22 Октомври, 2019 11:00 1 117 10

САЩ готвят план за изтегляне от Афганистан

  • сащ-
  • план-
  • афганистан

Вече е започнало поетапно изтегляне на военни

САЩ готвят план за изтегляне от Афганистан - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

В САЩ разработват план за пълното изтегляне от Афганистан, съобщи NBC.

Планът се разработва, ако се стигне до такова решение от страна на американския президент Доналд Тръмп. Такова може да бъде взето през следващите седмици.

Подготвя се план за бързо изтегляне, но и подобна заповед. Това стана след внезапното решение за изтегляне на военните от Сирия.

Според източници от Пентагона, действията на сирийска територия, може да са репетиция за масирано изтегляне от Афганистан. Американски медии вече съобщиха, че САЩ постепенно изтеглят своите военни от страната и вече са се върнали около 2000 души.

Американският министър на отбраната Марк Еспер вече обяви, че се планира намаляване на представителите в страната.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай ъуй

    13 3 Отговор
    СЛЕД ПОРЕДНОТО НАСИРАНЕ.
  • 2 Алибан

    14 2 Отговор
    Ядохте папура и сега напускате.
  • 3 След Ердоган

    9 0 Отговор
    Вече е лесно да ги изриташ от където си искаш. Султанът откри рецептата-бой и ултиматуми.
  • 4 Borislav Popov

    2 12 Отговор
    Каскетнята нямате нареваване, нямате наипаване, до вчера ревяхте тук, хамерите от да се махали, от тук да се махали да не са се месили в други страни, сега те обявяват, че напускат Афганистан, но каскетнята е ревала и пак ще реве, понеже това им е в кръвта.

    Коментиран от #5, #6, #8

  • 5 Ххх

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "Borislav Popov":

    А същото не важи ли и за вашата компания бе, каскетчо, само дето ревете в обратната посока.
  • 6 Бачо Киро

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "Borislav Popov":

    Американците от доста време насам се чудят как да се махнат от Афганистан без да загубят престиж. Само ти си из облаците ...
  • 7 вестник Стършел

    6 0 Отговор
    А някои тук се присмиваха на руснаците !! И то при положение че краварите снабдяваха талибаните с оръжие против руснаците. Кво стана с краварите ? При положение че бяха пак една коалиция от 67 държави там , щото крава бойс не ходят сами на война!!! Почнаха вече бързо да бягат. И от Йемен , и от Либия,и от Сирия , а сега и от Афганистан! Украинците да гледат и да се учат.
  • 8 Дърт Вейдър

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Borislav Popov":

    Каскет , нямаш начесване. Един въпрос за 50 стотинки - бе що си толкоз прост? По наследство ли или са те изтървали на главата ?
  • 9 ПЕНКО

    2 0 Отговор
    НЕ УСПЯХА ЛЕ ДА ОТКРИЯТ ЦЕННИ МЕТАЛИ В ХИНДОКУШ ??? АМИ АКО НЕ ОТКРИЯТ И В КОСОВО ...И В - ..ОППААА -ЧЕРНИЯ КОНТИНЕТ Е ВЕЧЕ НА КИТАЙ И РУСИЯ !!!!! И "БРИТИШ ПЕТРОЛИУМ " ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ ОТ КОНТИНЕНТА С ЕЛИМИНИРАНЕТО НА ДОЛАРА !!! С ЕЛИМИНИРАНЕТО НА ДОЛАРА СИ ЗАМИНАВА И ПАУНДА ---БЪДЕТЕ ЖИВИ !!!!!!!!!!???
  • 10 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    ВЪПРОС : " КАКВА Е РАЗЛИКТА МЕЖДУ КАСКЕТ И БЕЙСБОЛНА ШАПКА ???????????