Last news in Fakti

10 Септември, 2019 08:55 1 982 7

Председателят на британския парламент напуска

  • великобритания-
  • председател-
  • джон беркоу

Той ще се оттегли до края на октомври

Председателят на британския парламент напуска - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Председателят на Долната камара на британския парламент Джон Беркоу обяви, че ще напусне поста си, съобщи The Telegraph.

Това ще стане през следващите седмици. Това стана след обвинения от привържениците на излизането от ЕС срещу него.

Те го обвиняват в изопачаването на парламентарните правила. Беркоу обяви, че няма да се кандидатира за нов мандат, ако депутатите гласуват за предсрочни избори.

Той заема поста през последните 10 години. Беркоу обяви, че ще се оттегли най-късно на 31-ви октомври.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 среднощен

    13 1 Отговор
    Великобритания никога в своята история не е изпадала в такава институционална криза..? Наполеон е казал - "Най-трудно се управлява народ без вяра."..?
  • 2 dedomraz

    4 0 Отговор
    ОрдЪр, ордър
  • 3 Цецко

    5 0 Отговор
    Щом ще напуска, да отида аз. До края на на ноември, тризонетче в Лондон.
  • 4 Ellie

    3 2 Отговор
    Много ме радваше този човек, нещо от духа на британския парламентаризъм ще си отиде с него. (оо..р...дъ...), много свеж и адски готин.
  • 5 Забележете

    4 0 Отговор
    Добре платени политици и чиновници на запад подават оставка в момента, в който видят, че глупостта взема надмощие над парламентаризма. Не се страхуват да се махнат, защото са изключително добре образовани, опитни и кадърни. У нас обаче най-големите глупаци, селяндури в костюми и некадърени престъпници се подвизават в Парламент и Администрация. Те не смеят да подават оставка, защото те освен да крадат от народа нормална работа не могат да намерят. Затова седят там. А ние сме по-глупави от тях дори, че им го позволяваме. Трябва да се в слушаме в най-добрият Президент, който сме имали някога, и да изметем тая пасмина, която ни убива нас и бъдещето на децата ни.
  • 6 И фен на

    1 1 Отговор
    Арсенал
  • 7 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    НЯМА ВЕЧЕН ,НО ДАНО НОВИЯТ НЕ Е "МЕКА КИТКА" !?!?!? НИЕ ПОНЕ НЯМАМЕ ТАКЪВ ПРОБЛЕМ !!!
Новини по държави: