Last news in Fakti

2 Февруари, 2020 09:25 3 339 7

Малдивите отново са част от Британската общност на нациите

  • британската общност-
  • малдиви-
  • абдула ямийн

Преди повече от 3 години островната държава напусна заради критиките към авторитарния президент Абдула Ямийн за неспазване на човешките права

Малдивите отново са част от Британската общност на нациите - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Малдивите отново са част от Британската общност на нациите. Преди повече от 3 години островната държава я напусна заради критиките към авторитарния президент Абдула Ямийн за неспазване на човешките права.

Ходът е нова стъпка към слагането на край на международната изолация, от която страдаха Малдивите при управлението на Ямийн между 2013-а и 2018-а, отбелязва Франс прес. Той загуби изборите от Ибрахим Мохамед Солих.

Британската общност на нациите заяви, че предприетите в Малдивите реформи съответстват на ценностите на групата и насърчават Солих да продължи с мерките.

След избирането на Солих бяха освободени политически затворници, а опозиционни лица, намиращи се в изгнание, се завърнаха в родината си, населявана от 340 хиляди сунити мюсюлмани.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 боцмана

    11 3 Отговор
    Халал да им е на робинзоновците , те само от острови разбират. Само , че в скоро време ще се казват Малдивските плитчини.
  • 2 сър колонизаторов

    10 1 Отговор
    пак си уредиха почивките англетата няма да има вече бг море

    Коментиран от #3

  • 3 РЗС

    4 4 Отговор

    До коментар #2 от "сър колонизаторов":

    Не съм най-сигурен мойче, щото най-големия разход са самолетните билети, повече от половината пари са именно те. Евтини хотели има навсякъде по света.
  • 4 оня с коня

    1 6 Отговор
    Така ще стане и с Венецуела
  • 5 Бай

    3 3 Отговор
    Какво е това "Британска общност на нациите"? Някаква нова организация ли е или авторът просто се е объркал? Или пък е нов вид пропаганда?
  • 6 Дориан

    4 0 Отговор
    Чакаме да върнете Чагос на Мавриций
  • 7 бай Шиле

    0 0 Отговор
    Британската общност приключи след 2СВ.Както и Британската империя.Големият победител САЩ им прилапа ВСИЧКО.Сега са политически американски пудели.