Last news in Fakti

16 Юни, 2020 17:12 1 626 5

Похвали за България и Хърватия

  • българия-
  • еврозона-
  • хърватия

Двете страни близо до чакалнята за еврозоната

Похвали за България и Хърватия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

България и Хърватия могат да се присъединят към валутно – обменния механизъм до края на годината. Това заяви  Фрабио Пенета, който участва в борда на директорите на Европейската централна банка, съобщи Le Monde.

Двете страни получиха похвали за своя напредък.  Общата валута може да бъде приета две години след присъединяването в чакалнята.

Процесът по разширяването на еврозоната продължава да е стабилен.  Посочва се, че България и Хърватия приемат смели действия за сближаване.

Очаква се процесът да е успешен. Така те могат да станат част от ERM – 2 до края на годината.

Двете страни се считат за единствените държави, които активно искат да приемат еврото. Хърватия вече е действала, след като проверка установи, че пет от банките в страната са изправени пред недостиг на капитал. България също работи с част от своите банки.

Хърватия очаква да остане в механизма повече от две години, преди да приеме единната валута. България смята, че е покрила изискванията.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мале Мале

    7 6 Отговор
    ГЕРБ ще погребе българският лев,държава и народ.Закривай.
  • 2 оня с коня

    4 10 Отговор
    ПОКАЗАТЕЛНО Е че вече не ни слагат до Румъния в Икономическо и Политическо Отношение,което значи че НАЙ-ПОСЛЕ Европа отчита ЗНАЧИТЕЛНОТО БЪЛГ. ПРЕВЪЗХОДСТВО във всяко отношение над Северната ни съседка.А иначе Русофилите тука ЕДИН ПРЕЗ ДРУГ се надпреварват да обясняват колко Румъния и Сърбия били по-напред от нас и как за разлика от Нашето,техните правителства мислели за Народа си...Премълчават обаче че ИМ СЕ ПЛАЩА за да говорят ТОЧНО ТОВА!
  • 3 Тито

    5 4 Отговор
    Е номер 2 ние сме поне15 години след Румъния.ти ходил ли си във Румъния бе тулур.

    Коментиран от #5

  • 4 Супер

    0 2 Отговор
    Най накрая им го ... с двеста. Сега чакаме евраците да ги ..... у простите патк. А наздраве!
  • 5 Ленин

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Тито":

    Кво е туй тулур?