Last news in Fakti

9 Септември, 2019 14:22 12 383 66

Ето какво ще се случи с тайната база на САЩ в случай на война с Русия

  • русия-
  • сащ-
  • база-
  • ракета-
  • тайна-
  • естония-
  • виктор баранец

Военният обект няма да оцелее дълго

Ето какво ще се случи с тайната база на САЩ в случай на война с Русия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Командването на САЩ продължава да полага нови усилия за увеличаване на ударната групировка войски на НАТО в близост до руската граница. И така, наскоро стана известно за намираща се в Естония тайна военна база на американските специални сили, което предизвика разгорещена дискусия в експертната общност на Руската федерация, пише "Поглед Инфо".

Военният експерт Виктор Баранец, който в интервю за информационния портал “Цариград” не отмина тази тема, разкри какво ще се случи с това тайно американско военно съоръжение близо до границите на Руската федерация в случай на война. „Когато планираме използването на въоръжените сили на Русия, в случай на реална заплаха, ние ще вземем предвид този обект. Е, ако се случи най-лошото, той няма да оцелее дълго”, заяви експертът.

В този контекст експертът посочи, че за унищожаването на това тайно военно съоръжение на НАТО е достатъчна една “прилична ракета”, способна да достигне целта “буквално за половин минута”. “Те дори нямат време да си обуят гащите, когато вече няма да ги има“, каза Баранец, посочвайки ефективността на руския отговор.

В същото време експертът припомни колко много се подиграваха на скорошните учения на НАТО по преместване на силите им към руската и беларуската граница. Причината за това беше фактът, че поради липсата на правилно планиране на маршрута за придвижване на военната техника, в някои случаи чуждите танкове не можеха без аварии да преминат под европейските мостове. По-рано военният експерт Михаил Ненашев коментира провалите на полската армия по време на ученията “Балтопс” на НАТО.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госта

    55 131 Отговор
    Водката и одеколона не прошават!

    Коментиран от #33, #50

  • 2 Русороб

    40 137 Отговор
    Надали ватниците ще им стиска да ударят базата, те на приказки са силни ;) наясно са и какво ще им се случи на пияната азиатска сган.

    Коментиран от #9, #23, #49

  • 3 ПЛЮВНАЛИЕФ

    53 10 Отговор
    ТУК СЪМ ..БЯХ ТУК ДЕ..
  • 4 бачо

    117 19 Отговор
    Публикувано във факти.бг: “Те дори нямат време да си обуят гащите, когато вече няма да ги има“ - Това казва всичко и няма нужда от коментар,а тези които плюят постоянно,да се молят да не се стига до там че едва ли ще имат време и да изпушат една цигара.

    Коментиран от #10, #66

  • 5 Borislav Popov 😎

    92 25 Отговор
    Вече съм нов човек! Слава на Русия и братският руски народ!
  • 6 Знам знам🙄

    79 23 Отговор
    Той човека даже не говори за ядрено оръжие. Даже и конвенционални бойни глави са достатъчни 2 или 3. Бе кво приказвам те само от заставите по границата да хвърлят по един камък и са ги съборили. Бази секретни. Мааани мааани.
  • 7 гост

    29 13 Отговор
    Статията направо кърти мивки....оставям настрани какво казали рашките или какво направили краварите...
  • 8 Стратег

    20 46 Отговор
    Този военен експерт забравя, че при наличието на база в държава до Русия, руските паравоенни формирования едва ли ще влязат като поканени на гости.

    Коментиран от #45

  • 9 АнтиНато

    77 20 Отговор

    До коментар #2 от "Русороб":

    Не само ще я ударят ами ще ударят и столиците на американските лизачи и всички военни бази на нато с ядрени ракети. Незабравяй, че София е цел на ядрени ракети , с тази мисъл бъди и на сън

    Коментиран от #11

  • 10 Секунда

    53 12 Отговор

    До коментар #4 от "бачо":

    Каква цигара бе колега ! Та те ще се изпарят за част от секундата
  • 11 Русороб

    16 50 Отговор

    До коментар #9 от "АнтиНато":

    Бягай в психиатрията, ще ударят дръжки и кой психо болен ти ги говори тези неща, онова русначето с мустачето от БНо Шипка вероятно

    Коментиран от #65

  • 12 Смеещ се

    20 57 Отговор
    Чета по-горе смешките на приятелите на мурзилките! Брей, големи хвалби, голямо нещо! Пак са сръбнали повечко, като покровителите им!
  • 13 Наблюдател

    26 50 Отговор
    "Поглед Инфо" е едно от остриетата на руската хибридна война срещу България и е въпрос на елементарна морална хигиена да бъде игнорирано като източник на сериозна информация. А информационния канал Царград , чийто "експерт" е цитиран е творение на генерал Решетников. Жалко е че и днес безродници с български лични карти са съучастници на руснаците във войната им срещу България.
  • 14 63362728

    50 15 Отговор
    Една вакуумна бомба и Естония ще изглежда като лунен пейзаж, всичко ше се превърне в прах, дори няма да разберат ко се е случило.
  • 15 НАТО МИРО ТВОРЕЦ

    16 38 Отговор
    Хахаха хаха!!! Ние точно това само чакаме. Някоя празноглава тюбетейка да ни даде акъл какво да правим! Тия безвъзвратно са потънали в кочината на собственото си безумие. То ако имаше поне трима с акъла си, вСе Се Се Ре нямаще да е пометено от лицето на Земята, като гнусен, просташки екскремент.
  • 16 генерал Матис

    13 27 Отговор
    Погред Инфо ! И Царьград ! Цървулиадата е пълна
    И между другото - изобщо не съществува подобен стратегически команден център близо до границата на РФ.
    Виктор Баранец е бребозал нещо
  • 17 Хрониките на Евразия

    17 25 Отговор
    Това с тайната база в Естония , един месец го тиражираха в Русия , докато не разбраха , че е фейк .
    Сега го започнаха нашите хибридки ..
  • 18 555

    11 29 Отговор
    След такава статия русосифилистиците направо изпадат в душевен оргазъм....а не си давте сметка че никой няма да ви даде право на ''последна цигара'' ако се стигне до там...

    Коментиран от #28

  • 19 ПЕНКО

    26 5 Отговор
    ТЪЙ КАТО ЕСТОНИЯ ПОЛЗВА ГАЗ ОТ РУСИЯ ,СЕ ПИТАМ : "ГОРИВОТО ЗА ПОТДЪРЖАНЕ НА БАЗАТА -РУСКО ЛИ Е "!?!?!?
  • 20 Американска циганка

    48 16 Отговор
    Умряха всички немци, които ви строиха ракетите, самолетите и бомбите. Затова сега нямате една ракета да изкара пиклив спътник в околоземна орбита, за открития космос да не говорим. Ф22 и Ф35 ги правите по двайтет години и все нещо дефектно има, затова и продавате Ф16 от 70-те. Даже атомна бомба не можете си сглобите. Дайте поне някой лев да ви хваля, че тия соросоиди и те като вас - само пари трошите за лудо.

    Коментиран от #53

  • 21 SAAB

    23 10 Отговор
    Ако малко прочетете / и на ингилизки .....ако сте в състояние / ще се информирате , че системата " периметър " е способна да функционира сама / без човешка намеса / .....просто ракета майка задейства масиран ядрен отговор ......и планетата престава да съществува ......Бай Дончо е наясно ,че пръцкайки ....ще се оака !Само главанаците от гербълъ са с глави в гащите ! :)

    Коментиран от #27

  • 22 Сорософрениците

    18 5 Отговор
    Не е сериозно да си въобразявате че руснаците ще издадат за кои обекти имат информация и кои ще вземат под прицел в случай на конфликт. Това са бръщолевения на някакъв „военен експерт”, а такива даже в сайта ги има по много, експерт като вас.
  • 23 Ххх

    28 9 Отговор

    До коментар #2 от "Русороб":

    Ти изобщо дали прочете статията. Военния експерт коментира какво ще стане в случай на война, или може би си въобразяваш, че при евентуален конфликт само Щатите ще нанасят удари, а руснаците ще се крият и ще се гушат. Болен русофобски мозък. Ще ти се да е каквото го дрънкаш, ама дето викаше баща ми навремето, не искаш ли да ти покажем, къде ме е клъвнал петело. А тук за голите приказки и силенето съвсем не е характерно само за руснаците. Щатите изобщо не им отстъпват в това отношение. Гледах наскоро един клип. В него се говореше, че Щатите заплашили Русия да изтегли подводниците си от крайбрежните води на САЩ, защото в противен случай срещу тях ще бъде употребена сила. На което Игор Конашенко им беше отговорил, ако желаят, да се пробват, но да внимават за последствията. Е, аз досега не съм чул руска подводница да е прогонена със сила от крайбрежието на Щатите, така че голото силене и заплахи не е присъщо само на руснаците.

    Коментиран от #30

  • 24 това важи не само за Естония

    29 7 Отговор
    но и за България и за всички „фронтови държави”, които са приели на територията си за бази от които може да се атакува и убива населението на други държави. При една война, първи ще бъдат ударени тези бази, командни центрове и столиците на държавите предоставили бази.Това е смисъла на тези бази, да поемат колкото се може повече ответни удари върху себе си за да оцелеят повече дебели демократични задници. Не разбирам възторга на местните слуги, тъй като те жертват себе си, децата си и родителите си в името да дебелогъзата демокрация. Разбира се, ответен удар ще има и по дебелите демокрации, но за там са запазени ония „дебелите” ракети и торпеда. Тъй че, съветвам пушачите да си изпушат прощалната цигара предварително тъй като после наистина няма да има време. Най добре е все пак да не застрашаваме с действията си други хора, защото има възмездие и то може да е страшно.
  • 25 Хрониките на Евразия

    11 14 Отговор
    Поглед инфо ...Цариград
    Имайте поне малко информационна хигиена !
    Погледнете им статиите , едно , че на 99% са лъжи , друго , че се пишат за дебили , лумпени , маргинали , талибани и прочие измет по нашите ширини ..
    Даже и не ви заливат с говна , направо ви потапят в тях !

    Коментиран от #26

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 гост

    8 1 Отговор

    До коментар #21 от "SAAB":

    И,,мъртва ръка " .
  • 28 Ххх

    3 6 Отговор

    До коментар #18 от "555":

    Значи никой няма да ни даде право на последна цигара. Но не ми стана много ясно кой е в ролята на "Никой" - северната мечка или чичо Сам. И все пак ние живеем в България, интересно ти къде ще си по това време ? Ти може би ще имаш време за нещо друго, актуално за модератор.
  • 29 Хрониките на Евразия

    5 14 Отговор

    До коментар #26 от "Ужас":

    А , забравих да добавя , тези изброените от мен , истината да ги удря по главата цял ден , пак няма да и повярват .
    Те вярват на лъжи , защото искат точно тях да чуят ..

    Коментиран от #31, #32

  • 30 Русороб

    3 16 Отговор

    До коментар #23 от "Ххх":

    Той петело бая го е клъвнал в главата баща ти, а то е нормална от клъвнат умствено да се роди полезен идиот.

    Коментиран от #34

  • 31 Ххх

    16 3 Отговор

    До коментар #29 от "Хрониките на Евразия":

    Е недей така, от толкова ваши истини по главата ще вземем да оплешивеем като Соломон Паси, пък като превъртиме още малко, току виж сме почнали да крадем кремове от магазините по полските летища.
  • 32 Ххх

    14 4 Отговор

    До коментар #29 от "Хрониките на Евразия":

    Е недей така, от толкова ваши истини по главата ще вземем да оплешивеем като Соломон Паси, пък като превъртиме още малко, току виж сме почнали да крадем кремове от магазините по полските летища.
  • 33 Гост 2

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Госта":

    Искрено ти съчувствам ... И все пак опитай се да ги намалиш .

    Коментиран от #39

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Русороб

    3 10 Отговор

    До коментар #34 от "Ххх":

    Е шумкаря е бил клъвнат централно, вервай ми, но си личи по наследника.
  • 36 ЦРУ от Раша

    7 21 Отговор
    Е няма по-тъпо ОБРАЗУВАНИЕ от СЕВЕРОАЗИАТСКИ монголоиден индивид ! Цивилизованите хора се интересуват от МОДА....КОЛИ....ТЕХНИКА....ЕКСКУРЗИЙ...ХУБАВА ХРАНА....КАЧЕСТВЕН АЛКОХОЛ....а тези от ВОЙНА ...ТАНКОВЕ РАКЕТИ ...ПРОМИШЛЕН СПИРТ...АНТИФРИЗ....БОЯРИШНИК ...нещасници !
  • 37 соросоид

    6 3 Отговор
    Край, гол съм, и чакам някоя кожена ракета да мине през джама, завивам се през глава със ссср белия чаршаФФФ
  • 38 СССРМинета

    5 16 Отговор
    То ако се случи най-лошото незнам дали тая база ще оцелее дълго ,но Русия със сигурност няма да е оцелее много време.

    Коментиран от #41

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Borislav Popov

    8 1 Отговор
    И обещавам да не дразня форумистите с моите простотии! Аз толкова си мога, не че не се напъваш!
  • 41 Ххх

    20 4 Отговор

    До коментар #38 от "СССРМинета":

    Русия сигурно няма да оцелее, но Щатите според теб изглежда ще оцелеят задължително. Те затова непрекъснато се опитват да получат едностранно военно превъзходство над Русия, че да оцелеят. Само че илюзията за оцеляването е доста спорна и наивна, те Щатите затова избягват да се пробват как ще оцелеят срещу Иран или Северна Корея, да не говорим за Русия. "Судньй день" както казваха руснаците, а на Щатите стиска ли им да го предизвикат.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 1944

    5 14 Отговор
    мокри са алкашките сънища. и гащите на местните русороби.
  • 45 Ами...

    11 1 Отговор

    До коментар #8 от "Стратег":

    Той и Хитлер не ги е поканил навремето в Берлин...

    Коментиран от #60

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 ТАСС

    14 2 Отговор
    Смяташ,че руснаците нямат нищо в космоса,ще стоят със скръстени ръце и ще чакат да им взривяват ракетите ли?
    И хайде успокой се малко,стига си нервничил! То не бяха "шибани" ракети,не бяха бесепари...Крясъците и псувните не са аргумент.

    Коментиран от #52

  • 48 Матей

    15 3 Отговор
    Те и прибалтийците станаха много фАшо-нацИ,оспорват си първенството с украинските бандеровци и полските панове,само че,като почне патакламата с руснаците,американците ще изфирясат яко дим и ще ги оставят на произвола на съдбата.Същото и в България.
  • 49 Реалист

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "Русороб":

    Бих се притеснявал от правотата ти, какво би направила една ядрена сила, когато няма какво да губи. Разбирам, че теб баща ти те е учил, когато ти обърнат сопола с шамар вместо да отвърнеш да седиш и да се чудиш дали ти стиска. Допусни обаче, че хората са различни и от всеки може да се очаква всичко.
  • 50 Боце

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Госта":

    Не простак, а много голям простак.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Те руснаците нямат пари за ляб ве

    1 7 Отговор

    До коментар #47 от "ТАСС":

    Ти си сляп
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Тъй,тъй

    3 2 Отговор

    До коментар #53 от "Жоро":

    Жоре,ма само виж кви самолети и ракети произвежда,ум да ти зайде,хаха,ф16 ,трейдън,все върха на технологиите,му ония технологии Жорееее от 1970

    Коментиран от #59, #63

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Жоро

    4 2 Отговор

    До коментар #56 от "Тъй,тъй":

    Произвеждат и ф-35,а тоя ф-16 няма нищо общо с технологиите от 1970...А мурзилките още не могат да вдигнат тоя коптор Су -57,та трябваше да го показват на Статичното авиоизложение МАКС :D
  • 60 Реалист

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "Ами...":

    Или поне не официално :)))))
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Роко

    3 1 Отговор
    Спрях да чета щом видях източника на "ценната" информация. Ако нещо е написано в Поглед Инфо значи е тотална глупост
  • 63 Роко

    4 2 Отговор

    До коментар #56 от "Тъй,тъй":

    Пич Су-35 и МиГ-35 са набори на F-16, а всичкото руско оръжие е произведено по съветско време (СССР го няма от 30 години)
  • 64 гощо

    2 2 Отговор
    Тия толкова години една адекватна кола не можаха да направят!Представям си какви са им оръжията! Само приказки и помпозни паради с бутафорни играчки!
  • 65 АТОМ

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Русороб":

    АБЕ И ВИЕ СИ МИСЛИТЕ .ЧЕ ЩЕ ИМАТЕ ВТОРИ ШАНС- ВИЕ СТЕ ЗА БЕПАТА РИЗА .БЕЗ РЪКАВИ.
  • 66 Ново

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "бачо":

    На думи е лесно то и нинова все печели избори но до властта не е стигнала т живков каза. Дела дела и пак дела
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания