Last news in Fakti

15 Септември, 2020 14:45 2 247 16

Германия приема 1500 мигранти от гръцките острови

  • германия-
  • гърция-
  • бежанци-
  • мигранти-
  • лесбос

Канцлерът Меркел разкритикува позицията на австрийския си колега Себастиан Курц в дебата за приемане на непридружени малолетни от изгорелия гръцки бежански лагер Мория

Германия приема 1500 мигранти от гръцките острови - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германия планира да приеме около 1500 мигранти, които живеят в момента на гръцки острови, като ще даде предимство на семейства с деца, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Според източници на агенцията германският канцлер Ангела Меркел и министърът на вътрешните работи Хорст Зеехофер са се договорили по този план, след като правителството бе подложено на натиск да реагира по-бързо след опустошителния пожар в лагера Мория на остров Лесбос, оставил около 12 000 души без подслон.

Германия вече се ангажира миналата седмица да приеме 100-150 деца в рамките на съвместна европейска инициатива, насочена към непълнолетните мигранти без придружител.

Меркел е разкритикувала позицията на австрийския канцлер Себастиан Курц в дебата за приемане на непридружени малолетни от изгорелия гръцки бежански лагер Мория. Това пишат днес австрийски издания, позовавайки се на германски медии, според които Меркел е оценила като "недобра" ролята на Австрия в европейската политика за бежанците за разлика от подхода на Нидерландия.

Не може, от една страна, да се искат финансови отстъпки при обсъждане на бюджета на ЕС, а от друга, да не се участва при разпределянето на бежанците, е заявила Меркел на състояло се вчера закрито заседание на президиума на ХДС.

Германският министър на здравеопазването Йенс Шпан е застанал на страната на Курц. Подобно на австрийския канцлер той е аргументирал позицията си с тезата, че не бива да се повтаря бежанската криза от 2015 година. На хората трябва да се помогне, но на място, а не всички да се приемат в Германия, е заявил германският министър. Шпан е предупредил за опасностите, които крият самостоятелните действия на Германия. Необходимо е да се внимава да не се внесе отново разцепление в ЕС, е уточнил той.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бат Бойко нощния бандит

    9 3 Отговор
    За мен дайте 10 000.
  • 2 Антимилиционер

    12 0 Отговор
    Немската селяния ударно гласува за еврейката Каснер(по фамилно име на бившия си мъж "Меркел").

    Във всяка държава има 2-3% вменяеми хора.
  • 3 честен ционист

    9 0 Отговор
    Първо ще ги регистрираме в БГ за всеки случай.
  • 4 Паки

    11 1 Отговор
    Има място ,няма страшно идвайте.Те дойчовците хранят добре.

    Коментиран от #11

  • 5 Абре

    17 0 Отговор
    Тия германци не се научиха да не приемат сульо и пульо. Съвсем им загина държавата. Бисмарк се върти като пумпал в гроба си.
  • 6 Ще има

    16 1 Отговор
    Следващите поколения на германците, ще има да я хранят Меркел и да казват как е могла да направи тази грешка. Тези емигранти раждат по 7-8 деца, а с този темп ще са мнозинство след 25 години.
  • 7 pbdan

    6 5 Отговор
    Много добре, нали търсеха болногледачи. Тия хора са изстрадали във войните, мъжете са били бойци, а жените медицински сестри на фронта. Пък и малко благодарност към немците за гостоприемството. Ще завиждаме на болните шваби.
  • 8 Лош

    3 0 Отговор
    Да си вземе и Бойко
  • 9 totara

    15 0 Отговор
    абе саудитска арабия, оае, катар, кувейт и бахрейн нищо не казват колко бежанци ше приемат що тъй са ослушват

    Коментиран от #10, #12

  • 10 габровец от варна

    8 1 Отговор

    До коментар #9 от "totara":

    Притрябвали са им... Ама нали са една вяра??? Те тия са пратени със цел не задруго. Ето пасмината от Гърция се надига,тука също. Оня ден писах че тия мигранти дето са от кол и въже,ако се съберат на дадено място в Европа накуп става страшно.
  • 11 Eleonora

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "Паки":

    Освен че хранят, плащат и много щедро! Приема само на непридружавани малолетни бежанци през 2017г. струваше на Германия ~ € 3,95 млрд., а 2018г.за всички бежанци € 23 млрд....
  • 12 Eleonora

    10 0 Отговор

    До коментар #9 от "totara":

    Щото целта е друга- ислямизирането на Европа...
  • 13 Скептика

    4 0 Отговор
    1500 са малко, повече трябва да взене
  • 14 Covid 20

    6 0 Отговор
    В една държава не случайно си има цели изрази. "По-глупав от немец няма!" или "Прост като шваба." или "Явно сапунът им свършва." (не е Русия). Явно са прави хората!
  • 15 Gen Gurko

    10 0 Отговор
    Прости немци. Търпете още Меркел на власт. То, количеството на рязаните ви е вече такова, че ситуацията е необратима.
  • 16 Кой68

    4 0 Отговор
    Всичките да си ги взимат и не избирателно ?....Те ги поканиха.
Новини по държави: