Last news in Fakti

28 Октомври, 2019 10:23 2 749 10

Косово и Албания - като двете Германии

  • косово-
  • албания-
  • сърбия-
  • албин курти

Албин Курти призова президента Хашим Тачи да подаде оставка

Косово и Албания - като двете Германии - 1
Снимка: Shutterstock

Кандидатът за премиер на Косово от движението "Самоопределение", което победи на предсрочните парламентарни избори на 6 октомври, Албин Курти призова президента Хашим Тачи да подаде оставка и каза, че "Косово и Албания трябва да бъдат като двете Германии", предаде агенция Макфакс.

"Тачи ще направи добре, ако се оттегли, защото хората гласуваха за промени", каза Курти за Ей Би Си нюз. Той добави, че оттеглянето на косовския президент не е негов приоритет, но оставката му би била добре дошла.

Говорейки за идеята за балкански Шенген Курти каза, че Сърбия има за цел да създаде четвърта Югославия.

"Сърбия е посветена на създаването на нова платформа за Велика Сърбия. На Сърбия ѝ трябва платформа за разширяване и не бива да допускаме четвърта Югославия, каквато е целта на Сърбия", каза Курти.

Лидерите на Сърбия, Албания и Северна Македония Александър Вучич, Еди Рама и Зоран Заев приеха на 10 октомври съвместна декларация за премахване на бариерите за бизнеса между трите държави, инициатива, наричана от Вучич "мини Шенген". Декларацията предвижда свободно движение на хора, стоки, капитали и услуги между тези три страни.

В документа се призовават и други страни от региона да се присъединят с намерение да бъде създаден общ пазар от 18 милиона души.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    12 1 Отговор
    Русия и Покрайна като двете Германии.
  • 2 Иван

    25 0 Отговор
    България и Македония като двете Германии.

    Коментиран от #4, #5

  • 3 Иван

    20 3 Отговор
    Сръбските шумаджийски свини да върнат Пирот,Бела Паланка,Лесковец,Враня на България и да вэимат Босна (съэдадена от педерастките САЩ и НАТО-ОТАН).
  • 4 що е маке се е лай

    18 1 Отговор

    До коментар #2 от "Иван":

    македония по-скоро ще се обедини със Сърбия отколкото с нас, познавам достатъчно макета които дори и не смеят да си помислят че имат нещо общо с нас, попитай който и да е македонец кои са му най омразните комшии и ще се удивиш от отговора, да позна това сме ние за тях сме татари и окупатори та толкова за тоя мит че сме братя

    Коментиран от #6

  • 5 Jacques Yvec Moineau

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "Иван":

    Тц, няма как да стане. За това трябва македонците да признаят че са българи. А признаят ли това, с Македония е свършено.

    Коментиран от #7

  • 6 Иван

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "що е маке се е лай":

    Остави ги лай......,тереторията е важна и иэконно българска.
  • 7 Иван

    4 3 Отговор

    До коментар #5 от "Jacques Yvec Moineau":

    Иэточно-германците също не са приэнавали че са натовци-отановци.
  • 8 Boxer 3.0

    4 2 Отговор
    По пътя на тая логика трябва да се обединят Швеция, Афганистан и Мароко...

    Коментиран от #9

  • 9 Иван

    7 0 Отговор

    До коментар #8 от "Boxer 3.0":

    Швеция и Афганистан вече са обединени.
  • 10 Кротко и благо, пък на края с тояга

    3 1 Отговор
    Към Косово албанците вече се готвят да добавят и Фиромия. Между тях и България, трябва да построиме една стена, голяма като китайската, да прекъснем всякакви връзки с тях и да не ги пускаме да идват тук.