Last news in Fakti

3 Август, 2020 13:17 2 467 5

В Германия отварят врати първите училища на фона на пандемията

  • германия-
  • училища-
  • пандемия-
  • ковид-19

За да бъде минимизиран рискът от заразяване, децата ще бъдат разделени на групи, които не бива да се смесват помежду си

В Германия отварят врати първите училища на фона на пандемията - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Десетки хиляди деца в Северна Германия се връщат днес на училище. Краят на лятната ваканция обаче е и сериозно изпитание за образователната система, която трябва да покаже как ще се справи в условията на коронавирусната пандемия, предаде ДПА.

Мекленбург-Предна Померания е първата от 16-те федерални провинции на Германия, в която лятната ваканция приключва. Учениците в този регион, които са 152 700, се връщат в клас за пръв път от средата на март, когато училищата бяха затворени заради пандемията.

За да бъде минимизиран рискът от заразяване, децата ще бъдат разделени на групи, които не бива да се смесват помежду си. В рамките на тези групи обаче няма да важат правилата за социална дистанция.

Ян Бонин, директор на училище в град Росток, изрази увереност, че всичко ще мине добре. "В коридорите маските са задължителни", каза той пред ДПА и добави, че учениците, които са притеснени или изпитват несигурност заради новите норми, получават подкрепа от учителите. По думите му няма да има никаква търпимост към ученици, които не носят маски.

Учебните занятия се подновяват от днес и на няколко острова в най-северната провинция на Германия Шлезвиг-Холщайн, а в четвъртък това ще стане и в пристанищния град Хамбург.

От другата седмица към тях ще се присъединят и училищата в Берлин и околната провинция Бранденбург, както и тези в най-многолюдната германска провинция - Северен Рейн-Вестфалия на запад и в останалата част на Шлезвиг-Холщайн.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бухахаха

    2 0 Отговор
    Ама като са толкова добри Борисов и Гешев, що не си подадат оставите, ей така, да видят хората, че без тях е по-лошо? Като видят, че са били мислели за хората, сами ще ги върнат на власт.

    Коментиран от #2

  • 2 Е айде де

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Бухахаха":

    Този коментар какво общо има със статията? Дано немците успеят, те поне са дисциплинирана нация и да няма проблеми. Това им пожелавам аз.
  • 3 Смъртта

    1 0 Отговор
    Затваряйте че ида и водя моите приятелки Глада и Мизерията.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ваня

    4 0 Отговор
    Ще затварят тези деца с маски цял ден,какво подтисничество и психоза,да развият бактериални инфекции та да се разболяват повече,това се цели тотално.Геноцид от всякъде.Грижа ги било за хората друг път,маскарад колкото искаш.