Last news in Fakti

10 Октомври, 2019 11:02 1 791 2

Идва Балкански Шенген

  • балкани-
  • шенген-
  • албания

Еди Рама сигурен в подкрепата на Зоран Заев и Александър Вучич

Идва Балкански Шенген - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Сърбия и Северна Македония ще подкрепят Балкански Шенген. Това заяви премиерът на Албания Еди Рама, цитиран от B92.

Той заяви, че интеграционният процес към ЕС на Албания и Северна Македония се третира като въпрос от вътрешната политика за холандското правителство. Според него всички холандски изисквания са били послания към холандския електорат, а не толкова към самата Албания.

„Опозицията се отказа от парламентарни места и се опита да бойкотира местните избори. Със своите мнения пред западните институции, те доведоха до разделението между европейските държави за започването на преговори.

Има голяма разлика между опозицията в съседната ни страна и нашата опозиция, която доведе до разделение в Европейския парламент. Опозицията в Северна Македония не е ходила до офисите на ЕС, за да говори срещу своята страна“, заяви Рама.

На него му предстои пътуване до Нови Сад, където ще се срещне със сръбския президент Александър Вучич. Двамата ще говорят за европейските перспективи на своите страни.

Очаква се той и македонският премиер Зоран Заев да одобрят създаването на балканско Шенгенско пространство.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нов модел VW-фес.

    12 2 Отговор
    Вън фесовете от Европа много миришат.
  • 2 onq s konq

    6 2 Отговор
    И съвсем естествен за началник на балканския шенген ще изберат Борисов защото се утвърди като най авторитетен международник.
Новини по държави: