Last news in Fakti

5 Септември, 2019 17:00 1 436 1

Новият състав на ЕК става ясен във вторник

  • ес-
  • ек-
  • урсула фон дер лайен

Това беше обявено от Урсула фон дер Лайен

Новият състав на ЕК става ясен във вторник - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Новоизбраният председател на ЕК Урсула фон дер Лайен ще представи новия състав на Комисията във вторник. Тя обяви, че е получила номинациите на всички страни – членки на ЕС, съобщи Politico.

Фон дер Лайен обяви плановете си в социалните мрежи. Това стана, след като италианското правителство потвърди, че бившият премиер Паоло Джентилони ще бъде кандидат за европейски комисар.

Интересното е, че все още не е ясна ситуацията с Великобритания. Британският премиер Борис Джонсън заяви, че няма да издига британска номинация.

Той планира да изведе страната от ЕС на 31-ви октомври. Последните решения на парламента обаче показват, че отново ще има отлагане.

Номинациите трябва да бъдат потвърдени от Европейския парламент преди да встъпят в длъжност на 1-ви ноември.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АНЕНЕРБЕ

    2 0 Отговор
    А КОЙ ЩЕ Е БЪЛГАРСКИЯТ КОМИСАР?!

    ТИКВАТА НЕ Е ВЪВ ВЪЗТОРГ ОТ ИЗБИРАНЕТО НА УРСУЛА ФОН ДЕР ЛАЙЕН ЗАЩОТО ОТЛИЧНО ЗНАЕ КАКВИ ГИ Е ВЪРШИЛ С БРАТ Й , ИЗПЪРЖЕН ОТ НЕГО И ДОМУЗА С ЕДНИ половин милиард евро!!