Last news in Fakti

15 Септември, 2020 11:42 3 781 13

Извънредно положение! Продължава напрежението на о-в Лесбос

  • лесбос-
  • мория-
  • бежанци-
  • мигранти

Продължава мащабната акция на гръцките власти за спасяване на мигранти в открито море до остров Крит

Извънредно положение! Продължава напрежението на о-в Лесбос - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Гръцките власти продължават да издирват изчезнали хора в морето, след като лодка с мигранти потъна край остров Крит и трима души загинаха. В същото време мигрантите на остров Лесбос отказват да се настанят в новоизградения лагер след пожарите, които унищожиха предишния. Гръцкото правителство обаче забрани чужденци да напускат острова без тест за коронавирус

Продължава мащабната акция на гръцките власти за спасяване на мигранти в открито море до остров Крит.

През нощта катери на морска охрана и хеликоптер успяха за намерят и спасят 59 мигранти от потънала лодка. Откриха и телата на три жертви - майка с две деца.

Спасените мигранти не могат да посочат точната бройка на пътувалите в потъналата лодка. В помощ на морската охрана се включиха и четири търговски кораба, които се намират в близост до мястото.

Мигрантите отказват да посочат от къде е отпътувала лодката и кой е трафикантът, който срещу 5000 евро от всеки е направил опит да ги вкара нелегално в Гърция.

И днес за пореден ден продължава напрежението на остров Лесбос. Мигрантите от опожарения лагер Мория се крият по високите части на острова и отказват да се настанят в новия палатков лагер. Смятат, че така по-лесно ще напуснат острова въпреки пълната забрана за излизане от Лесбос на всички мигранти.

Министърът на обществения ред Хрисохоидис предупреди, че нито един мигрант няма да получи разрешение да отпътува от Лесбос без да се регистрира в лагера и да му се направи тест за коронавирус.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Лост

    25 1 Отговор
    Само им кажете, че ще ги пратите в България и може да мирясат.
  • 3 Враца Баце

    23 0 Отговор
    Ма те никъде не ги искат. Сега в Германия партиите спорят дали да вземат 150 непълнолетни и непридружавани от родители лица. Никой вече не иска ни хиляди, ни десетки ни стотици хиляди хора нямащи нищо общо с европейската култура и мислене. Това беше.

    Коментиран от #4

  • 4 СпасениОтДискреминация

    9 3 Отговор

    До коментар #3 от "Враца Баце":

    Това не му ли се викаше дискреминация ... ще спасяват хора, ама ще си ги харесат по възраст и по цвят и ще кажат колко от тях ще бъдат "спасени". Дотук беше с "човешките права" на измислените ни нови братя.
  • 5 Тия не могат да се оправят

    7 13 Отговор
    С 10 Хил, а Турция как се оправя с 4 мил.?

    Коментиран от #6

  • 6 Враца Баце

    15 0 Отговор

    До коментар #5 от "Тия не могат да се оправят":

    Манталитета им е близък. Ти можеш да се разбереш с 30 поляка, 40 чехи, 58 словенци, но с двама румънски или български патладжани зор ще видиш.

    Коментиран от #7

  • 7 Затова ли

    0 7 Отговор

    До коментар #6 от "Враца Баце":

    Трудно се разбираме с тебе? Защото не съм патладжан ли? :))))))
  • 8 така така

    4 0 Отговор
    ПСР тестове до спукване!!
  • 9 Враца Баце

    5 0 Отговор
    Сега ги слушах. Договорили са се за 1500 души- семейства. Ще пращат спец комисия да ги оценява, и да види кои са най - належащите случаи. Честито. След 20 год тия 1500 ще са вече 20 000 и с нищо няма да са допринесли за икономическото развитие на Германия и ЕС. Само ще са помощи за многодетие, за жилища, за безработица. Сметнете след 50 год какво ще е. А на теб омбре N7 като малък си бил болен и са ти преливали кръв от баш патладжан. Външно може да си нормален, но във вените ти патладжанска кръв. Та те за това не се разбираме.
  • 10 Мория за джуджетата

    6 0 Отговор
    Да се обадят за съвет на Бочко и Цацата. Те са експерти по екстрадирането на орки до Мордор. Ще им пратят един отряд от нашите милиционери да им решат въпроса бързо и безболезнено.
  • 11 Ташакидис

    6 2 Отговор
    Гърция - рая на земята. Все натам бягат и преди демокрацията и сега. Щото е хубаво - узо , сиртаки , слънце пече , морето е добре.
  • 12 И след като

    7 1 Отговор
    Като спасените отказват да назоват името на трафиканта, превозил ги срещу 5 000!!!... айде обратно в морето и приятно плаване! То бива вече нагла паплач...!
  • 13 Спасителят

    2 0 Отговор
    Назначете Динко и тия мигранти с двеста ще бягат по родните си места
Новини по държави: