Last news in Fakti

6 Март, 2020 09:54 1 691 12

ЕС трябва да търси по-добри отношения с Русия и Турция

  • ес-
  • турция-
  • русия

Жозеп Борел призна влиянието на двете страни

ЕС трябва да търси по-добри отношения с Русия и Турция - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Призив за по-добри отношения на Европа с Русия и Турция отправи първият европейски дипломат Жозеп Борел, цитиран от France 24.

Това стана по време на срещата на външните министри в Хърватия. Срещата се проведе по време на разговорите между руския президент Владимир Путин и турския държавен глава Реджеп Ердоган.

Според Борел разговорът е показал голямата роля на двамата държавни глави в Европа. Те договориха примирие в сирийския район Идлиб.

„Надявам се това примирие да е продължително и така да се облекчи напрежението на границата с Гърция. Отношенията с тези две страни са трудни, но ние трябва да ги подобрим. Има много трудности и трябва да намерим нов подход, за да ги преодолеем. Имаме много общи теми с Русия, като енергетика, климата и Арктика“, заяви Борел.

Той припомни, че Русия и Турция играят важна роля както в Сирия, така и в Либия. Франция вече призова за сближаване с Русия, докато страни от Централна и Източна Европа са по-въздържани по темата.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Каквоо....

    6 21 Отговор
    Какво сближаване с Русия бе човек? Как можеш да се сближиш с този мракобеснически режим който цари там. Хибридна война срещу ЕС, отравяния, убийства, опити за дестабилизация на страни от Източна Европа, включително и БГ, подстрекаване на сепаратистите в Каталуня, рекетиране на по слабите държави с цените на газ и нефт, окупация на територии на чужда държава, Украйна, военни престъпления в Сирия срещу цивилно население, и още..и още..И ти говориш за сближаване, само санкции, санкции, до дупка.

    Коментиран от #5, #9, #10

  • 2 Игра на полове

    16 8 Отговор
    Правилно. Първо с Русия и чак тогава ако остане време и с Турция. Ердоган е вреден за тази държава. Това не е този държавник който бе в началото.
  • 3 1234

    17 6 Отговор
    Нещастник лицемерен, санкции за Русия заради Крим, а милярди помощи за Турция за нахлуване на чужда територия на три държави поне плюс Кипър! За какво говори изобщо тоя?
  • 4 но гут

    3 11 Отговор
    Това, за сближаването с Русия, го слушаме по десет пъти вече пет години, тя си прави каквото си иска, и ни прави на маймуни, а мосютата и фраутата само чупят пръсти и хленчат, явно срещата е била безмислена.

    Коментиран от #6

  • 5 Гост

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "Каквоо....":

    Опа, още има инфатилни наивници вярващи в страшните приказки как Русия, показала страшните си хибридни зъби, въоръжена с по няколко флакона от парфюм с Новичок, броди из Европа и се оглежда за следващия ненужен
    руски предател или български богаташ, за да ги намаже с отровен газ?
  • 6 Гост

    9 3 Отговор

    До коментар #4 от "но гут":

    Ако ти като се погледнеш в огледалото и видиш маймуна, дали Путин ти е виновен?
  • 7 От еврокочината взеха да се усещат

    4 1 Отговор
    Ердоган и Путин могат да я разпаянтят за броени дни ако решат
  • 8 Питам русофилите и комунистите в Карлуково

    3 5 Отговор
    Какво става с ракетите С-400 за Турция?? Пътуват ли, пътуват ли?? Дайте по-подробно инфо, докъде са стигнали...??
  • 9 Койчо

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Каквоо....":

    Това всичкото го пиши за САЩ и ще си по близко до истината.
  • 10 Дух

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Каквоо....":

    Спокойно,ти не влизаш в тези две страни!
    И никога няма да бъдеш за масата.
  • 11 Темуджин

    3 2 Отговор
    Европейският съюз, Съединените американски щати, Канада и Австралия са на издръжката на България от 25 години, това показва секретен доклад на финансовото ни министерство, според който през 2010 година само от златното находище в Челопеч е изнесено злато на стойност на над 1 трилион и 150 милиарда евро.
    Европейският съюз и Съединените американски щати, Канада и Австралия са на издръжката на България от 25 години, това показва секретен доклад на финансовото ни министерство, според който през 2010 година само от златното находище в Челопеч е изнесено злато на стойност над 1 трилион и 150 милиарда евро. Или от периода, в който златната мина в Челопеч е дадена на концесия на американско, Канадски австралийски и германски компании, от страната ни е изнесено злато на стойност над 30 трилиона 800 билиона и 500 милиарда евро.
    С въпросната сума от толкова много злато българите можем да живеем като императори на вселената 200 поколения на напред, но армията и икономиката ни беше унищожена умишлено като ни вкараха в НАТО и Европейския съюз именно затова за да могат съвсем законно да крадат природните ни ресурси. Ресурси, които , ако се вкарваха в бюджета на България нямаше нито един българин да е гладен жаден или да е на студено или още по-страшно без дом. Ако тази колосална сума влизаше в хазната на държавата ни хиляди години България щеше да определя каква да е геополитиката и икономиката в света.

    Милиони българи щяха да могат да обикалят навсякъде по света

    Коментиран от #12

  • 12 ГСДГДС

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Темуджин":

    ПОДОЗИРАХ ГО, АМА НЕ БЯХ СИГУРЕН!!11
Новини по държави: