Last news in Fakti

20 Септември, 2019 20:25 2 259 5

Швеция влезе в общите сили на Европа

  • швеция-
  • армия-
  • европа

Страната одобри споразумение с ЕС

Швеция влезе в общите сили на Европа - 1
Снимка: Shutterstock

Швеция се присъедини към споразумение за участие на страната в програмата за интеграция в Европейската инициатива, предложена от френския президент Еманюел Макрон, съобщи France 24.

Споразумението беше одобрено от шведския премиер Петер Хултквист. Посочва се, че участието в договора не предполага военна дейност.

„Участието на Швеция ще ни даде възможност да сътрудничим с най-важните ни партньори. Така ще можем да сме част от европейската политика за сигурност“, заяви Хултквист.

Програмата предполага действия извън ЕС и НАТО. Участниците ще си сътрудничат във военно отношение и ще обменят информация.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Роко

    1 3 Отговор
    Да след двеста години неутралитет Швеция влиза във военен съюз. Ей способен човек е тоя Путин постигна това което Хитлер и Сталин не успяха.

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 любопитен

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Роко":

    Публикувано във факти.бг: Посочва се, че участието в договора не предполага военна дейност. Това прочете ли го? А колко желядна руда е вървяла в посока от Швеция към Гервания през ВСВ, това днаеш ли го?
  • 4 Шведски циган

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Роко":

    Още 10 века срещу Швеция да бягат не може ги стигнат Бушмените
  • 5 Гост

    1 0 Отговор
    Руснаците действат с биологични и гeнни оръжия рaзпръcквaйки ги oт грaждaнcки caмoлeти /малки флакони с по две-три ампули/ нaд пoчти вcички държaви oт 25 гoдини, но големия кодож е, че засягат точно русофилите от България. Те са на основата на европейския ген, а както знаем русофилите тук нямат капка европейска кръв ХАХАХАХ. Ако се чувствате все по-отпаднали и безсилни с всеки изминал месец, то нямате имунитет срещу биологичните оръжия на Русия, ЕС и САЩ. Обичате братушките, но им хапвате отровите на генните им оръжия, а те не могат да ви помогнат с противоотрови, защото те би трябвало да са в кръвта ви....Американските и гeрмaнcкитe също са на основата на бялата раса - хапвате и тях като десерт:):)
Новини по държави: