Last news in Fakti

25 Юни, 2020 17:19 7 022 12

Как Гърция привлича туристи

  • гърция-
  • полети-
  • туристи

Страната с кампания за безопасна почивка

Как Гърция привлича туристи - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Гърция готви нова стратегия за привличане на туристи, съобщи Катимерини.

Страната се готви да приеме европейски туристи. Летищата отварят за международни полети през следващата седмица.

Страната разчита много на туризма. Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис обяви, че са предприети всички действия за сигурна почива на посетителите.

Страната ще отвори за полети, предимно от Европа. Всички основни дестинации са повишили броя на персонала за бързо реагиране.

Премиерът призова туристическите представители да повишат вниманието към своите служители. Очаква се сериозен спад на приходите.

Все пак е вероятно сезонът да се проведе. Гръцките хотелиери вече приеха туристи от съседни страни.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 С безплатни плажове

    13 21 Отговор
    и кренвирши от Лидл България.

    Коментиран от #5

  • 2 Мммммм

    10 19 Отговор
    Абе оставете ги тия нашето море си е по чисто плажовете по хубави безплатни чадъри шезлонги кафето по 1лв.и бирата студена пък и с европейските ни заплати по 20-25 дена изкарваме

    Коментиран от #11

  • 3 Перо

    3 9 Отговор
    Ве евем скъсаняците
  • 4 Ха ха ха ха ха ха

    12 6 Отговор
    Не се пънете да не се спука някое черво.
    Гроздето е кииисело,ама никък дори не хубаво.
    Жив ужас е.
    Друго си е при родния озверял фирмаджия и жена му дето те гледа на кръв,че си и нарушил рахътлъка.
  • 5 Калиспера

    20 4 Отговор

    До коментар #1 от "С безплатни плажове":

    Не ги мисли гърците, нито туристите дето ходят там! Ти мисли, как тук, ще си плащал 10 лв за картофки със сиренце, 3 лв за 100 гр. лучец 2 лв за един лимон и т.н. Като те обуят 200 лв и останеш гладен с "бобус" псувничка, че не си оставил 50 лв бакшиш пак брой кренвиршите в Лидъл ! Ся аз разбирам, че има мазохисти, като теб, които с кеф се подлагат на горното, ама мен, какео ме интересува, лекувайте се ве!
  • 6 БГ турист

    10 4 Отговор
    Днес получих ''супер оферта'' от четири звезден хотел на първа линия ( нарочно не споменавам име и местоположение, че ще ме изтрият)---3600лв за двама за една седмица със закуска...отделно си плащаш интернет, паркинг и обяд. Поинтересувах се какво е обедното меню...изпаднах в потрес , честно ви казвам...просто не искам да коментирам, но ''пилето със зейе'' е основно ястие три пъти седмично,а цената...явно пилците са били много щастливи приживе. Който иска, мога да говоря с имена и факти, ама ще ми изтрият коментара, че тука в тоя сайт са все ''родолюбци и патриоти''..затова си направих 15 дневна резервация за Хърватска за същите пари за 2+1 със закуска и обяд.А пък разни хотелиерчета, язовци и не знам си още какви екземпляри да си драскат, все пак-демокрация е,лошо няма, ама все ми се струва че зимъс ще им свирят на гладно задните части.

    Коментиран от #7

  • 7 ууу

    0 8 Отговор

    До коментар #6 от "БГ турист":

    Няма да те изтрият, пусни координати. Само че лъжеш, защото няма оферта за такива пари с такава храна по черноморието за 1 седмица.
  • 8 SS62

    8 0 Отговор
    Не може да се сръвняват двете държави. Природните дадености са много различни. Огромната плажна ивица ,чистото море са нещата които определят типа на развитие на туризма. Също и продължителността на сезона. Затова не трябва да упреквате нас които ходим в Гърция. А това че застроиха безобразно е вече допълнение за отказа да почиваме у нас. Все още имаме прекрасни планини дано не съсипят и тях.
  • 9 Истина

    2 3 Отговор
    ДЕСЕТ ДНИ НА ПОМОРИЕ С ЗАКУСКА ЗА ТРИМА НИ ИЗЛЕЗЕ 2000 ЛВ С БЕНЗИНА ДО ТАМ ИЗОБЩО ЦЯЛАТА ПОЧИВКА. КОЛАТА НА ПАРКИНГ,.ЧИСТ ПЛАЖ НЯМА МНОГО ХОРА,ВСЯКА ВЕЧЕР НА РЕСТОРАНТ С МНОГО ДОБРО ОБСЛУЖВАНЕ,САМО ДЕТО ВРЕМЕТО НЕ БЕШЕ ГОРЕЩО НО НА НАС ТАКОВА НИ ХАРЕСВА,ПОЧИНАХМЕ ПРЕКРАСНО, КАТО НАИСТИНА СЕ ПРИТЕСНЯВАХМИ ЧЕ ТАЗИ ГОДИНА ЩЕ Е ПО РАЗЛИЧНО, ПОНЕЖЕ ВСЯКА ГОДИНА СИ ХОДИМ НА МОРЕТО ВЕЧЕ МОЖЕ БИ ОТ 15 20 ГОДИНИ .ДОВОЛНИ СМЕ МНОГО.

    Коментиран от #10

  • 10 ggg

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Истина":

    Сякаш чувам Ангелкова хахаха. Пък после се оплакваш, че сме мутренска държава а сега се рекламираш как ги спонсорираш.
  • 11 бойкот към политиците Хунта

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Мммммм":

    Заради корумпираните ,политици от Хунтата, никога повече, няма да стъпя на море в България.
    Когато, България стане демокрация отново, може да си помисля!
  • 12 не ходете на море

    0 0 Отговор
    Причината е ,че парите ,които ще платите отиват от НАП, директно за политическата Хунта в България и нейните подлоги.
Новини по държави: