Last news in Fakti

25 Юли, 2019 07:38 2 033 4

Изслушването на Мълър бе катастрофа за демократите

  • робърт мълър-
  • катастрофа-
  • изслушване-
  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • русия-
  • прокурор

Няма доказателства за връзки между Тръмп и Путин

Изслушването на Мълър бе катастрофа за демократите - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Изслушването на бившия специален прокурор Робърт Мълър вчера в Конгреса беше катастрофа за демократите, заяви говорителката на Белия дом Стефани Гришам, цитирана от AFP.

"Тези три часа бяха истинска катастрофа за демократите", каза Гришам. В изпълнено с ирония съобщение американският президент Доналд Тръмп благодари на демократите, че са организирали изслушването.

74-годишният Мълър за първи път бе на изслушване в Конгреса във връзка с т.нар. руско разследване. В продължение на 22 месеца той водеше разследване, свързано с подозренията, че е имало намеса на Русия на американските президентски избори през 2016 г. и че между Москва и екипа от предизборната кампания на Тръмп е имало сговор.

В оповестения след края на разследването доклад Мълър изложи заключението си, че няма доказателства за сговор, но не изключи възможността Тръмп да е възпрепятствал правосъдието по отношение на руското разследване.

Президентът Доналд Тръмп изрази открито задоволство от начина, по който протече изслушването. "Това е много хубав ден", каза той в градините на Белия дом, наричайки отново разследването на Мълър "лов на вещици". Тръмп каза, че начинът, по който Мълър е отговарял на въпросите на народните представители, е бил "катастрофа". "Това бе едно от най-лошите представяния в историята на нашата страна", каза държавният глава.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай Бончо

    13 1 Отговор
    Бъхти, бай Дончо, демократи, джендаря, латиноси, "мигранти", толерантни... всякаква измет.
  • 2 Румяна Костова

    10 0 Отговор
    Две години разследват руската намеса в изборите им, сега ще си отдъхнат за малко и отново ще ги връхлети параноята, вече предизборната кампания за новите президентски избори в САЩ започва.
  • 3 Nov

    2 0 Отговор
    Браво Румяна точно в десетката.
  • 4 Ники

    2 0 Отговор
    Щатите постоянно се месят в избори и превравти по цял свят
    На мястото на Путин не бих отричал намеса даже да няма такава