Last news in Fakti

16 Ноември, 2019 08:47 1 566 3

Пелоси: Свидетелските показания уличават Тръмп в корупция

  • сащ-
  • импийчмънт-
  • нанси пелоси-
  • доналд тръмп

Тръмп е злоупотребил с властта си и е изменил на клетвата си, смята председателката на Камарата на представителите

Пелоси: Свидетелските показания уличават Тръмп в корупция - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Председателката на Камарата на представителите в американския Конгрес Нанси Пелоси заяви, че показанията на свидетелите в разследването за импийчмънт на президента на Доналд Тръмп са потвърдили обвиненията в корупция, отправени срещу него. Става дума за изслушванията на изпълняващия функциите на посланик на САЩ в Украйна Уилям Тейлър, и заместник-помощникът на държавния секретар по въпросите на Европа и Евразия Джордж Кент, съобщават американските медии.

Пелоси коментира, че думите на свидетелите са били недвусмислени и са потвърдили факти, уличаващи Тръмп в корупция. Тя определи показанията като разгромни за президента.

По думите на Нанси Пелоси, Тръмп е злоупотребил с властта си и е изменил на клетвата си, когато е заплашвал да спре военната помощ да Украйна, ако Киев не започне разследване срещу политическия му противник Байдън.

Пелоси уточни, че действията на Тръмп на принципа "услуга за услуга" представляват корупция.

Тя напомни, че според американската конституция това е основание за импийчмънт.

"Това е очевиден опит на президента да си осигури предимство на изборите през 2020 г.", констатира Пелоси.

Пелоси обяви в края на септември, че Конгресът започва официално проучване за импийчмънт. Според нея проверката е необходима, след като Тръмп призна, че е поискал от украинския президент да разследва бившия вицепрезидент на САЩ Джо Байдън и сина му.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 vvvvv

    2 1 Отговор
    Бабите съвсем са охахавяли. Той бил корумпиран, защото разследва доказано корумпиран политически опонент. Ми дайте всички да лапат.
  • 2 Бачо Киро

    2 1 Отговор
    Пелосииии я бърже хапчетата. Байдън върти далавери, президентът на власт казва на Украйна, че ако не разследват ще им спре парите и това го обвинява в корупция? Че що да не им спре парите? Абе няма такива идиоти като в САЩ...
  • 3 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ЗНАЕТЕ ЛИ ВИЦА ЗА ПРЪДНАЛИТЕ В САМОЛЕТА ДИПЛОМАТИ ??? ПЕЛОСИ Е КАТО- ЯНОШШ И МИЛЛОШШ , А ТРЪМП СИ Е КАТО -КАРРРДАМ И КРРРУМ !!!!!!!!!!!!!!