Last news in Fakti

26 Ноември, 2019 17:00 3 186 9

Франция и Германия готвят голяма реформа в ЕС

  • франция-
  • ес-
  • германия

Двете страни подготвят промени в Европа

Франция и Германия готвят голяма реформа в ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Франция и Германия са изготвили план за реформирането на ЕС, съобщи France 24.

Планът ще бъде представен пред страните от общността. Той трябва да демонстрира добрите отношение между двете правителства.

Планира се специална конференция. Тя ще започне през следващата година и ще продължи до 2022 г.

Всяка промяна, която бъде одобрена от страните – членки, ще трябва да доведе до промяна на договорите. Новият план ще бъде представен на страните в сряда.

В същото време новият състав на ЕК трябва да влезе в длъжност до 1-ви декември. Ако планът бъде одобрен, ще бъде създаден специален център за осъществяване на реформата.

Основен фокус ще се обърне на демокрацията и политическите приоритети. Промените трябва да доведат до по-обединен и суверенен ЕС.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El pepi

    22 11 Отговор
    Докато Гейропа е под крилото на чичо Дони няма реформи няма сигурност!
  • 2 така е

    24 7 Отговор
    Ние българите като чуем или четем думата рИформа настръхваме защото се нагледахме на "рИформи" тук !А надали нещо добро ни чака и от техните рИформи може големите да се капсоловат и да станат още по богати, а бедните по периферията още по бедни.Надали ще се излее рога на изобилието за нас по периферията.
  • 3 Последния софиянец

    18 6 Отговор
    Ще ни правят пак шокова терапия.
  • 4 Русофил българоб

    11 8 Отговор
    ,,..............................българин да си е зла съдба.Туй не е име на народ, а на болест някаква.................,,

    Коментиран от #7

  • 5 0123

    9 9 Отговор
    И реформата се нарича ФЕДЕРИЛИЗАЦИЯ. Обща история,общи граници,обща валута , икономика и т.н. А сега пак говорете за патриотизъм и национално самчувствие. Няма СССР има ЕС. От трън та на глог.
  • 6 Евро

    14 2 Отговор
    Германия и Франция се опитват да дерибействат и командорят останалите страни , но едва ли ще успеят... Най много да предизвикат верижен разпад на ЕС
  • 7 Вуйчо

    10 2 Отговор

    До коментар #4 от "Русофил българоб":

    Eй , да не ви го напише човек един път. Само плагиати сте се навъдили, ха ха ха.! Поне ме цитирай....шегичка. Но това не променя нещата . Наистина е ,,зла съдба,, ...............Колкото до ,,реформата,, е ясно че ще има ,,затягане на кранчето и на коланите,, Самата дума ,, РЕФОРМА,, винаги е свързана с рязко намаляване на всякакви доходи и приходи за едни, и съответно рязко увеличение или запазване на същите нива ,за други. Макарона му се клати стола за втори мандат и спешно му трябват мерки, разбирай пари, щото и Франция не е цъфнала и вързала.
  • 8 Пич

    9 2 Отговор
    ЕС ще се смали.
  • 9 ГосТ

    6 9 Отговор
    Закони,социална политика и данъци, армия и екология. Това ще скрепи още повече ЕС като най мощната структура на света.
Новини по държави: