Last news in Fakti

16 Април, 2020 16:39 3 990 33

Западът да спре да продава технологии на Китай

  • западът-
  • джон соуърс-
  • китай

Призив от Джон Соуърс

Западът да спре да продава технологии на Китай - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Западът трябва да направи повече, за да спре продажбите за Китай на стратегически технологии, включително компании като британския производител на полупроводникови чипове „Имаджинейшън Технолоджис“, настоя днес бившият шеф на британската служба за външно разузнаване Ми-6 Джон Соуърс, съобщи БНР.

Британското правителство трябва да потърси всеки механизъм, за да предотврати прехвърлянето на технологична база на „Имаджинейшън Технолоджис“ на Китай, включително да потърси западен купувач на компанията, са заявявали по-рано британски депутати.

Соуърс, шеф на Ми-6 от 2009 до 2014 г., заяви, че Китай се опитва да разшири глобалното си влияние, макар че Пекин е толкова голяма заплаха, каквато е бил навремето СССР.

„Въпреки това ще има голямо съперничество за контрол над технологиите“, каза бившият топ разузнавач пред „Скай нюз“ и допълни, че Западът трябва да положи по-големи усилия, за да е независим от Китай.

„Имаджинейшън Технолоджис“ бе една от перлите в короната на британските технологии.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дельо хайдутин

    56 7 Отговор
    Ми, да си бачка сам Запада. В момента огромна безработица на Запад и пак не щат да си оберат ягодите.
  • 2 На РолсРойса кухият крак

    29 7 Отговор
    Ами дайте я на Барцелоната. Той засмуква от вуле. И отпуска кредити, по 75млн. Да видите що е то: Схемата Баба Илийца гледа...

    Коментиран от #12

  • 3 зжцв

    26 1 Отговор
    сега ако в тая криза не им стана колко са зависими от Китай няма да се оправят
  • 4 На РолсРойса кухият крак

    24 3 Отговор
    И напълнете пет-шест самальота с жадни ковид британци за Слънчака, че я съсипаха тая държава гугуткаджиите.

    Коментиран от #6, #13

  • 5 И тоя алчо

    40 13 Отговор
    Абе Джонка-като спре запада да продава на Китай технологии-точно вие от запада ще си гледате старите телевизори и телефони-и не само тях...защото вече не можете едни джапанки да произведете..

    Коментиран от #7, #25

  • 6 На РолсРойса кухият крак

    3 3 Отговор

    До коментар #4 от "На РолсРойса кухият крак":

    Валута трябва тука. Левовете в марки сменям аз, вино за да пия в този час.

    Коментиран от #10

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Рошко

    21 4 Отговор
    Късно е чадоооо, вече запада купува от Китай
  • 9 Codeina

    13 16 Отговор
    Китай са много по голяма заплаха от СССР защото са друга раса мръани жълтури дръонати говеда.Трябват оръжия за масово поразяване срещу тия за да им се намали популацията.

    Коментиран от #20

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Тия май почнаха

    27 5 Отговор
    да разбират, че интелектуалните възможности на бившите соц държави са много големи и трябва да си дават сметка за това. Малко е късно защото Китай, Русия, Виетнам, Унгария, Чехия, Полша отидоха много напред. Пазарите можеш да им вземеш, но временно, а акъла - никога. Бъдещето ще им поднася още по-големи изненади - не само в тениса.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 шунт

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "На РолсРойса кухият крак":

    недей, да раздаваш акъл, щото за теб е кът.
  • 14 Смях

    19 12 Отговор
    На китаеца да се даде само да прави тоалетна хартия, кецове и химикалки. За по една паничка ориз на ден. Таман няма да имат пари за разни опасни вирусни лаборатории.

    Коментиран от #17

  • 15 Наблюдател

    22 1 Отговор
    Мнооого късно се сетиха....
  • 16 ВЛЕЗЕ НИ ОТЗАД

    12 5 Отговор
    КЪСНО Е ДА СЕ ПРОДАВА КАКВОТО И ДА Е НА КИТАЙ ... ЛОШОТО Е ЧЕ ЕТО КАКВО ТЕ НИ ПРОДАДОХА ...... КОРОНИ
  • 17 no name no face no number

    9 5 Отговор

    До коментар #14 от "Смях":

    Нещо си се объркал пич в словореда, Китай дава и казва днес, онези нищо не могат да кажат, само могат да слушат и да се молят
  • 18 Мария

    20 4 Отговор
    Че в Европа технология ли е останало , тука освен гейове и проститутки нищо не остана .
  • 19 Бачо Киро

    18 2 Отговор
    Абе Джордж, гледай си там филмчетата за Джеймс Бонд и си трай от коневръза ... Ще спреш хОя ми ... Ще спреш, но аре чао от Китай, прибират ти фирмата и заводите, хората вече си работят там така или иначе, кое ще спреш? Ще ги направиш в Лондон ли тея фирми и ще произвеждаш там? Ще, ама друг път ... Да не говорим, че без азиатците още щяхте да ходите на театър само и да си носите въшлясалите перуки ...
  • 20 Бачо Киро

    7 0 Отговор

    До коментар #9 от "Codeina":

    Че кво чакаш? Почвай ги де! Ма като гледам как не можеш да напишеш едно изречение правилно, не те виждам как ще се оправиш с кодовете за ракетите ...
  • 21 Чепатия чеп

    8 4 Отговор
    А Китай да им резне евтината работна ръка
  • 22 Лелееее

    8 3 Отговор
    Е па тоя мн.е закъснял.
    Те ония китайчетата завладея свето с какво ли не производстви.
    И особено сега си пролича кой кой е.
    Та тоя извратеняк шъ спира прогреса.
    А бе тия там от ми 6 да не мислят,че шъ съ разправят с китайчетата така както се разправят с колониите си.
    Смешници.
  • 23 Ха ха ха ха ха ха

    6 0 Отговор
    Тоз милия олигофренчик сега се събужда от 40 годишен сън.
    Споко дЖони бу-бой.
    Скоро ще преминеш в цветен режим и ще ти светне картинката.

    Коментиран от #30

  • 24 Мдаааа

    2 0 Отговор
    Като те гепят яко за топките единственото
    което можеш да направиш е да ръсиш простотии белким никой не ти забележи срама.
  • 25 До И тоя алчо

    0 6 Отговор

    До коментар #5 от "И тоя алчо":

    ...точно вие от запада ще си гледате старите телевизори и телефони... глупендер китайците без западните технологии са нищо. И още ако не си продават буклуците на същият този запад на кай ще ги продават. На Гана ли дето нямат пари ? Ти си гледай китайският ТV, аз искам СОНИ.

    Коментиран от #27

  • 26 Сульо

    5 0 Отговор
    А, ами де остана свободната инициатива? Ами пазарната икономика? Ами свободата на икономическите субекти? ахааа или ако политкоретноста диктува забравяме и свобода и пазрна икономика и всичко...Ха, ха,ха тези са ясни вече.кога ще отидат в мръсния канал на историята.
  • 27 Сульо

    5 0 Отговор

    До коментар #25 от "До И тоя алчо":

    Много си прост бе! къде го правят твоето сони? В Япония? Ами нали тогава Ганьо ще го гледаш през витрината щото си беден като мишка...
  • 28 Дух

    2 1 Отговор
    Във вечния календар го пише, че жълтата раса ще победи света. Материалните постижения са свързани със вярата и духовното. Тибетския район е силен енергиен център. В основата на всичко е енергията. На запад са завладяни от сатана. И всичките им негативи са последствия от него като войни убийства джендърство гей паради и много други. Всичко ще си дойде на мястото със следващите наказания свише.
  • 29 Дядо Николай

    3 0 Отговор
    Закъснял си мистър топ щпионин. Китай вече оставя зад гърба с вашета рожба САЩ и дребноБритания може само да джафка като краставо пале видяло СЛОН. В Китай са намират двата най-мощни супркомпютри в света. Първия е с процесори Интел, а втория който е много по-мощен и извършва средно 100Мфлопса в секунда
    (1 с 18 нули) операции с плаваща запетая е създаден изцяло на китайси процесори. Китай подменя компютърния си парк с компютри изцяло на китайски процесори и собцтвена ОС. Отговорете си сами защо. Американците окрадоха технологиите на Германия. За тях това е нормално, но кагато другите крадат от тях е гооолям грях. Светът отдавна е свикнал с двония стандарт прилаган от САЩ спрямо неудобните им народи. Е 51вия щат на САЩ дребноБритания джафка, а Китай се развива. Напред народе възродени и успех.
  • 30 Айде бе

    2 1 Отговор

    До коментар #23 от "Ха ха ха ха ха ха":

    Напротив, на Запад и дори у нас има пренасищане с потребителски стоки и без особени лишения можем да поизчакаме докато си подкараме производствата. За храните лесно. Големите фармацевтични и химически лаборатории са тук, ай-ти секторът развойно е в САЩ. Китайците дръпнаха с дъмпинг и крадене на технологии, марки и патенти. Ще ни стане по-скъпо, но ще има работа за емигрантите, дето доста дълго ги прехранваха даром. А в суровинно отношение не сме зависими от тях. Те да му мислят без пазари. Европа трябва да е гъвкава и да се коригира при допуснати грешки. Но пък евтините стоки дадоха възможност големи маси да ги ползват
  • 31 Васил

    1 2 Отговор
    Човека е прав крайно време западна европа да наложи санкции и да си изнесе производството от там това не може да продължава
  • 32 ххл

    2 0 Отговор
    Джони, с разузнавачи като теб, разбирам защо Англия закъсва. Не сме 18 век, Китай продава повече технологии отколкото купува.
  • 33 бай Шиле

    1 0 Отговор
    Този Джони не беше разузнал,че Садам има химически оръжия?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания