Last news in Fakti

6 Октомври, 2020 07:40 2 380 7

Протестиращи в Киргизстан освободиха от затвора бившия премиер

  • киргизстан-
  • протести-
  • премиер-
  • сапар исаков-
  • бишкек

Бившият премиер беше осъден за корупция по две дела

Протестиращи в Киргизстан освободиха от затвора бившия премиер - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Участници в протестите срещу резултатите от парламентарните избори в Киргизстан днес освободиха от затвора бившия премиер на страната Сапар Исаков, съобщи ТАСС, като се позовава на местната информационна агенция 24.kg.

Исаков, който беше начело на правителството от 2017 до 2018 г., бил освободен от колонията в село Молдовановка. Бившият премиер беше осъден за корупция по две дела - за реконструкцията на столичния исторически музей и за модернизацията на ТЕЦ Бишкек, предаде БТА.

По едното дело той получи 18 години лишаване от свобода, а по другото - 15. По-рано днес демонстранти освободиха от затвора бившия президент на страната Алмазбек Атамбаев, както и бившите депутати Садър Жапаров и Алмазбек Джеенбеков.

По-рано демонстранти, оспорващи резултатите от парламентарни избори в Киргизстан в неделя, превзеха сградата на парламента в столицата Бишкек. След двучасова конфронтация с полицията група протестиращи успяха да проникнат през загражденията около сградата, в която се помещава също администрацията на президента.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Българин

    11 16 Отговор
    От бившият СССР демократично управление има само в Балтийските държави, Украйна и Грузия. Навсякъде другаде има трайно установени съветско-фашистки режими, начело с примитивни и криминални диктатори.

    Коментиран от #3, #4

  • 3 съвет

    7 9 Отговор

    До коментар #2 от "Българин":

    ааахахахаха ы Смееех смех смееееххх ! Я иди някъде на лекар, че нещо си съмнителен да не те е лепнал ковид19

    Коментиран от #7

  • 4 иво

    8 9 Отговор

    До коментар #2 от "Българин":

    особено в Украйна е най демосратичен

    Коментиран от #5

  • 5 Българин

    11 5 Отговор

    До коментар #4 от "иво":

    Парламента в Украйна има опозиционни партии, включително проруски. В парламентите на Русия и Беларус има само фигуранти на диктаторите Путин и Лукашенко.
  • 6 Ежко Бежко

    8 0 Отговор
    Бях там в 2010. Тогавашната революция имаше много мародерства: коли, супермаркети. Този път обаче протестиращите не пипат частната собственост. Даже след щурма на парламента са сложили собствена охрана никой да не изнася нищо от сградата.
  • 7 Я си стой

    8 3 Отговор

    До коментар #3 от "съвет":

    При троловете и зобай