Last news in Fakti

23 Октомври, 2019 14:25 1 766 9

Албания иска Косово в балканския Шенген

  • албания-
  • шенген-
  • косово

Очаква се споразумението да приеме още държави

Албания иска Косово в балканския Шенген - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Албания ще бъде част от балканската версия на Шенген, само ако и Косово е част от нея. Това заяви албанският министър на външните работи Гент Цакай, цитиран от B92.

Споразумението беше договорено от Сърбия, Албания и Северна Македония. Албанският премиер Еди Рама вече е поставил условие и Косово да стане част от това сътрудничество.

„Първата среща беше в тристранен формат. Сега обаче предстоят преговори с Косово, Черна гора и Хърватия. Така това става нещо различно. Инициативата ще е между много страни“, заяви Цакай.

Очаква се следващото заседание по въпроса да се проведе на 10-ти ноември. То ще е в Охрид и на него ще присъстват всички лидери на страни от Западните Балкани.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    1 0 Отговор
    Турция оцеля.....эасега.
  • 2 ШОП

    12 2 Отговор
    Само бг да седи далече от тия. Ние си имаме съюз- европейски и други не ни требват.
  • 3 пенко

    3 7 Отговор
    ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА ИЗГРАДИМ " БАЛКАНСКИ СЪЮЗ " НА "ПЪПА "НА СВЕТА !!!!!!! ЕДИНСТВЕННО ХЪРВАТИЯ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ИЗКЛЮЧЕНА ЗАРАДИ НЕЙНИТЕ ФАШИСТКИ УСТАШИ И ДНЕС НА ВЛАСТ !!!
  • 4 Мешков

    6 3 Отговор
    В Балканския съюз да влизат балканците..Хърватия си е в Европа..най-добре тоя съюз да помогне албанците да се обединят, а Сърбия да е добра и да освободи и Войводина за Унгария, остатъка да си поделим ние и Хр.така проблемите ще изчезнат

    Коментиран от #6, #7

  • 5 Зайко Байко многознайко

    7 1 Отговор
    Който не помни историята, повтаря грешките от миналото! Не ни трябват съюзи с албанци, сърби, т.н. македонци и още повече косовари. 1915, 1918. Големо удоволствие беше, когато научих как ЕС излъга т.н. македонци. Тиквоций Едно "великият" балкански политик къде е да удари едно рамо!?🙈
  • 6 Сърбин

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Мешков":

    Мале че си умен, ставаш за продажен политик.
  • 7 Въйко

    5 5 Отговор

    До коментар #4 от "Мешков":

    А ти как мислиш и по друг вид подялба :
    Турците да вземат Ю. Тракия, гърците да вземат Ю. Македонски район и част от Тракия (Филипопол), сърбите да си вземат и те малко, румънците да си приберат северозапада и североизтока.... И да си живеете в София щастливи столичани, така няма да ви пречи провинцията, която и без друго ненавиждате.

    Коментиран от #9

  • 8 Сите србе на врбе 😱

    2 1 Отговор
    На сърбите пак им бръкнаха до сливиците.... През задника 😭
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: