Last news in Fakti

3 Август, 2020 17:59 1 946 6

Повечето британци, французи и германци биха отменили почивката си, ако тестовете и маските са задължителни

  • коронавирус-
  • ограничителни мерки-
  • туристи-
  • пътуване-
  • маски

Задължителното носене на маски на закрито пък би отказало две трети от датчаните и шведите

Повечето британци, французи и германци биха отменили почивката си, ако тестовете и маските са задължителни - 1
Снимка: Shutterstock

На фона на новите ограничения за пътуване в Европа заради коронавирусната пандемия проучване показва, че поне половината туристи от Германия, Великобритания и Франция биха предпочели да отменят почивката си, отколкото да бъдат поставени под карантина при завръщането си, да си направят тест при пристигането си или задължително да носят маска на открито. Това предаде Reuters.

Проучването, проведено между 13 и 23 юли от YouGov, показва, че две трети от германците, които обикновено пътуват в чужбина, ще отменят почивката си, ако се нуждаят от тест при пристигането си.

Припомняме, че тази седмица Федералната република наложи задължителни тестове за коронавирус за пътници от 130 страни.

Във Франция, която миналата събота въведе същата политика за 12 държави, половината от тези, които обикновено почиват в чужбина, са заявили, че ще отменят ваканцията си, пред това да се тестват за Covid-19. Същият процент от хора биха се отказали от почивката си, ако трябва да носят маска на открито.

В Дания, Швеция, Германия и Великобритания пък над две трети от анкетираните не биха толерирали ограничителната мярка.

През юли носенето на маски на открито стана задължително на повечето места в европейската туристическа дестинация Испания. Португалският остров Мадейра въведе политиката през уикенда.

Дори задължителното носене на маски на закрито би отказало две трети от датчаните и шведите, в сравнение с малко над 40% от британците и половината от немците. 

Поставянето под карантина е още по-малко прието от туристите от северните държави. Над 80% от датчаните, шведите и германците, 75% от британците и 65% от французите са заявили, че ще отменят почивката си, ако след това трябва да останат вкъщи две седмици. 
 


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    4 2 Отговор
    На повечето британци, французи и гермаци ще им се наложи да научат следващите лета, какво е АПК и бригади.
  • 2 един

    12 0 Отговор
    И аз не отидох в Гърция заради теста, био материал не давам за картотеката... нали затова ни изтеглиха данните от търговския регистър? БОКО се е спазарил първо ние в Европа да получим ваксина, така че, внимавайте!
  • 3 ЛесноЕДаСиПрост ЕООД

    1 0 Отговор
    Повечето британци, французи и германци ще им се наложи до края на десетилетието да говорят наравно с майчиния си език и арабски и турски. Ай честито.
  • 4 Хахахахаха

    4 1 Отговор
    Повечето британци даже всички да си седят на гадния остров нали не искаха чужденци и т.н. нищо че от 60те са напускали всякаква сган и мерише вече...там да изгният от влагата
  • 5 Почивка с вила и наморник

    7 0 Отговор
    А гърците приложиха всякакви гаври, опашки, анкети, визи, тестове от най-скъпите за собствена сметка и какво ли не, но българина не се отказва!? Толкова е отчаян от *айномоpието и свикнал на издевателства, че не му пука !
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.