Last news in Fakti

21 Октомври, 2019 14:00 2 902 6

Гърция се превръща в статист

  • гърция-
  • алексис ципрас-
  • северна македония

Алексис Цирас критикува Северна Македония

Гърция се превръща в статист - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Изглежда, че Гърция изцяло отсъства от случващото се в съседните държави. Това заяви бившият гръцки премиер Алексис Ципрас, цитиран от Катимерини.

Той коментира решението на ЕС да не даде дата за започване на преговори със Северна Македония. Според него гръцкото правителство е демонстрирало пасивна позиция и се е проявило като статист за случващото се в региона.

„По време на Съвета на ЕС гръцкият премиер просто наблюдава как Дания и Холандия се договарят за бъдещето на Балканите. Сега с неудоволствие гледа как Италия предлага диалога за присъединяване да се възобнови през ноември.

Правителството може да смята споразумението от Преспа за негативно, но сега ще се надява националистите да не се върнат на власт в Северна Македония. Така ние се превръщаме в статист в региона “, заяви Ципрас.

Според него предстои ЕС да се сблъска с последствията от решението си. Той договори споразумението от Преспа с македонския премиер Зоран Заев.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 среднощен

    5 0 Отговор
    "Статистите" също участват във филма и също са заплатени от "продуцентите"..? Дания, Холандия, Италия и т.н. само се "боричкат" да "режисират филма", като се надяват на дял от "касовите постъпления" след "прожекцията"...!! С две думи казано - " Цирк Буш, Обама, Тръмп.. все тая.."
  • 3 Никой не взема насериозно

    4 12 Отговор
    Фалирала държава като Гърция която съществува само поради благоволението на кредиторите и Ердоган.

    Коментиран от #4

  • 4 ZEYS

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "Никой не взема насериозно":

    Па от какво зависи Гърция от ердогрух че не разбрах
  • 5 Николай

    8 1 Отговор
    Стандарта на живота в Гърция е много по висок и от Турция и от България. Гърците се оправиха ние кога

    Коментиран от #6

  • 6 Po-znaesht

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Николай":

    KAKBO СА се оправили гърците бе,Николайчо??? Изядоха 300 милиарда на Германските и Френските банки,а сега им даваха по 11 милиарда на тримесечие "повощи"!!Мислиш ли изобщо,или си чоплиш носа??Май нищо не четеш и не знаеш от пещерата си....Кога ще върнат тези вече 450 милиарда???НИКОГА!!! Със маслини и портокали не ставас раздробено земеделие и без силна индустрия!!Ти чул ли си гърците да произвеждат автомобили,оръжие и самолети ф-16 като турците,чипове,смартфони,ракети, телевизори.И Гурция и Испания и Португалия произвеждат маслини и цитруси...А от туризъм печелят само по около 7-8 милиарда годишно..Някога правеха кораби и извършваха превози..но ги изместиха и там жълтурковците!!!
Новини по държави: