БНР.

В авторски текст във вестник „Мейл он сънди“ Мей се обръща към лидера на опозицията с думите: „Нека се вслушаме в това, което избирателите ни казаха на местните избори и да оставим за момент различията си настрана. Нека се договорим“.

От своя страна вестник „Сънди таймс“ съобщи, че консерваторите ще предложат нови отстъпки на лейбъристите при рестарта на преговорите във вторник. Те ще включват временен митнически съюз с Европейския съюз, който може да продължи до парламентарните избори в средата на 2022 година.

Лейбъристите посочват, че постоянен митнически съюз с общността е условие за подкрепа на плановете на Мей за Брекзит. Консерваторите обаче са против такъв съюз, защото той би попречил на Великобритания да сключва търговски договори с други държави.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ачо

    6 0 Отговор
    А той какво и подава? :)
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: