Last news in Fakti

13 Септември, 2019 12:30 2 788 2

Белфаст: Борис Джонсън, с теб сме!

  • северна ирландия-
  • брекзит-
  • ес-
  • борис джонсън

Лидерът на северноирландските юнионисти няма да подкрепи споразумение за Брекзит, което разделя вътрешния британски пазар

Белфаст: Борис Джонсън, с теб сме! - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Арлийн Фостър, лидерът на подкрепящата правителството на Борис Джонсън северноирландска Демократическа юнионистка партия, заяви, че ДЮП няма да подкрепи споразумение за Брекзит, "разделящо вътрешния пазар на Обединеното кралство", предаде Ройтерс.

"Обединеното кралство трябва да напусне като единна страна. Имаме голямо желание да видим споразумение, което да е плод на здравомислие, а не такова, което да разделя вътрешния пазар на Обединеното кралство. Няма да приемем никакви договорености, създаващи бариера пред търговията между източната и западната част на Великобритания. Анонимните източници водят до нелепи истории", посочи Фостър.

Коментарът ѝ бе направен в отговор на публикация във в. "Таймс", в която се твърди, че ДЮП се е съгласила да приеме Северна Ирландия да продължи да се придържа към някои от правилата на ЕС след Брекзит, като част от споразумение за замяна на предпазния механизъм за ирландската граница. Подобно нещо би означавало потенциално отваряне на вратата за сключване на споразумение между Великобритания и ЕС.

Главният преговарящ на ЕС за Брекзит Мишел Барние изрази вчера песимизъм за изгледите да бъде сключено споразумение за раздялата преди датата за излизането на Великобритания 31 октомври.

"Не мога да кажа обективно дали контактите ни с правителството на господин Джонсън ще доведат до споразумение до средата на октомври", каза Барние пред парламентарни лидери от Европейския парламент.

Той посочи, че няма причини да бъде оптимист, и отново заяви, че съюзът е готов да работи конструктивно с Лондон и да разгледа конкретни и работещи от правна гледна точка предложения, които са съвместими със споразумението за излизане.

Барние каза, че ЕС е готов да работи с британското правителство в посока на споразумение за свободна търговия, но предупреди да не се правят никакви опити за оттегляне от договорените от Тереза Мей правила за бъдещата конкуренция.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Knaus 485

    10 2 Отговор
    Обединеното кралство е толкова обединено колкото псевдопатриотите бяха обединени
  • 2 ПЕНКО

    3 3 Отговор
    " БРАВО ДЖОНСЪН ТИ СИ МЪЖ ...И НА "БРЕКЗИТ " - ЗДРАВО ДРЪЖ !!!
Новини по държави: