Last news in Fakti

4 Октомври, 2019 07:22 2 013 5

Тръмп търси компромат и от Китай

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • китай

Той призна за разговори с Украйна

Тръмп търси компромат и от Китай - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Президентът на САЩ Доналд Тръмп призна, че е притискал Украйна за намирането на доказателства срещу Джо Байдън, съобщи Fox News.

С коментара си той призна, че търси подкрепа от чуждестранни лидери за разследване срещу бившия вицепрезидент. В момента срещу него тече разследване за натиск над Украйна за съдействие в разследване срещу бизнес на сина на Байдън в страната.

„Ако са честни, те трябва да започнат разследване срещу Байдън. На украинския премиер Володимир Зеленски бих казал, че на негово място щях да започна разследване. Според мен това трябва да направят и в Китай, като мога да отправя и официално искане. Там са се случвали съмнителни неща“, заяви Тръмп.

През следващата седмица той ще има официална среща с китайския президент Си Дзинпин във връзка с търговските отношения между двете страни.

В момента срещу Тръмп тече разследване за импийчмънт, заради подозрения в натиск над други страни за подсигуряване на доказателства срещу бившия вицепрезидент.

Вече беше публикувана стенограма на разговор между Тръмп и Зеленски. Той отрича да има нарушение в разговора.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факти

    6 1 Отговор
    Който си го търси, ще си го получи! :)
  • 2 Митко

    13 2 Отговор
    Аз не мога да разбера тук, какво нередоно е направил Тръмп? Искал е сведения за евентуални престъпления. Забележете, не е искал някой да фабрикува фалшиви оказателства, а е искал истината да излезе наяве.
    Ако не съм разбрал нещо погрешно, не виждам какво е иска то тоя човек?

    Коментиран от #3

  • 3 истината

    15 1 Отговор

    До коментар #2 от "Митко":

    В САЩ истината е опасно нещо. Там вирее само лъжа и измама
  • 4 Eeee

    1 1 Отговор
    Тия се разпадат от вътре.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.