Last news in Fakti

3 Юли, 2019 07:20 1 653 5

Кристин Лагард оглавява ЕЦБ

  • кристин лагард-
  • ецб-
  • ес

Тя временно се оттегля от своя пост в ЕЦБ

Кристин Лагард оглавява ЕЦБ - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Кристин Лагард беше избрана за нов шеф на Европейската централна банка, съобщи EU Observer.

Лагард временно спира да изпълнява длъжността си в МВФ. Тя заменя на поста Марио Драги.

„За мен е чест да бъда номинирана за директор на ЕЦБ. Във връзка с това реших временно да се оттеглят от поста си в МВФ“, заяви Лагард.

Предстои номинацията да бъде одобрена от Европейския парламент. Лагард ще бъде първата жена, която ще оглави ЕЦБ.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    6 0 Отговор
    Послушните ги повишават
  • 2 Макрон

    2 1 Отговор
    Браво, красавица!
  • 3 среднощен

    3 0 Отговор
    И България ще има "представител" в тази "възлова" финансова институция..!? Закрийте с пръст лицето на Кристин /устата и малко от носа/ на снимката и ще ви стане ясно за какво иде реч..! Хайде малко по-ведро да гледаме на живота - то си е за нас..!!
  • 4 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    НЕ ЕЛИМИНИРАМЕ ЛИ ЕВРЕИТЕ -ЦИОНИСТИ-СЕМИТИ /КАТО ЛАГАРД/ ОТ НАШИТЕ СИ ПАРИ ,ЩЕ СМЕ МАЙМУНКИ ДРЕСИРАНИ ОТ ТАКИВА КАТО ЕММАНУЕЛЛА МАКРОНА !!!!!!!
  • 5 Грую

    0 0 Отговор
    Има ли нещо общо с това , че досега беше на Международния валутен фонд? Питам защото когато в България дойде МВФ , въведоха Валутния борд, орязаха пенсиите и от тогава досега ако щете ми вярвайте въпреки усилията ми стандартът ми на живот постоянно върви надолу, даже и кризата не усетих кой знае колко, защото то като си постоянно в криза вече си обръгнал и не ти прави впечатление, че обедняваш все пак доста по-бързо ами просто си мислиш, че някой е намерил начин да те краде с по-голяма скорост и затова е така. Та ако има нещо общо май дестинацията за миграция ще трябва да е отвъд границите на Еврозоната вече!