Last news in Fakti

28 Февруари, 2020 18:37 4 899 57

Турция: Бежанците сега са проблем на Европа

  • идлиб-
  • бежанци-
  • мигранти-
  • турция-
  • сирия-
  • фахреттин алтун

Турция няма повече да задържа бежанците, които искат да продължат към Европа

Турция: Бежанците сега са проблем на Европа - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Турция не смята, че решението ѝ да позволи на част от милионите мигранти, които приютява, да преминат в Европа ще има отражение върху връзките ѝ със Запада. Това заяви директорът за комуникациите в турското президентство Фахреттин Алтун, цитиран от "Ройтерс".

По-рано източник от турското правителство заяви, че Турция няма повече да задържа бежанците, които искат да продължат пътя си от Турция към Европа. Решението идва след ескалация на конфликта в сирийската провинция Идлиб, където снощи бяха убити 33 турски войници.

Алтун заяви в коментар пред журналисти, че мигрантите сега са проблем на Европа и на света и добави, че Анкара не е имала друг избор, освен да отслаби граничния контрол, след като не получава достатъчно подкрепа за приютяването на около 3,7 милиона сирийски бежанци.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Турска са цигани

    48 40 Отговор
    Турция циганска държава Турция проблем на целия свят и на Европа само глупавите европейци няма да го разберат никой не харесват Турция и руснака би направил услуга на целия свят си на Европа ако е заличи от картата на света слава на Русия

    Коментиран от #6, #18, #25, #30, #41, #54

  • 2 Raider

    33 15 Отговор
    Неграмотник, бежанци са в Турция в трета страна става емигранти! Сега ще лъсне лъжата, че държи 3, 7 милиона емигранти!

    Коментиран от #8

  • 3 Йосарян

    24 8 Отговор
    Вече Европа не съществува.
  • 4 Анонимен

    64 8 Отговор
    В закона си пише, огън по нарушителите на границата. Да бягат към арабските държави, какво общо имат с Европа, като култура, религия и бит.
  • 5 Иван

    20 62 Отговор
    Те са хора в беда, ще им подадем ръка. Какво лошо са ни направили хората. Имаме толкова обезлюдени села, ще се настанят, Европа ще ни даде и милиард и ще си подпомогнем и икономиката

    Коментиран от #11, #44, #50

  • 6 Турция циганска държава

    11 7 Отговор

    До коментар #1 от "Турска са цигани":

    Когато един коментар противно на логиката започни с негативни харесвам икеа и тези харесвайки подлежат на анти логиката означава че сайта е пълно с тролове и не само в този всички други
  • 7 Фалконети

    37 5 Отговор
    Ами Турция и краварите да се измитат от Сирия. Конфликта ще свърши за 10 дена и всички ще се върнат в родината си !
  • 8 Ахаа

    10 6 Отговор

    До коментар #2 от "Raider":

    Значи ти тук си сега момче и като отидеш в Турция вече си момиче, еми супер, заминавай
  • 9 Игра на полове

    31 11 Отговор
    Това е и началото на края. Дано да е само краят на Ердоган и хората около него. Турчина е добър, трудолюбив и честен човек. Не ги сравнявайте с българите които се турчеят. Те и турците като чуаят за Хасан или Мустафа от България, първо за цигани и мелеси се сещат. Не ги хич бръснат за равни на тях турци. Пожелавам скорошно освобождение на южната ни съседка от този самозабравил се човек.

    Коментиран от #12, #39

  • 10 боцмана

    24 4 Отговор
    Вашите проблеми ще дойдат малко по късно. И както не смятате , че решението ви да пуснете емигрантската сган към Европа ще се отрази на отношенията ви с Европа , отново греда , така ще се отрази , че чак свят ще ви се завие. И това е началото на края на Ердоган.

    Коментиран от #13

  • 11 Питър Бота

    20 2 Отговор

    До коментар #5 от "Иван":

    Ще ти променят генофонда с джагалски а от това по-лошо няма.
  • 12 CreepyShow

    5 24 Отговор

    До коментар #9 от "Игра на полове":

    Винаги когато ида в Турция турците живеещи в Турция като им кажа че съм от България с радост ме посрещат. А скоро ще станем повече от българите и тогава ще се наложи реферандум за нова държава в БГ. А за м@нгалите отделна те са повече и от нас

    Коментиран от #20

  • 13 Даааа

    16 8 Отговор

    До коментар #10 от "боцмана":

    Лошото е, че Европа има повече нужда от Турция, не си мисли, че ние сме преди тях. Нито хората ни искат, нито стоката.

    Коментиран от #14, #22

  • 14 Порш Ге Те 3

    8 6 Отговор

    До коментар #13 от "Даааа":

    Европа има огромна нужда от нас щот първо плащаме членски внос второ ни изтеглят децата тамь трето сме на стратегическо място.Но Европа ще го духа раждаемост никъква и скоро няма да се различава от Африка.Само Австралия ще остане и Сащ но само ако Трумп направи оградата и стреля на месо.
  • 15 шефа

    11 2 Отговор
    Ами крайно време е да реаргират и да затварят границите да мрът от вируси и от терористи ако нещат и лежат кат нас в българия а управлямащите им си гледат бизнеса само.

    Коментиран от #19

  • 16 ропа

    9 4 Отговор
    Чакаме с нетърпение дяла който се пада на България от бежанците в Турция ,поне най малко един милион бежанци чакаме приготвихме питките и солта ,да ни е честито.
  • 17 Хасан

    11 16 Отговор
    Прави са турците ..Аскера е там за да предотврати нова бежанска вълна и да върне тия които са в Турция
  • 18 осман

    11 18 Отговор

    До коментар #1 от "Турска са цигани":

    аз живея геманя... германетс не оби4а нас те оби4ат само турски 4овек.. никой не иска тука билгарин 4овек ... ти говори6 тука турсия сингани абзолутно ти не тригва6 вин на билгариа... никой не оби4а билгарин 4овек ...

    Коментиран от #45, #46, #57

  • 19 555

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "шефа":

    То най подходящите оцеляват не най стабилните
  • 20 Игра на полове

    27 4 Отговор

    До коментар #12 от "CreepyShow":

    Така е. Турчина от Турция няма нищо против нас. Само усмивки и комшу та комшу. Познавам доста. Работил съм с тях. Разберете че за България е добре ако съседните й държави са икономически силни и мирни. Представете си една богата Румъния, Сърбия, Турция и Гърция. Тогава няма как да сме бедни. Стокообмена и пазарите ни с тях ще са невероятни. Пример: Швейцария, Люксембург, Дания. А дано и на България такива съседи като тяхните.

    Коментиран от #27

  • 21 гост

    13 6 Отговор
    когато държавите граничещи с турция не пуснат бежанците през границите си, тогава и турция ще ги върне в страните им и няма да допуска да влизат на територията и. сега търси начин да изнудва европа по този начин, но трябва да не го допускат от ЕС
  • 22 осман

    5 5 Отговор

    До коментар #13 от "Даааа":

    ти си не нормален ... германя и турсуя само една дижава за пирви война... ти 4ете6 хистория.... и бг има коминизим турсия не идва коминизим никога...германя има 7 милион тур4ин...те имат партия в парламент....
  • 23 Ххх

    16 2 Отговор
    Имаше една приказка "Бий, за да те уважават". И руснаците действат по нея. А Европейския съюз е икономически гигант и военно джудже. А Ердоган обича да се репчи на слабите, ако не му играят по свирката. В случая изглежда очакваше някаква по - осезаема подкрепа от Европа за войната в Сирия. Но не получи, каквото очакваше. Той отдавна се опитва да изнудва Европа и да и извива ръцете по проблема с бежанците. Досега основно нещата бяха в сферата на заплахите. Изглежда настъпи и моментът турския план за наводняване на Западна Европа с бежанци да бъде задействан.

    Коментиран от #34

  • 24 Balgarin

    4 10 Отговор
    Evropa trebva da pomogne na beganzite,zashtoto byagat ot voinata,koyato Rusia zapocnat,Kato agresor.
  • 25 Реалист

    9 5 Отговор

    До коментар #1 от "Турска са цигани":

    Сега мисли за сирийските цигани дето ще спят пред вас:) може и дъщеря ти или жената да шибнатт:)
  • 26 Стела трошачка на курове

    6 2 Отговор
    Обичма рязани карабини... ммммммммммм оххххххх
  • 27 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Игра на полове":

    каква ни е ползата ако не купуват нищо от нас

    Коментиран от #38

  • 28 Ахахах

    7 4 Отговор
    А Ердоане върне ли поне част от паритв, които ЕС му плаща като компенсация или ги е изхарчил?!
  • 29 Проблем ли?

    7 3 Отговор
    Пет амнистии даде Асад на противниците на режима!Никакъв ефект!Турция тябваше да разоръжи бунтовници престъпници джихадисти но не го направи а имаше споразумение с Русия Иран!Интересуваше я само да изгони от границите си РККА!Сега след като ядат бой от сирийската армия писват за хуманитарни кризи умиращи деца и емигранска вълна към ЕС!Един селски кмет ще реши тези проблеми но Ердоган се прави на отворко!Идлиб е пълен с престъпници които си показаха трава на гръцките острови!Миниране на южната ни граница и Меркел в Курило!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 АнтиАсанчо

    5 5 Отговор

    До коментар #30 от "Асан биач на Българи":

    Ти си дебилен Садист. Доказваш на Практика колко долна, подла и Фалшива е вашата Религия. Християнството учи на добронамереност и любов към хора от ВСЯКАКВА религия. Вашата е религия е ОМРАЗА към другите хора. Нищо повече. Затова ще си получите заслуженото от Бог, който е за ВСИЧКИ Човеци.
  • 32 Мара Калинкова

    4 0 Отговор
    Айде да идват вече рязаните че ми омръзна от бг.джендари .На мухабет всички са герои а жените им ми плащат да задържа джендарите за известно време докато си чешат дупките с Балтаджи Мехмед

    Коментиран от #35

  • 33 Рашка с чашка

    8 6 Отговор

    До коментар #30 от "Асан биач на Българи":

    Кефи ме,, бияча" Асан как винаги пише Българи с главна буква! Така е правилно и ти добре си знаеш, по-висшите се пишат винаги с главна буква.
  • 34 Borislav Popov

    3 4 Отговор

    До коментар #23 от "Ххх":

    Приказката не е такава бе, льольо, оригинала е - Бий своите, за да те уважват чуждите. А твоите русняци, хем бият своите, хем бой ядат от
    тях и така ги уважават, че им спукаха гъзовете от санкции.

    Коментиран от #42

  • 35 Рашка с чашка

    2 0 Отговор

    До коментар #32 от "Мара Калинкова":

    Знаех си, Асане, че си обратен! Мъже му се приискали на сбъркания ром!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Месут

    9 1 Отговор
    Браво. Дори много закъсняхме. Сега нека Европа да ги храни и облича. Не ни интересува колко процента от тях са радикални джихадисти. Това вече е проблем на Европа
  • 38 Игра на полове

    8 1 Отговор

    До коментар #27 от "гост":

    Турция ни е третия по големина тъговски партньор и стокообмена ни с нея е около 4 млрд евро годишно. Стокообмен имат дори и Израел с Палестина. Как е между С и Ю Корея не знам. Турция е много важна за България. Мир да е там.
  • 39 Дарил

    5 1 Отговор

    До коментар #9 от "Игра на полове":

    Ердоган е държавник!
  • 40 Бачо Киро

    2 1 Отговор
    Проблем само защото няма граничари. С тея джендърски управляващи в Европа.... Като постреляш малко по първите и ще видим дали ще има наплив... Те сега знаят - европейците са идиоти, няма да ви спрат на границата, защото са глупаци и дават мило и драго за мангасари, вместо да дават пари за собствените си граждани. Идете там, няма нужда да работите следващите няколко поколения, социалгелд на корем, ако ви се прище нещо - давайте спокойно и викайте,че ви такива обичаите...
    Море каква тояга трябва да ви изджасаме на всички политици в ЕС по тиквите прости, боклуци смотани... Харчите парите на работещите в ЕС за всякакви боклуци от на майка си фирмата ... Когато няма един гладен и бездомен в ЕС, тогава ще харчите пари за разни от средновековието... Ердоган бастуна и той си повярва,че без европейски пари, технологии и пазари ще управлява нещо повече от бостан от 15-и век...

    Коментиран от #53

  • 41 Султан Мурат Хан

    10 3 Отговор

    До коментар #1 от "Турска са цигани":

    Абе долни мишки вие без Турция сте проста плуйка на земята много бързо забравихте колко време бяхте е.ани от Русия и пак забравяте че милиони турци държат на крака икономиката на България но все пак продължавате да молите руснаците да ви е.ат. И още забравяте че Турската армия е втора по големина след САЩ и само готовната войска е по голяма от населението на България. Нямам никакви лоши чувства към България напротив я обичам като турчин но като виждам сополяти долни кучета като вас се сещам пак защо България е в днешно най-мизерно положение в Европа. И не забравяйте най-важното Турците са миролюбиви хора но ако тръгне някой да посяга на Турската свобода няма значение Русия, САЩ и така нататък Турската армия ще отрежи артериалнта вена на света.. И тогава пак сополяти кучета като вас ще си спомнят кои бяха Башъ Бозъците ;)

    Коментиран от #43, #56

  • 42 Бай Ши ле

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "Borislav Popov":

    Пак изпълзя от сифона!
  • 43 Здрасти

    0 2 Отговор

    До коментар #41 от "Султан Мурат Хан":

    Anneni becereceğim. Baban domuzun spermini içiyor
  • 44 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Иван":

    Имигрантите са отракани, те ползват Интернет, информирани са. Предпочитат немските градове пред българските села. И по няколко хиляди Евро помощи (събират им се когато имат по 7-деца).И Слава Богу за предпочитанията им, през България те ще се стремят да минават само транзит.
  • 45 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "осман":

    Марш обратно в първи клас, да научиш, че в българската азбука има букв ч и после се опиянявай колко немците обичали турците.
  • 46 Турчин

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "осман":

    Не се пиши Осман и не се прави на турчин, защото неграмотни турци в България като тебе няма. Всичките сме минимум със средно образование. Иди си в майка Индия и недей да правиш излишни искри между българи и турци. Индия каза, че ви приема.
  • 47 Турчин

    1 0 Отговор
    Турската армия е в Сирия, за да връща сирийците обратно, които бягат от Асад, Русия и Иран. Турският народ не може да ги храни вечно. Лирата се обезценява, парите от Европа не стигат. Отгоре на всичко Турция ги държи насила, защото те искат в Германия и правят всякакви мизерии, за да ги пуснат. Тъй като няма подкрепа за връщането им в Сирия е нормално да ги пуснат. Защо да рискуват война с Русия, от която ще изгубят и двете държави. Да ги пуска към Европа и да се изтегли от Сирия и толкова.
  • 48 браво краво

    1 1 Отговор
    Вижте снимката, хукнала Айше ,сигурно е бремена и ще ражда в Германия и веднага ще получи социални помощи..по мързеливи и безполезни хора дали има...А в същото време братята и в ислямска държава колят и бесят друговерци.Не остана нито един христьянин по тези земи,,благодарение на чалмосани касапи..
  • 49 ЕХА

    1 1 Отговор
    Султана сигурно мислил че турчина куршум не взема, че те всички са батмани или аквамени или супермени..но се оказа че доста рехави..

    Коментиран от #52

  • 50 Кон Фуциев

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Иван":

    Вижте, тези хора са бежанци, но Турция е сигурна трета държава и юридически няма повод тези бежанци да продължават към Европа.
    Освен това проблемите в арабския свят не идват от климата или от почвата, а от хората. Искате ли да импортирате проблемите довели до войната в Сирия?
  • 51 доко

    0 1 Отговор
    елате в банкя...генерала дава пара подслон и биберон...той ви иска той ви обича даже ще ви направи и магистрали да дойдете по бързо..банкя е мястото опи
  • 52 Мир

    0 0 Отговор

    До коментар #49 от "ЕХА":

    Каза бай Ганьо
  • 53 Мир

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "Бачо Киро":

    Пак ли ти бе бачо Куро освен да плюеш друго незнаеш тези хорица бягат точно заради мръсните игрички на запада и Русия и за твое сведение повечето от тези хора може да са простички (но не повече от теб) но поне са запазили човешкото в себе си и не са мангасари за разлика от теб бай Ганьо
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 до Асан Насран

    1 0 Отговор
    И сите с името Асан у морето с циментовите ботушки и всичко ще е ОК.
  • 56 Ахахахаа

    1 1 Отговор

    До коментар #41 от "Султан Мурат Хан":

    Е как кой са били Башъ Бозъците ;) Тия скривокраките помяри дето ги мачкашме яко с много по-малка армия. Не минало много време. Историята помни. Не е зле да се образоваш малко фес помяр такъв. И не рипай много да няма ... Стой си кротко с подвита опашка и ще съществураш още.
  • 57 Ахахахаа

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "осман":

    Да да и затова по курортите в Анталия ни гледат като богове.
Новини по държави: