Last news in Fakti

16 Декември, 2019 20:30 2 441 9

Заев очаква оставката му да бъде приета на 3 януари

  • зоран заев-
  • северна македония-
  • оставка-
  • премиер-
  • служебно правителство

Северна Македония ще има служебно правителство

Заев очаква оставката му да бъде приета на 3 януари - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Министър-председателят на Северна Македония Зоран Заев заяви, че бъдещото служебно правителство на страната може да бъде оглавено от министъра на вътрешните работи Оливер Спасовски или от министъра на труда Мила Царовска, предаде агенция МИА.

"Няма причини, нито необходимост за отлагане на предсрочните парламентарни избори следващата година, насрочени за 12 април", отбеляза Заев. Той каза, че скоро ще стане ясно кой ще участва в служебното правителство, което трябва да бъде сформирано 100 дни преди изборите.

"Очаквам моята оставка да бъде приета на 3 януари - 100 дни преди изборите през април - и от парламента да бъде избрано служебно правителство", посочи Заев. По думите му назначаването на Спасовски или Царовска за временен премиер е възможно, тъй като дотогава ще са изтекли мандатите им начело на съответните министерства.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 спокойно казано

    16 0 Отговор
    Какво ни интересува какво правят предателите на дедите ни . Има си видьов ден и за тях.
  • 2 Македония е българска

    19 2 Отговор
    Македния е българска! Имам си една мечта и тя е премиерът Борисов да поиска от Зоран Заев признаване на българския произход на "македонците", "шопите" и всички други "западняци". Другите условия, за които мечтая, са говорения език в Северна Македония да бъде признат за български, а новото име на държавата да бъде Западна България.
  • 3 Ал та фанах Атаопънах

    10 1 Отговор
    Какво е общото между средната работна заплата в България и Македония?... - Че не съществуват.
  • 4 Антипатичен...

    11 1 Отговор
    Ми е този...!!!
  • 5 Сложен съм ти

    8 1 Отговор
    Сложете си за примиер някой дето са казва ОЛИВЕР...... браво! Мислех ви за по-умни, ама и вие вървите по нашия и Украинският път.
    Личи си, че сме една кръв!
    Жидът ще ви разкости, братя, т. нар. някакви си македонци.
    Кръв ще храчите!
    Сега ние внасяме ябълки от вас, но скоро вие ще внасяте ябълки от остров Тамбукту,,,, а ние ще ги купуваме от вас и ще ги внасяме у нас.
    Явно ни е такава съдбата, щом бяхме толкова безмозъчни.
  • 6 Има два

    8 0 Отговор
    сигурни факта за географската област Македония- първо- В нея се е говорело и се говори все още на гръцки език и второ- В нея се е говорело и говори все още на български език.Северномакедонски език , ако го има изобщо, може да възникне само на основата на някой тези двата и е очевидно, че това е българският. Същото се отнася и за азбуката. Това е всичко.
  • 7 ИМПЕРИАЛИСТ

    5 3 Отговор
    Ясно е, че при сегашното ни състояние, всяко разрастване на България ще доведе до инспириране на сепаратистки настроения, главно сред турците, чрез вливане на милиони, посредством фондации-паравани. За това сега , а по всичко изглежда и в бъдеще, самостоятелна държава в Македония с български произход на населението е без алтернатива. Тъй като Българите сме етност, то е разбираемо, че ще имаме и разлики помежду ни.
    Недопустимо е да се представя македонския въпрос като нещо елементарно и лесно за разрешение и на тази база да се сипят хули към македонствуващите , че са „промити мозъци, еничари, антични и т.н.”. Същевременно, по същата причина, да се вменява някаква вина на Българските правителства за всичко сторено и не сторено по казуса Македония
  • 8 Ицо

    4 0 Отговор
    След това тоя индивид трябва да бъде съден че се съгласи албанците да имат официален език в македония.
  • 9 Mario

    0 0 Отговор
    Predavnik
Новини по държави: