Last news in Fakti

9 Септември, 2019 17:50 1 643 1

Италия иска промени в ЕС

  • италия-
  • джузепе конте-
  • ес

Джузепе Конте призова за промяна в икономическите правила

Италия иска промени в ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Премиерът на Италия отправи призив към ЕС да отмени бюджетните си правила, съобщи ANSA.

Той призова за промяна на правилото, което ограничава до 3% нивата на дефицита в страните от ЕС. Джузепе Конте направи предложението преди парламентът да гласува подкрепа за новото му правителство.

„Трябва да подобрим пакта за стабилност и растеж и неговото прилагане. Ние ще опростим правилата, за да избегнем цикличните ефекти и за да подкрепим инвестициите“, заяви Конте.

Той обяви новото си правителство през миналата седмица. То е коалиция между управляващото движение „Пет звезди“ и Демократическата партия.

Това стана след изтеглянето на партия „Лига“ от предходното правителство. Новата коалиция вече обяви, че ще търси социални реформи.

Конте настоява за промяна на правилата от ЕС от миналата година. Той иска да отдели повече средства за социални бонуси.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Крадец

    3 11 Отговор
    Натискахте се да влизате в ЕС,сега искали промяна ! Няма пък !
Новини по държави: